Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Στα ύψη οι θάνατοι από ναρκωτικά στις ΗΠΑ


Τετάρτη, 7 Ιουνίου, 2017



Το τελευταίους μήνες οι θάνατοι από ναρκωτικά έχουν αυξηθεί κατακόρυφα στις ΗΠΑ. AP Photo/Aaron Favila.
NEA YOΡΚΗ. Κατακόρυφη αύξηση έχουν σημειώσει το τελευταίο διάστημα οι θάνατοι από υπερβολική χρήση ναρκωτικών στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν από σχετικά στοιχεία που επεξεργάστηκε η εφημερίδα «New York Times».
Πιο συγκεκριμένα, η υπερβολική χρήση ναρκωτικών αποτελούν πλέον την πρώτη αιτία θανάτου για τους Αμερικανούς ηλικίας κάτω των 50 χρόνων, ενώ τα στοιχεία δείχνουν ότι το πρόβλημα γίνεται όσο περνάει ο καιρός όλο και πιο οξύ.
Από τα προκαταρκτικά στοιχεία που επεξεργάστηκε η «ΝΥΤ» προκύπτει ότι οι θάνατοι από υπερβολική χρήση μέσα στο 2016 είναι πιθανό να ξεπεράσουν τις 59.000. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση που έχει καταγραφεί στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Παρά το γεγονός ότι τα εν λόγω στοιχεία είναι προκαταρκτικά, βάσει των υπολογισμών της «NYT» αυτού του είδους οι θάνατοι αυξήθηκαν το 2016 κατά 19% περίπου, σε σχέση με τους 52.404 θανάτους που είχαν καταγραφεί επισήμως το 2015.
Μάλιστα, τα στοιχεία αφήνουν να εννοηθεί ότι η κατάσταση μέσα στο 2017 θα γίνει ακόμα χειρότερη.
Λόγω του γεγονότος ότι οι θάνατοι από ναρκωτικά χρειάζονται ένα διάστημα για να πιστοποιηθούν, τα Κέντρα για τον Ελεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών δεν θα είναι σε θέση να υπολογίσουν τα τελικά στοιχεία πριν από τον Δεκέμβριο.
Η «ΝΥΤ» έκανε τους δικούς της υπολογισμούς για το 2016 συγκεντρώνοντας σχετικά στοιχεία από υπηρεσίες και φορείς.
Από την έρευνα και την επεξεργασία των στοιχείων που πραγματοποίησε η εφημερίδα προκύπτει ότι υπάρχει μεγάλη αύξηση στους θανάτους από υπερβολική χρήση ναρκωτικών στις πολιτείες της Ανατολικής Ακτής, ιδίως στο Μέριλαντ, τη Φλόριδα, την Πενσυλβάνια και το Μέιν. Στο Οχάιο η «ΝΥΤ» εκτιμά ότι αυτού του είδους οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 25% το 2016.
«Η ηρωίνη είναι το ναρκωτικό του θανάτου» λέει χαρακτηριστικά ο 24χρονος Κλιφ Πάρκερ από το Γκρέις Παρκ στο Ακρον της πολιτείας του Οχάιο. Ο νεαρός εκμυστηρεύεται στη «ΝΥΤ» πως άρχισε να κάνει χρήση αναλγητικών (μαζί με φίλους του σε διάφορα πάρτι) και πως στη συνέχεια πέρασε στη χρήση της ηρωίνης. Πλέον κάνει προσπάθεια να μείνει μακριά από τα ναρκωτικά και προς το παρόν δείχνει να το καταφέρνει, αφού με τη βοήθεια ειδικών έχει να κάνει χρήση εδώ και περίπου επτά μήνες.
Η ιστορία του Πάρκερ είναι τυπική πολλών νέων ανθρώπων της περιοχής. Από μακριά θα μπορούσε κανείς εύκολα να πει ότι το Ακρον αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της παρακμής του Rust Belt. Ωστόσο, αυτό σε γενικές γραμμές δεν είναι ακριβές.
Ενώ οι θέσεις εργασίας στον κατασκευαστικό τομέα έχουν μειωθεί σημαντικά και η ανάκαμψη της Οικονομίας από την ύφεση του 2008 είναι αργή, ωστόσο, το ποσοστό της ανεργίας στην κομητεία Σάμιτ, όπου βρίσκεται το Ακρον, είναι περίπου στο ίδιο επίπεδο με αυτόν που καταγράφεται σε πανεθνικό επίπεδο. Την ίδια στιγμή, οι θάνατοι από υπερβολική χρήση ναρκωτικών έχουν φτάσει στα ύψη και κανείς δεν ξέρει πού θα σταματήσουν.
Το 2016 η κομητεία Σάμιτ είχε 312 θανάτους από ναρκωτικά, σύμφωνα με τον Γκάρι Γκουέντερ, τον ιατροδικαστή της περιοχής. Πρόκειται για μια αύξηση της τάξεως του 46% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, το 2015.
Πάντως θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα σχετικά στοιχεία δείχνουν ότι οι θάνατοι από ναρκωτικά δεν έχουν σημειώσει αύξηση σε όλες τις περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών. Υπάρχουν πολιτείες στις οποίες μάλιστα παρατηρείται μείωση αυτού του είδους των θανάτων.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου