Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Κηδεύτηκε ο Μητροπολίτης Σικάγου Ιάκωβος


Σάββατο 10 Ιουνίου, 2017



Φωτογραφία: Αρχιεπισκοπή Αμερικής/Σταύρος Παπαγερμανός.
Του Θεοδώρου Καλμούκου.
ΣΙΚΑΓΟ. Τελέσθηκε η Εξόδιος Ακολουθία του αείμνηστου Μητροπολίτη Σικάγου κυρού Ιακώβου, ο οποίος «εκοιμήθη» σε ηλικία 89 ετών την Παρασκευή 2 Ιουνίου έπειτα από σύντομη ασθένεια στο νοσοκομείο Weiss του Σικάγο.
Στην Νεκρώσιμη Ακολουθία, η οποία τελέσθηκε στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού του Σικάγου προέστη ο Αρχιεπίσκοπος Γέρων Αμερικής κ. Δημήτριος, συμπαριστάμενος από τον πρώτο τη τάξει Μητροπολίτη Βοστώνης κ. Μεθόδιο και τον τοποτηρητή της Μητρόπολης Σικάγου, Μητροπολίτη Ντιτρόιτ κ. Νικόλαο.
Συμμετείχαν αρχιερείς της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, καθώς επίσης και ιεράρχες άλλων Ορθοδόξων Δικαιοδοσιών και πλειάδα ιερέων από τη Μητρόπολη Σικάγου. Επίσης παρευρέθηκαν κληρικοί και από άλλες Χριστιανικές Ομολογίες.
Προηγήθηκε τέλεση Όρθρου και Θείας Λειτουργίας όπως προβλέπεται από την τάξη της Εκκλησίας, στην οποία προέστη ο Επίσκοπος Μωκησού κ. Δημήτριος, πρωτοσυγκελεύων της Μητρόπολης Σικάγου. Το εσπέρας της Πέμπτης, στις 7, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Δημήτριος τέλεσε Νεκρώσιμο Τρισάγιο.
Ο ενταφιασμός του είχε οριστεί να γίνει στο Γυναικείο Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου στην πόλη Pleasant Prairie του Ουισκόνσιν, το οποίο είναι ένα από τα 18 Μοναστήρια που έχει ιδρύσει ανά τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά ο ιερομόναχος Εφραίμ, πρώην ηγούμενος της Μονής Φιλοθέου Αγίου Ορους.
Πηγή; ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου