Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα


Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017

ΣΤΟΥΣ 53 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ


Πριν 5 χρόνια ταξιδέψαμε οδικώς από το San Diego στο Las Vegas και περάσαμε ένα κομμάτι της ερήμου Μοχάβη (Mojave Desert). Τρομερή ζέστη,
118 βαθμούς Φαρενάϊτ (48 βαθμούς Kελσίου) υπό σκιά!


Στους 53 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία στην Κοιλάδα του Θανάτου
«Κίνδυνος από υψηλές θερμοκρασίες», προειδοποιεί τους οδηγούς η πινακίδα στην Κοιλάδα του Θανάτου.
Η θερμοκρασία στην Κοιλάδα του Θανάτου στην ανατολική Καλιφόρνια και Αριζόνα αναμένεται να φθάσει στους 53 βαθμούς Κελσίου (127 βαθμούς Φαρενάιτ) αυτήν την εβδομάδα, δήλωσε ο μετεωρολόγος της αμερικανικής Εθνικής Υπηρεσίας Καιρού, Τομ Φίσερ.
Η ακραία θερμοκρασία, αποτέλεσμα της υψηλής βαρομετρικής πίεσης που έχει εγκατασταθεί πάνω από την περιοχή Φορ Κόρνερς (Four Corners), στα σύνορα τεσσάρων πολιτειών, έχει ήδη ανεβάσει και τις θερμοκρασίες πάνω από τα συνήθη όρια σε όλες τις περιοχές των νοτιοδυτικών Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη προβλέπεται να είναι οι χειρότερες μέρες.
Ο Φίσερ δήλωσε ότι η άνοδος της θερμοκρασίας, παρότι μπορεί να φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ σε ορισμένες περιοχές, αποτελεί μέρος κυκλικού συστήματος και δεν είναι αποτέλεσμα κλιματικής αλλαγής ή άλλου ασυνήθιστου φαινομένου.

Προβλήματα στους κινητήρες των αεροπλάνων
Οι θερμοκρασίες αναμένεται να μειωθούν στο τέλος της εβδομάδας κατά 2,5-5 βαθμούς Κελσίου, αλλά ακόμα και στο Σαν Φρανσίσκο, που συνήθως είναι πιο δροσερό, η θερμοκρασία έφθασε τους 31 βαθμούς Κελσίου (88 βαθμούς Φαρενάιτ).
Η Κοιλάδα του Θανάτου θεωρείται το θερμότερο μέρος στις ΗΠΑ. Η Εθνική Υπηρεσία Πάρκων ανάρτησε προειδοποιήσεις στην ιστοσελίδα της για την άνοδο της θερμοκρασίας, καθώς και οδηγίες προφύλαξης, που περιλαμβάνουν την αποφυγή αναρρίχησης μετά τις 10:00 το πρωί.

Η αεροπορική εταιρεία American Airlines προειδοποίησε τους επιβάτες που θα πετάξουν από ή προς το αεροδρόμιο του Φοίνιξ στην Αριζόνα ότι οι υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να επηρεάσουν τη λειτουργία των κινητήρων των αεροπλάνων με ενδεχόμενο να υπάρξουν καθυστερήσεις ή ακυρώσεις πτήσεων. 
Προσφέρει μάλιστα τη δυνατότητα σε επιβάτες που φθάνουν ή αναχωρούν κατά τις μεσημβρινές ώρες να αλλάξουν πτήσεις χωρίς επιβάρυνση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου