Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Συγκλονιστική αποκάλυψη: «Ξέραμε για το πραξικόπημα πριν εκδηλωθεί»

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Συγκλονιστική αποκάλυψη: «Ξέραμε για το πραξικόπημα πριν εκδηλωθεί»Αναφορικά με το αποτυχημένο τουρκικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου του 2016 έχουν γραφτεί πολλά, μεταξύ άλλων και ότι το καθεστώς Ερντογάν γνώριζε εκ των προτέρων πως αυτό θα γινόταν, ότι ενδεχομένως ακόμη και να το άφησε να γίνει, ακριβώς για να έχει μετά το «δικαίωμα» να προχωρήσει σε μαζικές εκκαθαρίσεις, φιμώνοντας και φυλακίζοντας όχι μόνο τους φερόμενους ως γκιουλενιστές, αλλά κάθε αντιπολιτευόμενη φωνή στην Τουρκία.


Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Ακάρ επιβεβαιώνει το γεγονός ότι υπήρξε πληροφορία πριν από το πραξικόπημα για επιχείρηση κατά των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών (ΜΙΤ). «Πήρα αμέσως τηλέφωνο τον επικεφαλής της ΜΙΤ και τον κάλεσα στο Γενικό Επιτελείο», δηλώνει ο ίδιος, αναλύοντας τον τρόπο με τον οποίο έδρασε.
Ο Τούρκος αρχηγός ΓΕΕΘΑ Χουλούσι Ακάρ έρχεται ουσιαστικά να επιβεβαιώσει το γεγονός ότι το καθεστώς όντως γνώριζε, μέσα από τις απαντήσεις που έδωσε ο ίδιος στην Επιτροπή της τουρκικής Βουλής«Ο επικεφαλής της ΜΙΤ μου εξήγησε εκ νέου την πληροφορία και είπε: ''ένας στρατιωτικός μού είπε ότι θα γίνει επιχείρηση κατά της ΜΙΤ. Ο στρατιωτικός είπε ότι ένας συνταγματάρχης τού είπε ότι θα πραγματοποιηθεί πτήση την νύχτα και μετά θα ‘πάρουμε’ τον Χάκαν Φιντάν''. Επειτα από την πληροφορία, πρώτα έδωσα διαταγή για να κλείσει ο εναέριος χώρος στις πτήσεις. Διέταξα επίσης να επιβεβαιωθεί η πληροφορία. Επίσης πήρα τηλέφωνο τον αντιστράτηγο, Μετίν Γκιουράκ, για να εμποδίσει την έξοδο των τεθωρακισμένων οχημάτων από τα στρατόπεδα.
Αυτά τα μέτρα δείχνουν ότι δώσαμε μεγάλη σημασία σε αυτή την πληροφορία και θεωρώ ότι αυτά τα μέτρα προκάλεσαν πανικό στους πραξικοπηματίες, γι' αυτό άλλαξαν την ώρα του πραξικοπήματος. Σκέφτομαι ότι αυτή η εξέλιξη ήταν ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες για την αποτυχία του πραξικοπήματος», δηλώνει ο Τούρκος Α/ΓΕΕΘΑ στην επιτροπή της Βουλής.
Σε επόμενη μάλιστα απάντησή του υποστηρίζει ουσιαστικά εμμέσως πλην σαφώς ότι κυκλοφορούσαν και άλλες φήμες περί πραξικοπήματος όχι τις τελευταίες ώρες πριν από το πραξικόπημα αλλά από «τις προηγούμενες ημέρες». «Η πληροφορία δεν είχε καμία σχέση με το πραξικόπημα και αφορούσε την επιχείρηση κατά της ΜΙΤ. Αλλά τις τελευταίες μέρες ακούγαμε ότι θα πραγματοποιηθεί συνωμοσία και επιχείρηση κατά κάποιων ατόμων», σημειώνει ο κ. Ακάρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου