Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Read this blog: www.paneliakos.com in every language.

Click on the left where it says “Τranslate”, “Επιλογή γλώσσας”

Με ένα κλικ με το “ποντικάκι” και η ιστοσελίδα μας www.paneliakos.com μεταφράζετε σε όλες τις γλώσσες.

Αριστερά, που λέει Translate, Select Language και όλη η ιστοσελίδα μπορεί να διαβαστεί σε άλλες γλώσσες.

Τώρα μπορούν να διαβάζουν την ιστοσελίδα μας www.paneliakos.com και συγγενείς σας, φίλοι σας, που δεν ξέρουν καλά την Ελληνική.

------

Για περισσότερες ειδήσεις πήγαινε κάτω στο τέλος της σελίδας

και κάνε “κλικ” στο “Παλαιότερες αναρτήσεις”

Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2017

Ο Τζ. Κόουμι «καίει» με κατάθεσή του τον Τραμπ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Πέμπτη, 8 Ιουνίου, 2017
Η πολυαναμενόμενη κατάθεση του αποπεμφθέντος από τον Ντόναλντ Τραμπ διευθυντή του FBI, Τζέιμς Κόουμι, «καίει» τον Αμερικανό πρόεδρο, όπως προκύπτει από το έγγραφο που υπέβαλε στη Γερουσία ο Κόουμι ενόψει της σημερινής εμφάνισής του στην επιτροπή πληροφοριών.
Λίγες ώρες προτού γίνει γνωστό το περιεχόμενο της κατάθεσης, ο Τραμπ είχε ανακοινώσει μέσω Twitter ότι ανέθεσε την ηγεσία του FBI στον πρώην υφυπουργό Δικαιοσύνης Κρίστοφερ Ρέι.
Στη γραπτή του κατάθεση, ο Κόουμι περιέγραψε με δραματικές λεπτομέρειες μια σκηνή που χαρακτήρισε «πολύ ανησυχητική»: Πώς ο Τραμπ τού ζήτησε να μείνει στο Οβάλ Γραφείο έπειτα από μια σύσκεψη σε ευρύτερο κύκλο και, όταν έμειναν μόνοι, έπλεξε το εγκώμιο του τότε συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας Μάιλ Φλιν. «Ελπίζω ότι μπορείτε να βάλετε το θέμα στην άκρη», του είπε ο Τραμπ αναφερόμενος στην έρευνα που είχε ανοίξει το FBI για τις σχέσεις του Φλιν με τη Ρωσία και την Τουρκία. Η έρευνα συνεχίστηκε, οδηγώντας τελικά στην παραίτηση του Φλιν, ενώ εν συνεχεία ο Τραμπ απέπεμψε τον Κόουμι στις 9 Μαΐου.
Σύμφωνα πάντα με την κατάθεση, ο Τραμπ είχε ενημερώσει τον Κόουμι ήδη από τον Ιανουάριο ότι η αρετή που εκτιμά στο πρόσωπο ενός διευθυντή του FBI είναι η υποταγή. «Χρειάζομαι ανθρώπους που μου είναι πιστοί. Αυτό προσδοκώ», του είχε πει ο Τραμπ σε δείπνο στο οποίο τον είχε προσκαλέσει τον Ιανουάριο.
Ο αντικαταστάτης του στο FBI, Κρίστοφερ Ρέι, υπηρέτησε στο υπουργείο Δικαιοσύνης από το 2003 έως το 2005, επί προεδρίας Τζορτζ Μπους, και σήμερα εργάζεται σε ιδιωτική δικηγορική εταιρεία. Ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στην επιτροπή μυστικών υπηρεσιών της Γερουσίας, Μαρκ Γουόρνερ, υποστήριξε πως ο Τραμπ επέλεξε τη συγκεκριμένη στιγμή για να ανακοινώσει τον διορισμό του Ρέι με στόχο να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τις ακροάσεις για τις σχέσεις του επιτελείου Τραμπ με τη Ρωσία, οι οποίες θα διεξαχθούν σήμερα και αύριο, στο Καπιτώλιο.
Πηγή: Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου