Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2017

  • Οι νομικοί περιορισμοί που υφίσταντο για τα πολιτικά κόμματα, στο να χρησιμοποιούν την χρηματοδότησή τους από το κράτος ως ενέχυρο για τραπεζικό δανεισμό, επανακαθορίζονται με τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών.
  • Διακοπή κυκλοφορίας του αυτοκινητοδρόμου και προς τις δύο κατευθύνσεις στις τρεις σήραγγες των Τεμπών, ανακοίνωσε η «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ».
  • Eκδόθηκε το εγχειρίδιο για τη δομημένη συνέντευξη στο πλαίσιο του νέου συστήματος αξιολόγησης αναφορικά με την επιλογή προϊσταμένων σε θέσεις ευθύνης.
  • Με τις εξετάσεις μαθημάτων προσανατολισμού θα συνεχιστούν την Παρασκευή οι Πανελλαδικές για τους υποψηφίους των γενικών λυκείων. Το sansimera.gr σε συνεργασία με τα φροντιστήρια Ορόσημο θα μεταδώσει, όπως κάθε χρόνο, τα θέματα και τις απαντήσεις τους.
  • «Το πρόγραμμά μας διαμορφώνεται σε συνεννόηση και μετά από συζήτηση με την πραγματική κοινωνία», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνομιλία που είχε την Παρασκευή με εργαζόμενους σε εταιρείες φύλαξης, σε σούπερ μάρκετ και στο χώρο διανομής φαγητού.

Κόσμος

  • Το κακό εκλογικό αποτέλεσμα για την Τερέζα Μέι αυξάνει την πίεση στο πρόσωπό της. Ο Τζέρεμι Κόρμπιν, κάλεσε την πρωθυπουργό να παραιτηθεί, ενώ η επικεφαλής του σκωτικού SNP Nίκολα Στέρτζεον, που επίσης έχασε έδρες, μίλησε για καταστροφική βραδιά. Φωνές κατά Μέι και από το κόμμα της.
  • Η Τερέζα Μέι «κρεμασμένη από μία κλωστή», «το Ηνωμένο Βασίλειο στην κόψη του ξυραφιού»: ο βρετανικός Τύπος περιγράφει συνθήκες σοκ με τις προβλέψεις να δείχνουν ότι οι Συντηρητικοί χάνουν την πλειοψηφία τους στο κοινοβούλιο.
  • Πρωτιά των Συντηρητικών της Τερέζα Μέι, αλλά με απώλεια εδρών και χωρίς αυτοδυναμία, καθώς και ενισχυμένους τους Εργατικούς του Τζέρεμι Κόρμπιν, δείχνει το Exit Poll που μετέδωσαν τα βρετανικά τηλεοπτικά δίκτυα αμέσως μετά το πέρας της ψηφοφορίας στη χώρα. Δύσκολη η συγκρότηση κυβερνητικού συνασπισμού· «βουτιά» για τη στερλίνα.
  • Το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera, που έχει την έδρα του στην Ντόχα, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι δέχεται ευρείας κλίμακας «κυβερνοεπίθεση».
  • Παρά τις στρατιωτικές ήττες τις οποίες υπέστη στο Ιράκ και στη Συρία, η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανασυντάσσεται και «επικεντρώνεται περισσότερο παρά ποτέ» στη διάπραξη επιθέσεων μακριά από αυτές τις εμπόλεμες ζώνες, κυρίως στην Ευρώπη, τόνισε ανώτατο στέλεχος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Οικονομία

  • Μετατίθεται για την 01-01-2023 από 01-01-2022 που ισχύει, η έναρξη αύξησης των κύριων συντάξεων, σύμφωνα με τροπολογία του υπουργείου Εργασίας που κατατέθηκε και πρόκειται να ψηφιστεί την Παρασκευή.
  • Η αναστολή των αρχών της επεκτασιμότητας και της ευνοϊκότερης ρύθμισης αποσυνδέεται από το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής, καθώς προβλέπεται πως αυτή θα ισχύσει έως την 20.08.2018, υπό την προϋπόθεση επιτυχούς ολοκλήρωσης του προγράμματος, σύμφωνα με τροπολογία του υπουργείου Εργασίας.
  • Αλλαγές στη διατύπωση, που δεν μεταβάλλουν ωστόσο την ουσία του άρθρου 15 του νόμου 4472/2017 που ψηφίστηκε πρόσφατα για το αφορολόγητο ποσό εισοδήματος, προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.
  • «Είχα τη μεγάλη ευχαρίστηση να ξανασυναντήσω σήμερα το μεσημέρι την Κριστίν Λαγκάρντ και να ανταλλάξω απόψεις για την διεθνή οικονομική κατάσταση, για την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Eurogroup της 15ης Ιουνίου» είπε ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας Μπρούνο Λε Μερ. Όπως ο ίδιος έχει δηλώσει απώτερος στόχος είναι «να βρεθεί μια λύση» για το ελληνικό ζήτημα.
  • Την τροποποίηση ορισμένων διατάξεων του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, αναφορικά με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και αναμένεται να ψηφιστεί το απόγευμα της Παρασκευής.

Αθλητισμός

  • Εμπιστοσύνη στο υπάρχον υλικό και αισιοδοξία για το θετικό αποτέλεσμα εξέφρασε ο Μίχαελ Σκίμπε στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ενόψει του αυριανού αγώνα με την Βοσνία στη Ζένιτσα για τους προκριματικούς του παγκοσμίου κυπέλλου 2018. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ομάδας παραδέχθηκε ότι «το ματς είναι τελικός», χαρακτήρισε σημαντική την απουσία του Τζαβέλα, ωστόσο, δεν παρέλειψε να εκφράσει την απόλυτη εμπιστοσύνη του στους διεθνείς.
  • Ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο είναι από σήμερα και... με τη βούλα ο νέος προπονητής της Πόρτο. Ο μέχρι πρότινος τεχνικός της Ναντ υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους «δράκους» και παρουσιάστηκε επίσημα στο «Ντραγκάο».
  • O Τζουλιάνο Μπελέτι, o μεγάλος Βραζιλιάνος αμυντικός, «χρυσό» δεξί μπακ της Μπαρτσελόνα την τριετία 2004-2007, που το 2006 έγινε ήρωας των κυανέρυθρων βάζοντας το νικητήριο γκολ στον τελικό με την Άρσεναλ χαρίζοντας στην ομάδα του το Τσάμπιονς Λιγκ μετά από 14 χρόνια, σήμερα έγινε ο ήρωας των μικρών προσφύγων του Καρά Τεπέ. Μόνο που αυτοί κατάφεραν και του έβαλαν πολλά γκολ!
  • Ο νέος προπονητής Μπέσνικ Χάσι, ο νέος αθλητικός διευθυντής Μάριο Αρμάντο Ουσίγιος, αλλά και ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς, ο οποίος αναλαμβάνει ειδικά καθήκοντα στο τμήμα σκάουτινγκ, ανέλαβαν και επίσημα πλέον τα καθήκοντά τους στον Ολυμπιακό. Οι Ερυθρόλευκοι παρουσίασαν τον νέο τεχνικό τους, ο οποίος τόνισε ότι γνωρίζει πολύ καλά που ήρθε και έθεσε ως στόχο την πρόκριση στους ομίλους του Champions League...
  • Μία ιδιαίτερα αιχμηρή και ειρωνική ανακοίνωση, με αποδέκτες τον Ηρακλή (τον οποίο μάλιστα αναφέρει ως ΑΕ Ποντίων Ηρακλής με έδρα την Κατερίνη), αλλά και τις ποδοσφαιρικές και πολιτικές αρχές, εξέδωσε ο Λεβαδειακός, ο οποίος περιμένει την οριστικοποίηση της τύχης του «Γηραιού», για να μάθει σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται την επόμενη περίοδο. Ουσιαστικά η βοιωτική ΠΑΕ απαριθμεί όλα τα ανοιχτά ζητήματα του Ηρακλή και δηλώνει ότι, αν παρ΄όλα αυτά επιτραπεί στην ομάδα της Θεσσαλονίκης να συμμετάσχει στη Super League, τότε οι ίδιοι θα παραιτηθούν κάθε ένδικου μέσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου