Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων. ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017

ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΟΥΡΕΣ ΑΠΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΕΙΨΑΝΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΕΛΕΝΗΣ

 Τρίτη, 13 Ιουνίου, 2017

Τεράστιες ουρές από χιλιάδες πιστούς για το λείψανο της Αγίας Ελένης
Η αναμονή των προσκυνητών ξεπερνά τις 2 ώρες, στην καλύτερη των περιπτώσεων, ενώ αντίστοιχα το μήκος της ουράς που σχηματίζουν ξεπερνά τα 150 μέτρα.
Πέραν κάθε προσδοκίας είναι η προσέλευση των πιστών στον προσκυνηματικό ναό της Αγίας Βαρβάρας, του ομώνυμου δήμου της Αττικής, όπου φιλοξενείται από τις 14 Μαΐου το λείψανο της Αγίας Ελένης και Τίμιο Ξύλο.

Χιλιάδες πιστοί από διάφορα σημεία της χώρας σχηματίζουν μεγάλες ουρές προκειμένου να προσευχηθούν και να ασπαστούν τη λαοφιλή αγία. Είναι χαρακτηριστικό ότι η αναμονή των προσκυνητών ξεπερνά τις 2 ώρες, στην καλύτερη των περιπτώσεων, ενώ αντίστοιχα το μήκος της ουράς που σχηματίζουν ξεπερνά τα 150 μέτρα.

Εντυπωσιασμένος ο γενικός διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας, Επίσκοπος Φαναρίου Αγαθάγγελος, δηλώνει ότι «είναι συγκινητική η προσέλευση των πιστών ανθρώπων που από ολόκληρη τη χώρα προσέρχονται κατά χιλιάδες για να προσκυνήσουν τη μεγάλη ισαπόστολο. Ο λαός δείχνει με την παρουσία του, πως η πίστη του είναι ειλικρινής, διαχρονική και ουσιαστική».

Σύμφωνα με υπολογισμούς, καθημερινά περνούν για να προσκυνήσουν 10.000 - 15.000 πιστοί κατά μέσο όρο.

Το λείψανο της Αγίας Ισαποστόλου Ελένης και το Τίμιο Ξύλο θα παραμείνουν έως την Πέμπτη το βράδυ, 15 Ιουνίου, οπότε θα κλείσει ο ναός. Δεν προβλέπεται παράταση της φιλοξενίας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου