Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 7 Ιουνίου, 2017

  • Να κατευνάσει τις αντιδράσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από τη βόρεια Ελλάδα επιχείρησε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, για το θέμα της εγκατάστασης νέων σταθμών διοδίων στην Εγνατία Οδό.
  • Την ανάγκη «να προτάξουμε τη μάχη για ανάπτυξη και παραγωγή» επεσήμανε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην πρώτη εκδήλωση του ινστιτούτου του Ποταμιού Π², για τους εναλλακτικούς τρόπους επανεκκίνησης της οικονομίας. Ο επικεφαλής του κινήματος, άσκησε επίσης κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές.
  • Δύο τηλεφωνικές επικοινωνίες χθες και σήμερα, Τρίτη, είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς με τον ειδικό σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Άιντε, με θέμα την επόμενη συνάντησή τους, αλλά κυρίως τις προϋποθέσεις και τις προετοιμασίες για την πραγματοποίηση της δεύτερης Διάσκεψης της Γενεύης.
  • Θέματα διμερούς, περιφερειακού και παγκόσμιου ενδιαφέροντος τέθηκαν στη συνάντηση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε τον ρόλο της χώρας μας ως παράγοντα σταθερότητας, ενώ ο κ. Μπάιντεν υπογράμμισε τη σημασία της Ελλάδας για τα αμερικανικά γεωστρατηγικά συμφέροντα.
  • Την εφαρμογή στην Αθήνα πιλοτικού σχεδίου για τους άστεγους και τα εξαρτημένα άτομα από ουσίες και αλκοόλ ζήτησε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, στην ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε σήμερα, Τρίτη, για τα δυο αυτά σημαντικά κοινωνικά προβλήματα. Για τον σκοπό αυτό αποφασίσθηκε η συγκρότηση Μικτής Επιτροπής, η οποία σε στενή συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς θα επεξεργαστεί και θα καταθέσει σύντομα σχετικές προτάσεις.

Κόσμος

  • Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η απομόνωση του Κατάρ, με την επιβολή κυρώσεων εναντίον του εμιράτου, δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα. Η Άγκυρα -πρόσθεσε- θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τον τερματισμό της κρίσης.
  • Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι δήλωσε ότι είναι διατεθειμένη να εξετάσει αλλαγές στο νομικό πλαίσιο για τα ανθρώπινα δικαιώματα, εάν αυτό χρειάζεται για την καταπολέμηση του εξτρεμισμού.
  • Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ κατηγόρησε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ότι πυροδοτεί τις συρράξεις στη Μέση Ανατολή, διακινδυνεύοντας μια κούρσα εξοπλισμών μετά τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων χωρών της περιοχής με το Κατάρ.
  • Άνδρας επιτέθηκε με σφυρί σε αστυνομικό έξω από την Παναγία των Παρισίων. Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά. Ο δράστης δέχθηκε αστυνομικά πυρά, τραυματίστηκε και μεταφέρεται στο νοσοκομείο. Έρευνα για το περιστατικό έχει ξεκινήσει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Σύμφωνα με τον γάλλο υπουργό Εσωτερικών, ο δράστης έφερε ταυτότητα αλγερινού φοιτητή και φέρεται να φώναξε πριν την επίθεση: «Αυτό είναι για τη Συρία».
  • Αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για υποστήριξη της τρομοκρατίας και απομονωμένο διπλωματικά από τις χώρες του Κόλπου και την Αίγυπτο σε μία κίνηση συντονισμένη με επικεφαλής την Σαουδική Αραβία, το Κατάρ απηύθυνε την Τρίτη έκκληση για διάλογο «ανοικτό και ειλικρινή» για τη έξοδο από την κρίση, υπολογίζοντας στην μεσολάβηση του Κουβέιτ, της μοναδικής χώρας του Κόλπου που δεν διέκοψε τις διπλωματικές του σχέσεις με την Ντόχα. Ο εμίρης του Κουβέιτ μεταβαίνει στη Σαουδική Αραβία για συνομιλίες με τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας.

Οικονομία

  • Αποδίδονται άμεσα τα ποσά που δικαιούνται οικιακοί καταναλωτές σε περιοχές όπου λειτουργούν σταθμοί ΑΠΕ, σύμφωνα με το ΥΠΕΝ. Πρόκειται για συνολικό ποσό 17,6 εκατ. ευρώ, για την περίοδο 2010-2014, που θα πιστωθεί στους λογαρισμούς περίπου 376.000 καταναλωτών. Στις επόμενες δέκα ημέρες θα γίνει η πίστωση των ποσών από ΛΑΓΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ στους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας και στη συνέχεια η απόδοση των ποσών, μέσω του πρώτου λογαριασμού ρεύματος που εκδίδεται από τον προμηθευτή.
  • «Οι αιτήσεις Α21 των δικαιούχων οικογενειακών επιδομάτων που θα υποβληθούν, μετά την 30ή Ιουνίου 2017, θα επεξεργαστούν και θα ελεγχθούν στη συνέχεια, ενόψει της πληρωμής της επόμενης Γ΄ δόσης» διευκρινίζει η διοίκηση του ΟΓΑ.
  • Tον στόχο για την μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (ΜΕΑ), που είχαν θέσει για το πρώτο τρίμηνο του έτους, πέτυχαν οι τράπεζες, χάρη κύριως στις διαγραφές «κόκκινων» δανείων. Σύμφωνα με την έκθεση της ΤτΕ, τον Μάρτιο του 2017, τα ΜΕΑ αγγίζουν τα 103,94 δισ. ευρώ, δηλαδή 1,4 δισ. ευρώ χαμηλότερα από το ποσό-στόχο. Ωστόσο, οι τράπεζες έχασαν τον στόχο για τα Μη Εξυπηρεστούμενα Δάνεια (ΜΕΔ), τα οποία έφτασαν τα 75,2 δισ. ευρώ ή περίπου 0,5 δισ. ευρώ υψηλότερα από τον στόχο.
  • Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου την Τρίτη, με την αγορά να υποχωρεί υπό το βάρος των ρευστοποιήσεων στις τραπεζικές μετοχές. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε κάτω από τα επίπεδα των 780 μονάδων, στις 777,53 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 1,15%.
  • «Με καλή θέληση από όλες τις πλευρές μπορούμε να καταλήξουμε σε συμφωνία στο Eurogroup του Ιουνίου, η οποία θα παρέχει συμφωνία για το ελληνικό χρέος, ώστε η οικονομία να μπορεί να ανακάμψει και πάλι» επισημαίνει ο υπουργός Οικονομικών Ε.Τσακαλώτος, σε δηλώσεις του στην Handelsblatt, ζητώντας από Γερμανία και ΔΝΤ να φροντίσουν να υπάρξει λύση. Επιθετική κριτική στις προβλέψεις του ΔΝΤ για την οικονομία. Μόνο από την ΕΚΤ εξαρτάται η ένταξη της Ελλάδας στο QE.

Αθλητισμός

  • Απίστευτα και όμως… ελληνικά είναι τα ποδοσφαιρικά σενάρια που βλέπουμε να διαδραματίζονται μέρα με τη μέρα! Το απόγευμα της Τρίτης, ο Ηρακλής έλαβε την ομόφωνη θετική απόφαση του Διαιτητικού δικαστηρίου της ΕΠΟ για την υπόθεση οφειλής στον πρώην ποδοσφαιριστή του, Νίκο Πουρτουλίδη. Έτσι, οι «κυανόλευκοι» σε πρώτη φάση πανηγυρίζουν βλέποντας βάσιμα πλέον τις ελπίδες τους για ανατροπή της απόφασης της διοργανώτριας αρχής που τους είχε υποβιβάσει για εξωαγωνιστικούς λόγους. Ωστόσο, ο Ηρακλής εξακολουθεί να αντιμετωπίζει το σοβαρό πρόβλημα της μη αδειοδότησής του, καθώς ο φάκελός του κρίθηκε ελλιπής από την ΕΠΟ.
  • Ο Ρομπέρτο θα συνεχίσει την καριέρα του στη Μάλαγα. Ο Ισπανός τερματοφύλακας της Εσπανιόλ, που στο παρελθόν αγωνίστηκε με επιτυχία στον Ολυμπιακό, είναι κοντά σε συμφωνία με την ομάδα, στην οποία προπονητής είναι ο Μίτσελ.
  • Ο Κώστας Μανωλάς θα παραμείνει στη Ρόμα. Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα «Gazzetta dello Sport», ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις του διεθνή αμυντικού με τη διοίκηση της ομάδας της πρωτεύουσας και τις επόμενες ημέρες θα υπογράψει νέο τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας, ως το καλοκαίρι του 2021 και ο διεθνής στόπερ θα δει τις ετήσιες απολαβές του να αυξάνονται από τα δύο στα τρία εκατομμύρια ευρώ.
  • Ο Μπεσνίκ Χάσι βρίσκεται από χθες (αργά) το βράδυ στην Αθήνα και σήμερα αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο δύο ετών με τον Ολυμπιακό. Αυτό υποστηρίζουν βελγικά ΜΜΕ και τονίζουν πως ο 45χρονος, πρώην προπονητής των Άντερλεχτ και Λέγκια Βαρσοβίας, έχει μαζί του και τρεις συνεργάτες του.
  • Η εθνική ομάδα του Βελγίου νίκησε 2-1 την αντίστοιχη της Τσεχίας, δείχνοντας πως είναι πανέτοιμη για το ματς, στο πλαίσιο των προκριματικών για το Μουντιάλ της Ρωσίας, της 9ης Ιουνίου με την Εσθονία. Η αντίπαλος της Ελλάδας στα προκριματικά προηγήθηκε στο 25' με τον Μπατσουαγί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου