Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 8 Ιουνίου, 2017

  • Νέο ρατσιστικό παραλήρημα στη Βουλή από τον βουλευτή των ΑΝΕΛ, Κώστα Κατσίκη, ο οποίος επιτέθηκε εμμέσως στον εκπρόσωπο του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών, όταν εκείνος μιλώντας στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βουλής υπαινίχθηκε ότι οι μετανάστες που διαβούν στην Ελλάδα δεν έχουν πάντα δίκαιη αντιμετώπιση από τις Αρχές.
  • Ακινητοποιημένα θα είναι λεωφορεία και τρόλεϊ για έξι ώρες την ερχόμενη Τρίτη προκειμένου οι εργαζόμενοι των αστικών μέσων μαζικής μεταφοράς να συμμετάσχουν στις αντίστοιχες γενικές συνελεύσεις τους.
  • Φωτιά ξέσπασε τη νύχτα σε διαμέρισμα τρίτου ορόφου στην οδό Ζαΐμη στο Νέο Φάληρο. Το διαμέρισμα ήταν άδειο, ενώ άνδρες της Πυροσβεστικής απεγκλώβισαν πέντε άτομα που δεν μπορούσαν να κατέβουν από τον πέμπτο όροφο της πολυκατοικίας λόγω του πυκνού καπνού.
  • Στο μάθημα των Μαθηματικών (Άλγεβρα) εξετάζονται σήμερα, Πέμπτη οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ, κατά τη δεύτερη ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεών τους. Το sansimera.gr σε συνεργασία με τα φροντιστήρια Ορόσημο θα μεταδώσει, όπως κάθε χρόνο, τα θέματα και τις απαντήσεις τους.
  • «Η αγωνία μας είναι μία και μοναδική, πώς θα προσφέρουμε τα πάντα στον άνθρωπο, πώς θα προσφερθούμε για τον άνθρωπο. Δεν έχουμε καμία αγωνία και κανένα φόβο μήπως χάσουμε κάποιο προνόμιο εξουσίας και κυριαρχίας», τόνισε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από το βήμα της εκδήλωσης «Αναθεώρηση του Συντάγματος και Εκκλησία της Ελλάδος. Συμβολή σε έναν ανοικτό διάλογο» που διοργάνωσε η Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Κόσμος

  • Στις κάλπες προσέρχονται από τις 9 το πρωί τα 46,9 εκατομμύρια των Βρετανών για να αναδείξουν τη Βουλή και την κυβέρνηση που θα χειριστεί το Brexit, αλλά και το σοβαρό ζήτημα της ασφάλειας. Οι κάλπες θα κλείσουν στις 12 τα μεσάνυχτα και τα σενάρια για την επόμενη μέρα είναι πολλά.
  • Οι δημοσκοπήσεις έδειχναν αρχικά περίπατο των Συντηρητικών της Τερέζα Μέι, ωστόσο, με το πέρασμα των εβδομάδων το τοπίο θόλωνε. Οι τρομοκρατικές επιθέσεις και οι αποκαλύψεις για τις παραλείψεις των Αρχών άλλαξαν το κλίμα και την ατζέντα. Ποια είναι τα σενάρια σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας;
  • Σοροί και συντρίμμια εντοπίστηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης στη Θάλασσα Ανταμάν μετά την εξαφάνιση στρατιωτικού αεροσκάφους της Μιανμάρ.
  • Δεκατρία άτομα σκοτώθηκαν την Τετάρτη από μπαράζ επιθέσεων στην Τεχεράνη, για τις οποίες ανέλαβε την ευθύνη το Ισλαμικό Κράτος. Στο στόχαστρο μπήκαν η Βουλή, το μαυσωλείο του Αγιατολάχ Χομεϊνί και ένας σταθμός του μετρό. Σχεδόν 40 οι τραυματίες. Την ευθύνη ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, σε μία πρωτοφανή επίθεση στο Ιράν. Τη Σαουδική Αραβία κατηγορούν για τις επιθέσεις οι Φρουροί της Επανάστασης.
  • Ο Τζέιμς Κόμεϊ, πρώην διευθυντής του FBI, επιβεβαίωσε στην έγγραφη κατάθεσή του προς το Κογκρέσο, ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είχε απαιτήσει από τον ίδιο να διακόψει την έρευνα για τον Μάικλ Φλιν, τον πρώην σύμβουλο εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου ο οποίος εξαναγκάστηκε σε παραίτηση λόγω της εμπλοκής του στην υπόθεση της φερόμενης ανάμιξης της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Οικονομία

  • Το πρώτο πραγματικό τεστ για τον Ενιαίο Μηχανισμό Εξυγίανσης Τραπεζών (Single Resolution Board, SRB) που επιβάλλει απώλειες στους μετόχους και τους ομολογιούχους μιας τράπεζας που αντιμετωπίζει προβλήματα αντί στους φορολογουμένους είναι πλέον γεγονός. Με παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που ελέγχει τον SRΒ, η μεγαλύτερη τράπεζα της Ισπανίας Banco Santander απέκτησε με συνοπτικές διαδικασίες και έναντι ενός ευρώ την έκτη μεγαλύτερη ισπανική τράπεζα Banco Popular Espanol η οποία γονάτισε κάτω από βουνό κόκκινων στεγαστικών δανείων.
  • Η κυβέρνηση καλείται να αναπροσαρμόσει τα ήδη ψηφισμένα μέτρα για πάγωμα των συντάξεων και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, όπως αναφέρουν Τα Νέα σε σχετικό ρεπορτάζ.
  • Με αυστηρότερους όρους θα γίνουν την επόμενη χρονιά τα stress tests των ευρωπαϊκών τραπεζών. Αυτό ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή (EBA), αναφέροντας ότι η άσκηση θα καλύψει το 70% του τραπεζικού τομέα της ΕΕ και θα αξιολογήσει την ικανότητα των τραπεζών να καλύπτουν τους σχετικούς δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας σε περιόδους δυσμενών οικονομικών γεγονότων.
  • Σε επίπεδα της τάξης του 40% υποχώρησε η εισπραξιμότητα των ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών, των αυτοαπασχολούμενων και των αγροτών τον Απρίλιο. Νέες αυξήσεις έρχονται από το 2018.
  • Παραβατικότητα 70% στην έκδοση αποδείξεων διαπίστωσαν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στα νησιά των Κυκλάδων.

Αθλητισμός

  • Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο μεταγραφικός σχεδιασμός του Παναθηναϊκού. Μπορεί οι «πράσινοι» να έχουν προχωρήσει σε δύο ανανεώσεις νεαρών παικτών (Χατζηγιοβάνης, Πίσπας), ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι δεν προχωρά το πλάνο που έχουν θέσει για την ενίσχυση της ομάδας. Μαρίνος Ουζουνίδης και Νίκος Λυμπερόπουλος συναντήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στα γραφεία της ΠΑΕ, με τον τεχνικό διευθυντή να ενημερώνει τον προπονητή του «τριφυλλιού» για τις επαφές που είχε το τελευταίο διάστημα με τους μεταγραφικούς στόχους.
  • «Κάτοικος» Πριγκιπάτου θα παραμείνει έως το 2020 ο Λεονάρντο Ζαρντίμ. Ο άνθρωπος που οδήγησε τη Μονακό στην κορυφή της Ligue 1 για πρώτη φορά μετά από 17 χρόνια (τελευταία ήταν το 2000) επέκτεινε τη συνεργασία του με το γαλλικό σύλλογο για άλλα τρία χρόνια. Στην τρίτη του χρονιά στον πάγκο των Μονεγάσκων, ο Πορτογάλος κατάφερε να τους οδηγήσει στους ημιτελικούς του Champions League (αποκλείστηκαν από τη Γιουβέντους), στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και στον τελικό του League Cup (ηττήθηκαν από την Παρί Σεν Ζερμέν).
  • Η έφεση που είχε καταθέσει ο Παναθηναϊκός κατά της πρωτόδικης απόφασης της Super League για τα όσα συνέβησαν στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας στην 2η αγωνιστική των play off με τον ΠΑΟΚ εκδικάστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης. Οι «πράσινοι» ζήτησαν μείωση της ποινής που τους επιβλήθηκε από το πρωτοβάθμιο όργανο της διοργανώτριας αρχής (-3 βαθμοί από τα play off, -2 από το επόμενο πρωτάθλημα και 2 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών) και περιμένουν, πλέον, την ετυμηγορία της δευτεροβάθμιας επιτροπής η οποία θα γίνει γνωστή μέχρι το τέλος της εβδομάδας.
  • Η Super League επικύρωσε την επιστροφή των τριών βαθμών που είχαν αφαιρεθεί από τον Ηρακλή, λόγω οφειλής στον Νίκο Πορτουλίδη, σε εφαρμογή της σχετικής απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ. Η εξέλιξη αυτή σημαίνει ότι αγωνιστικά ο «Γηραιός» παραμένει στη μεγάλη κατηγορία, αφού επανέρχεται στους 29 βαθμούς και στη 12η θέση, όμως δεν συνεπάγεται οριστική σωτηρία για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Υπενθυμίζεται ότι η ΠΑΕ Ηρακλής δεν έχει εξασφαλίσει την απαραίτητη άδεια συμμετοχής για το επόμενο πρωτάθλημα κι έτσι, βάσει κανονισμών, υποβιβάζεται καταλαμβάνοντας την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα και στη θέση του παραμένει στη Super League ο Λεβαδειακός.
  • «Επεσαν» σήμερα οι υπογραφές στο νέο συμβόλαιο του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, ο οποίος επέκτεινε ως το 2020 τη συνεργασία του με τη Γιουβέντους. Λίγες ημέρες μετά τον χαμένο τελικό του Κάρντιφ με τη Ρεάλ, οι πρωταθλητές Ιταλίας απέδειξαν έμπρακτα την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του 50χρονου τεχνικού, ο οποίος ανέλαβε τους «μπιανκονέρι» του 2014, αντί του Αντόνιο Κόντε, και τους οδήγησε σε τρία νταμπλ και σε δύο (χαμένους) τελικούς Champions League.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου