Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Χάσι ή θα… χάσει;


Τετάρτη, 7 Ιουνίου, 2017



Ο πρώην προπονητής της Αντερλεχτ και της Λέγκια Βαρσοβίας, Μπεσνίκ Χάσι θα είναι εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου ο «εκλεκτός» για τον πάγκο του Ολυμπιακού.
Ο Μπέσνικ Χάσι, θα είναι -εκτός πολύ σοβαρού απροόπτου- ο νέος τεχνικός του Ολυμπιακού. Ενας προπονητής που πριν καν κλείσει στους πρωταθλητές έχει ήδη ξεσηκώσει μουρμούρες και αντιδράσεις στους κόλπους των «ερυθρολεύκων». Σε άλλους δεν αρέσει το επίπεδο του Χάσι, σε άλλους τα επιτεύγματά του και στους περισσότερους η καταγωγή του. Ο Χάσι δεν είναι απλά Αλβανός αλλά… Κοσοβάρος και μάλιστα ως ποδοσφαιριστής ήταν ο πρώτος Κοσοβάρος που αγωνίστηκε με την φανέλα της Εθνικής Αλβανίας. Κοσοβάρος είναι και ο Παϊτίμ Κασάμι, ο άσος του Ολυμπιακού που πανηγύρισε γκολ κάνοντας το σήμα του αλβανικού αετού με τα χέρια του.
Μάλιστα οι πλέον οργανωμένοι φίλαθλοι του Ολυμπιακού -οι Τάκης και Ακης που έχουν και εκπομπή- τόνισαν πως δεν πρέπει ο Χάσι να είναι προπονητής του Ολυμπιακού για να μην μπλέξουν και για να μην έχουν μουρμούρα. Αλλοι δεν τον θέλουν γιατί δεν έχει παρουσιάσει κάτι το ιδιαίτερο στην προπονητική του καριέρα. Και έχουν δίκιο. Από την Λέγκια έφυγε… νύχτα, ενώ στην Αντερλεχτ και στα 2,5 χρόνια που έμεινε πήρε ένα νταμπλ. Μία Αντερλεχτ που είναι κάτι σαν τον Ολυμπιακό του Βελγίου και που δεν άφησε κανέναν ευχαριστημένο το επιθετικό ποδόσφαιρο που ήθελε να παίξει. Βέβαια το ότι δεν πέτυχε αυτά που ήθελε ή -να το πούμε σε ελεύθερη μετάφραση- ότι δεν έκανε κάτι στην προπονητική του καριέρα δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να πετύχει σε άλλη ομάδα και συγκεκριμένα στον Ολυμπιακό. Μπορεί και… παραμπορεί. Αλλωστε πάρα πολλοί προπονητές έφυγαν από κάπου… νύχτα και κυνηγημένοι και έκαναν καριέρα αλλού.
Απλά ο Χάσι συγκεντρώνει αρκετά αρνητικά πάνω του. Τόσο σαν προπονητική προϋπηρεσία σε ομάδες όσο και από καταγωγή, που είναι… ιδιαίτερη για τους Ελληνες.
Εκτός όμως από την καταγωγή και την προϋπηρεσία του Χάσι υπάρχει και ένα ακόμα «όχι» των φιλάθλων του Ολυμπιακού που έχει να κάνει με το… ράφι που βρίσκεται ο συγκεκριμένος προπονητής. Η «ερυθρόλευκη» διοίκηση μιλούσε με προπονητές όπως ο Μαουρίτσιο Πελεγκρίνο, ο Πέδρο Μάρτινς, είχε στο στόχαστρο τον Ραζβάν Λουτσέσκου και «κάβα» τον Τάκη Λεμονή. Οι δύο πρώτοι είναι από το πάνω… ράφι των προπονητών, αλλά δεν υπήρχε ταύτιση με τον Ολυμπιακό. Και τώρα προκρίνεται η περίπτωση του Κοσοβάρου τεχνικού, που συγκεντρώνει αρκετά αρνητικά για τους οπαδούς της ομάδας.
Και ποια είναι η γνώμη μου; Ολα κρίνονται με τα αποτελέσματα. Αν ο Χάσι βάλει τον Ολυμπιακό στον έναστρο ουρανό του Τσάμπιονς Λιγκ που «βρέχει» εκατομμύρια, παίξει καλή μπάλα και κάνει καλά αποτελέσματα, τα περί… ραφιών, Κοσοβάρων και προϋπηρεσίας θα πάνε περίπατο. Αν όμως πάει σαν… πέρσι τότε θα βγουν πολλά στη φόρα και μάλιστα από πολύ νωρίς. Η ουσία είναι ότι ο Χάσι αν στηριχθεί οικονομικά από τον κ. Μαρινάκη και πάρει 4-5 πολύ καλούς παίκτες μπορεί να περάσει στην πρώτη περίπτωση και να αναγκάσει τους πάντες να ξεχάσουν τους ενδοιασμούς τους, αλλά αν δεν στηριχθεί όπως πρέπει τότε βλέπω να έχει τύχη… Σάντσεθ που έφυγε με το… μαγιό.
Χωρίς αμφιβολία όμως είναι μία επιλογή – πρόκληση για πολλούς. Και για τον ίδιο τον Μαρινάκη, και για τον Χάσι και για τους φιλάθλους. Δύσκολη επιλογή από τον μεγαλομέτοχο του Ολυμπιακού που μπορεί να έχει διπλή ερμηνεία: Η πρώτη ότι μετά τις επιλογές από το πάνω… ράφι που δεν έκατσαν πήγε σε έναν προπονητή που (θεωρητικά) μπορεί να φέρει είσοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ αλλά αν δεν φέρει φεύγει χωρίς πολλά… έξοδα και η δεύτερη ότι θέλει να αποπροσανατολίσει τον κόσμο δίνοντας ως «στόχο» τον προπονητή.
Θεωρώ ότι αφού δεν «έκατσαν» οι των υψηλών ραφιών προπονητές και από τη στιγμή που ο Μαρινάκης πήγε σε επίπεδο Χάσι, ίσως καλύτερα να πήγαινε σε πιο βατή για τον Ολυμπιακό και για τον κόσμο του λύση, όπως οι Ραζβάν Λουτσέσκου ή Τάκης Λεμονής. Και οι δύο ξέρουν την ελληνική πραγματικότητα, ρίσκο η πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ όπως και με τον Χάσι, αρεστοί στον κόσμο, καλό ποδόσφαιρο με αποδείξεις και βέβαια αποτελέσματα με δουλειά και χαμηλό μπάτζετ…
Βασίλης Μαγαλιός, Πηγή: ΕΘΝΘΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου