Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Προθεσμία έως τις 4 Ιουλίου φέρεται να έδωσε ο Τραμπ στον ομογενή προσωπάρχη Πρίμπους


 Τρίτη, 13 Ιουνίου, 2017



Ο ομογενής προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, Ράινς Πρίμπους. . (AP Photo/Alex Brandon)
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Προθεσμία έως τις 4 Ιουλίου φέρεται να έχει δώσει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στον ομογενή προσωπάρχη του, Ράινς Πρίμπους, προκειμένου ο τελευταίος να βάλει σε μια τάξη την κατάσταση στον Λευκό Οίκο. Σε διαφορετική περίπτωση ο κ. Πρίμπους κινδυνεύει ο ίδιος με απομάκρυνση.
Οπως επισημαίνει το «Politico», ενώ ο κ. Τραμπ έχει θέσει προθεσμίες και άλλες φορές στο παρελθόν προκειμένου να γίνουν αλλαγές στον Λευκό Οίκο, τις άφησε να περάσουν χωρίς να «πατήσει τη σκανδάλη». Αυτή τη φορά όμως η κατάσταση ίσως είναι κάπως διαφορετική, καθώς ο Πρόεδρος βρίσκεται κάτω από εξαιρετική πίεση σε σχέση με την έρευνα που διεξάγεται για τη Ρωσία, με αποτέλεσμα και ο ίδιος να ασκεί μεγαλύτερη πίεση στην ομάδα του στον Λευκό Οίκο.
Πάντα βάσει όσων αναφέρει το «Politico», ημέρες μετά την επιστροφή του από το πρώτο διεθνές ταξίδι του, στα τέλη του περασμένου μήνα, ο κ. Τραμπ επέπληξε τον Ράινς Πρίμπους στο Οβάλ Γραφείο ενώπιον του άλλοτε επικεφαλής της προεκλογικής του εκστρατείας, Κόρεϊ Λεβαντόφσκι και του άλλοτε αναπληρωτή διευθυντή της καμπάνιας του, Ντέιβιντ Μπόσι, για τη δυσλειτουργία που παρουσιάζει ο Λευκός Οίκος.
Ο Ντόναλντ Τραμπ εξέταζε το ενδεχόμενο να φέρει τον κ. Μπόσι ως αναπληρωτή προσωπάρχη του και τον κ. Λεβαντόφσκι ως κορυφαίο σύμβουλο του Λευκού Οίκου, με αρμοδιότητες που έχουν να κάνουν με την υπόθεση της Ρωσίας. Ωστόσο, σε αυτή τη συνάντησή του είπε και τους δύο ότι δεν θα ενταχθούν στο δυναμικό του Λευκού Οίκου έως ότου ο κ. Πρίμπους τον βάλει σε μια τάξη, σύμφωνα πάντα με τις ανώνυμες πηγές που επικαλείται το «Politico».
«Σου δίνω προθεσμία έως τις 4 Ιουλίου», φέρεται να είπε ο κ. Τραμπ απευθυνόμενος στον Ράινς Πρίμπους. «Δεν θέλω να έρθουν σε αυτό το χάος. Αν είναι να καθαρίσω τον Λευκό Οίκο να έρθουν ως νέο αίμα».
Πάντως, από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Σον Σπάισερ, με δήλωσή του απέρριψε την ιδέα ότι ο Ράινς Πρίμπους βρίσκεται αντιμέτωπος με την προθεσμία της 4ης Ιουλίου.
Η συζήτηση για την προθεσμία της 4ης Ιουλίου έκανε τον γύρο του Λευκού Οίκου αλλά στελέχη του και άλλα άτομα κοντά στον Πρόεδρο δεν δείχνουν να κρατάνε την αναπνοή τους με δεδομένο ότι εδώ και καιρό υπάρχει φημολογία ότι ο κ. Πρίμπους αλλά και άλλοι συνεργάτες του Τραμπ είναι πιθανό να απομακρυνθούν.
Η πρώτη προθεσμία που είχε ακουστεί, όχι μόνο για τον Ράινς Πρίμπους, αλλά και για άλλους συνεργάτες που ο προέδρου Τραμπ που έφερε μαζί του από την Εθνική Επιτροπή των Ρεπουμπλικανών, ήταν η συμπλήρωση 100 ημερών στην προεδρία.
Ο Πρόεδρος στη συνέχεια, όταν επέστρεψε από το πρώτο ταξίδι του στο εξωτερικό εξέτασε το ενδεχόμενο να θέσει ως χρονικό όριο για σημαντικές αλλαγές στον Λευκό Οίκο την 4η Ιουλίου.
«Εχει γίνει κωμικό ότι σχεδόν κάθε αργία αποτελεί μια προθεσμία για τον Ράινς» είπε στο «Politico» ένας σύμβουλος του Προέδρου, φυσικά υπό το καθεστώς της ανωνυμίας.
Ωστόσο, οι προθεσμίες δεν είναι η μόνη τακτική που ακολουθεί ο Ντόναλντ Τραμπ για να προειδοποιήσει τον Ράινς Πρίμπους για πιθανή απομάκρυνσή του από την κυβέρνηση.
Ο Τραμπ έχει εξετάσει σχεδόν ανοιχτά πιθανούς αντικαταστάτες του Ράινς Πρίμπους.
Ωστόσο, εκείνοι που γνωρίζουν εδώ και χρόνια τον Ντόναλντ Τραμπ, όπως ο πρώην σύμβουλος της καμπάνιας του, Σαμ Νούνμπεργκ, λένε ότι η τηλεοπτική περσόνα του «Απολύεσαι» και η οποία σχετίζεται με το «Αpprentice» δεν ταιριάζει με τον άνδρα που είναι μακριά από τις τηλεοπτικές κάμερες.
«Δεν νομίζω ότι του αρέσει να απολύει ανθρώπους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νούνμπεργκ, ο οποίος είχε απολυθεί ο ίδιος από τον κ. Τραμπ. «Θέλει να δίνει στους ανθρώπους ευκαιρίες».
Να σημειωθεί ότι ο Ράινς Πρίμπους ήρθε στον Λευκό Οίκο προκειμένου να μεσολαβεί μεταξύ του προέδρου Τραμπ και του κατεστημένου των Ρεπουμπλικανών, κυρίως λόγω της στενής του σχέσης με τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο της Βουλής, Πολ Ράιαν.
Ο κ. Τραμπ έχει επιρρίψει ευθύνες στον κ. Πρίμπους για τις διαρροές από τον Λευκό Οίκο, οι οποίες θεωρεί ότι έχουν γίνει από απογοητευμένα πρώην στελέχη της Εθνικής Επιτροπής των Ρεπουμπλικανών, τα οποία ο Ράινς Πρίμπους έφερε στον Λευκό Οίκο.
Πολλοί είναι αυτοί πάντως που υποστηρίζουν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ έχει άδικο με το να επιρρίπτει ευθύνες στον προσωπάρχη του.
Υπενθυμίζεται, εξάλλου, ότι υπάρχει φημολογία πως ο πρόεδρος Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο να κάνει τον Ράινς Πρίμπους πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ελλάδα, λαμβάνοντας υπ’ όψιν του την ελληνική του καταγωγή.
«Στον Ράινς Πρίμπους θα αρέσει η Ελλάδα», φέρεται να είπε ο Ντόναλντ Τραμπ στον Ντέιβιντ Μπόσι, σύμφωνα με δύο άτομα που έχουν γνώση του θέματος και τα οποία επικαλείται το «Politico».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου