Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων. ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2017

Συνελήφθη ο ομογενής πολιτειακός βουλευτής του Νιου Χαμσάιρ Θωμάς Κατσιαντώνης
Ο ομογενής πολιτειακός βουλευτής του Νιου Χαμσάιρ, Θωμάς Κατσιαντώνης.
Του Θεοδώρου Καλμούκου
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ, ΝΙΟΥ ΧΑΜΣΑΪΡ. Συνελήφθη ο ομογενής πολιτειακός βουλευτής του Μάντσεστερ κ. Θωμάς Κατσιαντώνης, ο οποίος κατηγορείται για φοροδιαφυγή και πλαστογραφία.
Το γεγονός επιβεβαίωσε ο Γενικός Εισαγγελέας του Νιου Χαμσάιρ μετά την απόφαση του δικαστηρίου για την επικύρωση του αρχικού κατηγορητηρίου βάσει του οποίου διεξήχθη επιτόπιος έλεγχος για πρώτη φορά στις 17 Φεβρουαρίου.
Την ανακοίνωση των κατηγοριών έκαναν συγκεκριμένα ο γενικός εισαγγελέας της πολιτείας του Νιου Χαμσάιρ Gordon J. MacDonald και ο κομίσιονερ της Εφορίας John T. Beardmore.
Ο ομογενής βουλευτής κ. Θωμάς Κατσιαντώνης είναι 44 ετών και έχει εκλεγεί με το Δημοκρατικό Κόμμα. Κατηγορείται για φοροδιαφυγή εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων από τις δύο επιχειρήσεις του και συγκεκριμένα τα εστιατόρια «Grand Slam Pizza» και «Tommy K’s Restaurant and Bar».
Σε επικοινωνία του «Εθνικού Κήρυκα» με τον κ. Κατσιαντώνη μας είπε πως «δεν μπορώ να σας μιλήσω, δεν μου επιτρέπουν να μιλήσω». Όταν τον ρωτήσαμε αν είναι στη φυλακή ή ελεύθερος, απάντησε αν ήμουν στη φυλακή θα μπορούσα να σας μιλώ τώρα;». Ο κ. Κατσιαντώνης μας έδωσε το όνομα και τον τηλεφωνικό αριθμό του δικηγόρου του στη Βοστώνη του κ. Ρομπ Γκόλστιν. Ο τελευταίος δεν ανταποκρίθηκε σε τηλεφωνικό μήνυμα του «Ε.Κ.».
Ο κ. Κατσιαντώνης ως ιδιοκτήτης του «Grand Slam Pizza» κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε πάνω από $277,000  από μηνιαίους φόρους από τις πωλήσεις φαγητού από την 1ηΙουνίου του 2011 μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2016. Επίσης ως ιδιοκτήτης του  «Tommy K’s Restaurant and Bar» το ποσό των $146,000 από την 1η Μαίου του 2015 μέχρι την 31 Δεκεμβρίου του 2016. Το Γραφείο του γενικού Εισαγγελέα είπε ότι ο κ. Κατσιαντώνης έχει κάνει πλαστογραφημένες δηλώσεις για την ανανέωση της άδειας ποτού για το «Tommy K’s Restaurant and Bar».
Αντιμετωπίζει τέσσερις κατηγορίες φοροδιαφυγής, δύο κατηγορίες για κλοπή, μία κατηγορία για πλαστογραφία ψευδών τεκμηρίων και μία κατηγορία πλαστογραφίας.
Οι κατηγορίες για κλοπή επισύρουν ποινή φυλάκισης εφτάμιση έως δέκα πέντε χρόνια φυλάκιση, ενώ οι υπόλοιπες κατηγορίες από τρεισήμισι έως εφτά χρόνια φυλάκισης.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κατσιαντώνης είναι επίσης δημοτικός και σύμβουλος της πόλης του Μάντσεστερ Νιου Χαμσάιρ όπου δήμαρχος είναι ο ομογενής κ. Θεόδωρος Γατζάς, ο οποίος λίγο μετά την ανακοίνωση του κατηγορητηρίου προέτρεψε τον κ. Κατσιαντώνη να παραιτηθεί. Ο κ. Γατζάς είπε πως «ο Θωμάς είναι καλός εταίρος στο Δημοτικό συμβούλιο και βάζει πάντοτε τις ανάγκες της εργασίας του πριν από την πολιτική. Ωστόσο αυτές οι κατηγορίες είναι σοβαρές και είναι για το καλύτερο συμφέρον όλων να παραιτηθεί από τη θέση του στο Δημοτικό συμβούλιο και να επικεντρωθεί να αντιμετωπίσει τις εναντίον του κατηγορίες. Εχει ορισθεί να εμφανιστεί στο δικαστήριο στο Μάντσεστερ του Νιου Χαμσάιρ στις 15 Ιουνίου.
Οι ομοσπονδιακές, πολιτειακές και τοπικές Αρχές είχαν διενεργήσει αιφνίδια επιτόπια έρευνα το πρωί της Τρίτης 14 Φεβρουαρίου 2017 στα εστιατόρια του κ. Κατσιαντώνη όπως είχε γράψει σχετικά ο «Ε.Κ.».
Τονίζεται ότι το όλο θέμα του κ. Κατσιαντώνη έχει λάβει και πάλι πλατιά δημοσιότητα στο Νιου Χαμσάιρ από τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης λόγω ακριβώς της δημόσιας ιδιότητάς του ως βουλευτής στο κοινοβούλιο του Νιου Χαμσάιρ και επίσης δημοτικός σύμβουλος με το Δημοκρατικό Κόμμα.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Θωμάς Κατσιαντώνης, είναι ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού γνωστή ως (Πα.Δ.Ε.Ε), ενώ είναι ο πρώτος από τις Ηνωμένες Πολιτείες ο οποίος εκλέχτηκε στο αξίωμα του προέδρου. Γεννήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά πήγε στην Ελλάδα σε ηλικία έξι ετών μαζί με τους γονείς του, οι οποίοι παλιννόστησαν. Ο τόπος καταγωγής τους είναι ο Αυγερινός Κοζάνης. Το έτος 1992 επανήλθε στην Αμερική ως φοιτητής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου