Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα


Αγαπητοί Αναγνώστες, Αναγνώστριες

Λόγο των πολλών ειδήσεων ΝΕΑ της ημέρας μπορεί να είναι και κάτω δεξιά που γράφουμε “παλαιότερες αναρτήσεις” κάνετε “κλικ” πάνω σε αυτές τις δύο λέξεις και θα δείτε και πολλά άλλα άρθρα.

Επίσης, λίγο αριστερά σε αυτή τη πρώτη σελίδα θα δείτε “Translate” και ακριβώς από κάτω “Επιλογή Γλώσσας”. Κάνοντας “κλικ” πάνω στο Επιλογής Γλώσσας μπορείτε να μεταφράσετε όλη την ιστοσελίδα στη γλώσσα της αρεσκείας σας. Εάν έχετε συγγενείς και φίλους που δεν μπορούν να διαβάσουν Ελληνικά πέστε τους για αυτή τη δυνατότητα.


Σάββατο, 10 Ιουνίου 2017

Κηδεύτηκε ο Μητροπολίτης Σικάγου Ιάκωβος


Σάββατο 10 Ιουνίου, 2017Φωτογραφία: Αρχιεπισκοπή Αμερικής/Σταύρος Παπαγερμανός.
Του Θεοδώρου Καλμούκου.
ΣΙΚΑΓΟ. Τελέσθηκε η Εξόδιος Ακολουθία του αείμνηστου Μητροπολίτη Σικάγου κυρού Ιακώβου, ο οποίος «εκοιμήθη» σε ηλικία 89 ετών την Παρασκευή 2 Ιουνίου έπειτα από σύντομη ασθένεια στο νοσοκομείο Weiss του Σικάγο.
Στην Νεκρώσιμη Ακολουθία, η οποία τελέσθηκε στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού του Σικάγου προέστη ο Αρχιεπίσκοπος Γέρων Αμερικής κ. Δημήτριος, συμπαριστάμενος από τον πρώτο τη τάξει Μητροπολίτη Βοστώνης κ. Μεθόδιο και τον τοποτηρητή της Μητρόπολης Σικάγου, Μητροπολίτη Ντιτρόιτ κ. Νικόλαο.
Συμμετείχαν αρχιερείς της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, καθώς επίσης και ιεράρχες άλλων Ορθοδόξων Δικαιοδοσιών και πλειάδα ιερέων από τη Μητρόπολη Σικάγου. Επίσης παρευρέθηκαν κληρικοί και από άλλες Χριστιανικές Ομολογίες.
Προηγήθηκε τέλεση Όρθρου και Θείας Λειτουργίας όπως προβλέπεται από την τάξη της Εκκλησίας, στην οποία προέστη ο Επίσκοπος Μωκησού κ. Δημήτριος, πρωτοσυγκελεύων της Μητρόπολης Σικάγου. Το εσπέρας της Πέμπτης, στις 7, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Δημήτριος τέλεσε Νεκρώσιμο Τρισάγιο.
Ο ενταφιασμός του είχε οριστεί να γίνει στο Γυναικείο Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου στην πόλη Pleasant Prairie του Ουισκόνσιν, το οποίο είναι ένα από τα 18 Μοναστήρια που έχει ιδρύσει ανά τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά ο ιερομόναχος Εφραίμ, πρώην ηγούμενος της Μονής Φιλοθέου Αγίου Ορους.
Πηγή; ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου