Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 4 Ιουνίου, 2017

Νύχτα τρόμου έζησε το Λονδίνο μετά τα διαδοχικά χτυπήματα στη Γέφυρα του Λονδίνου και τη λαϊκή αγορά του Μπόροου το βράδυ του Σαββάτου. Τα δύο περιστατικά αντιμετωπίζονται επισήμως ως τρομοκρατικά, σύμφωνα με τη Μητροπολιτική Αστυνομία.
  • Επίθεση με μολότοφ σημειώθηκε στα κεντρικά του γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, επί της οδού Εγνατίας 76, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές στους τοίχους.
  • «Ο κ. Τσίπρας σε κάθε δημόσια τοποθέτησή του επιβεβαιώνει, δυστυχώς, με τον πιο περίτρανο τρόπο, ότι βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου» σημειώνει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, απαντώντας σε ανάρτηση του πρωθυπουργού στο Facebook, στην οποία ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι η έξοδος από την κρίση είναι «εθνικός και όχι απλά πολιτικός στόχος».
  • Για την Νέα Υόρκη, όπου το βράδυ της Κυριακής (02:00 ώρα Ελλάδος την Δευτέρα) θα έχουν δείπνο εργασίας με τον ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνι Γκουτιέρες, αναχώρησαν νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου ο πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί. Ο κ. Αναστασιάδης αναχώρησε από τον διεθνή αερολιμένα Λάρνακας και ο Μουσταφά Ακιντζί από το αεροδρόμιο Ερτζιάν στα κατεχόμενα.
  • «Πρόσφυγας ή μετανάστης; Χριστιανός ή μουσουλμάνος; Στρατιώτης ή άμαχος;». Με το νέο τους ραδιοτηλεοπτικό σποτ, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα μάς καλούν να δούμε τους ασθενείς τους χωρίς παρωπίδες και ταμπέλες, όπως ακριβώς τους βλέπουν οι ομάδες τους σε όλο τον κόσμο. Ως ανθρώπους με επιτακτικές ιατρικές και ανθρωπιστικές ανάγκες που κινδυνεύουν.
  • Ένας 72χρονος Γερμανός έχασε το μεσημέρι της Παρασκευής τη ζωή του, πέφτοντας σε χαράδρα, σε δύσβατη περιοχή των Θερμών (Βάθρες) Σαμοθράκης.

Κόσμος

  • Εκατοντάδες φίλαθλοι της Γιουβέντους -υπολογίζονται στους 600- τραυματίστηκαν στην κεντρική πλατεία Σαν Κάρλο του Τορίνο, όπου παρακολουθούσαν τον τελικό του Champions League σε γιγαντοοθόνη, όταν επικράτησε πανικός από δυνατό κρότο που τελικά ήταν βεγγαλικό.
  • Σε συναγερμό τέθηκαν αργά το βράδυ του Σαββάτου οι βρετανικές Αρχές για δύο περιστατικά, τα οποία χαρακτηρίσττηκαν από την αστυνομία τρομοκρατικά χτυπήματα. Στη Γέφυρα του Λονδίνου βαν έπεσε πάνω σε πεζούς. Αυτόπτες ανέφεραν ότι είδαν επιθέσεις με μαχαίρια στο Borough Market. Τα δύο αυτά περιστατικά θεωρούνται τρομοκρατικές επιθέσεις, ενώ τρίτο περιστατικό στο Vauxhall ξεκαθαρίστηκε ότι δεν σχετίζεται με τα άλλα δύο. Χαρακτηριστικό της κατάστασης, tweet της Αστυνομίας με τη συμβουλή προς τους Λονδρέζους «Run, Hide, Tell the police».
  • Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ζήτησε το Σάββατο από τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να επιστρέψει στη Γαλλία «όσο το δυνατόν συντομότερα» ο Γάλλος φωτορεπόρτερ Ματιά Ντεπαρντόν που κρατείται στην Τουρκία, επιβεβαίωσε η γαλλική προεδρία στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
  • Δεκάδες σοροί αμάχων, που σκοτώθηκαν ενώ επιχειρούσαν να φύγουν από συνοικία της Μοσούλης, την οποία ελέγχει η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, κείτονταν το Σάββατο στο έδαφος, σε δρόμο που βρίσκεται κοντά στην πρώτη γραμμή του μετώπου, όπου οι τζιχαντιστές πολεμούν με τις ιρακινές στρατιωτικές δυνάμεις, μετέδωσε τηλεοπτικό συνεργείο του πρακτορείου ειδήσεων Reuters. Οι σοροί ανήκουν σε άνδρες, γυναίκες και παιδιά.
  • Το προβάδισμα του Συντηρητικού Κόμματος της πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέζας Μέι έναντι των αντιπολιτευόμενων Εργατικών μειώθηκε περαιτέρω, σε 6 ποσοστιαίες μονάδες, ενόψει των βουλευτικών εκλογών της επόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Opinium για λογαριασμό της εφημερίδας Τhe Observer.

Οικονομία

  • Μετά το αδιέξοδο του τελευταίου Eurogroup, ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν αρχίσει να συζητούν ένα Plan B που θα μπορούσε να τεθεί σε εφαρμογή από το φθινόπωρο, αναφέρει η Καθημερινή της Κυριακής. Αυτό προβλέπει ότι το ΔΝΤ δεν θα βρίσκεται στο «μπροστινό κάθισμα» του ελληνικού προγράμματος, η ελάφρυνση χρέους θα είναι μικρότερη, η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί να εφαρμοσεί σκληρά μέτρα που απαιτούσε το ΔΝΤ.
  • Ένα σενάριο για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους που θα μετέθετε αποπληρωμές μέχρι το 2048 θα σήμαινε ότι οι ευρωπαίοι πιστωτές της Ελλάδας θα καθυστερούσαν να λάβουν μέχρι και 123 δισ. ευρώ, σύμφωνα με πρόβλεψη του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, η οποία βρέθηκε στην κατοχή του Reuters.
  • «Η Ηώ, η ελληνίδα θεά-προσωποποίηση της αυγής, γοήτευε όσους την έβλεπαν. Ο Όμηρος την υμνεί ως ροδοδάκτυλη, ροδοστεφή, χρυσήνιον. Έτσι γοητεύτηκαν και οι δανειστές της Ελλάδας την Παρασκευή από την αυγή, η οποία διαφαίνεται πλέον στην Ελλάδα: όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ καταγράφεται αύξηση κατά 0,4% του ΑΕΠ το πρώτο τρίμηνο του έτους, αντί της αναμενόμενης ελαφράς μείωσης» αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung.
  • Σχέδιο για την ανάπτυξη των αρωματικών φυτών στην Ελλάδα ανέπτυξε από το Βελβεντό ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου. Ανακοίνωσε ότι θα παραχωρηθούν 1.000 στρέμματα από δημόσιες εκτάσεις σε 100 νέους από την περιοχή της Εορδαίας που έχουν υποβάλει αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα νέων αγροτών για την καλλιέργεια αρωματικών φυτών.
  • «Μερίδα των ΜΜΕ έσπευσε να παρουσιάσει μια πρόταση του ESM που είδε το φως της δημοσιότητας για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ως νέο δάνειο ή ως νέο μνημόνιο. Πόσα ακόμη, άραγε, θα επινοήσουν;» ανέφεραν οι κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών.

Αθλητισμός

  • Πρωταθλήτρια Ευρώπης για 12η φορά στην Ιστορία της είναι η Ρεάλ Μαδρίτης. Με δύο γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο (20΄,64΄) και ένα των Κασεμίρο (61΄), Ασένσιο (90΄) η «Βασίλισσα» νίκησε 4-1 τη Γιουβέντους στο Κάρντιφ και έγινε η πρώτη ομάδα που υπερασπίζεται με επιτυχία το τρόπαιο στα χρονικά του Champions League. Η «Γιούβε» που είχε ηττηθεί και στον τελικό του 2015 από τη Μπαρτσελόνα, ισοφάρισε -όπως και τότε προσωρινά- με τον Μάντζουκιτς στο 27΄.
  • Αποκλειστικό δημοσίευμα της Daily Express αναφέρει ότι ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς δεν θα φοράει τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τη νέα αγωνιστική περίοδο. Ο Σουηδός που αναρρώνει από σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο και τον Οκτώβριο κλείνει τα 36, θα πρέπει να αναζητήσει αλλού τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, καθώς δεν πρόκειται να τού προταθεί ανανέωση της συνεργασίας η οποία ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου.
  • Δύο από τις πιο ιστορικές και πιο δημοφιλείς ομάδες στον κόσμο θα διεκδικήσουν το τρόπαιο του Champions League (21:45, ΕΡΤ, Cosmote TV) στην Ουαλία. Η Γιουβέντους και η Ρεάλ Μαδρίτης «κουβαλάνε» μαζί τους την κληρονομιά των 22 τελικών στους οποίους έχουν συμμετάσχει, με τη «βασίλισσα» να είναι πιο αξιόπιστη με 11 κατακτήσεις (ρεκόρ) σε 14 εμφανίσεις. Η «Γιούβε» έχει φτάσει στην πηγή οκτώ φορές, αλλά ήπιε... νερό μόλις δύο (1985, 1996).
  • Ποιές ευρωπαϊκές πόλεις έχουν το τρόπαιο του Champions League, ποιος ήταν ο νεότερος παίκτης που έχει παίξει στο κορυφαίο ευρωπαϊκό ματς, που ήταν ο Ζιντάν το 1998 και πολλές άλλες απαντήσεις σε ενδιαφέροντα ερωτήματα για τελικούς Champions League ακολουθούν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου