Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 20 Ιουνίου, 2017

Βολές κατά υπουργών της κυβέρνησης που αμφισβητούν, όπως είπε, συμφωνημένα μέτρα και ιδιωτικοποιήσεις, στέλνοντας αρνητικό μήνυμα στις αγορές, εξαπέλυσε χθες ο διευθύνων σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους

  • Ολοκληρώνει σήμερα, Τρίτη, τις επαφές του με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος τους ενημερώνει για τα αποτελέσματα του Eurogroup και για τις εξελίξεις στο Κυπριακό.
  • Έκτακτη συνεδρίαση θα πραγματοποιήσει σήμερα, Τρίτη, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας, προκειμένου να συζητήσει για το πρόγραμμα του μαθήματος των Θρησκευτικών, όπως αναφέρει σχετικό ανακοινωθέν που εξέδωσε σήμερα η ΔΙΣ.
  • Σε πέντε μαθήματα εξετάζονται σήμερα, Τρίτη, οι υποψήφιοι των ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ, ενώ η δική τους αυλαία για τις πανελλαδικές πέφτει την Τετάρτη. Πιο συγκεκριμένα, εξετάζονται σε Δίκτυα Υπολογιστών, Τεχνολογία Δικτύων και Επικοινωνιών, Καλλιέργεια Ανθοκομικών Φυτών, Ναυσιπλοΐα ΙΙ και Κινητήρες Αεροσκαφών.
  • Με τον ειδικό σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Εσπεν Μπαρθ Άιντε θα συναντηθεί την Τρίτη, στη 1 μετά το μεσημέρι, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.
  • «Τα κόμματα της Ελλάδας που έχουν ευρωπαϊκό προσανατολισμό, ανεξάρτητα από τις επιμέρους διαφορές, που μπορεί να έχουν, στα βασικά ζητήματα που αποτελούν και τις βασικές επιδιώξεις του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, έχουν κοινή γραμμή» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάνφρεντ Βέμπερ στο Προεδρικό Μέγαρο.

Κόσμος

  • Μία εβδομάδα μετά την απελευθέρωσή του από το καθεστώς της Β.Κορέας, ο 22χρονος Αμερικανός φοιτητής Ότο Γουόρνμπιερ πέθανε. Το καθεστώς που τον καταδίκασε με συνοπτικές διαδικασίες για την αφαίρεση πόστερ από ξενοδοχείο, τον επέστρεψε στις ΗΠΑ σε κωματώδη κατάσταση.
  • Το Κατάρ δεν θα διαπραγματευθεί με τις γειτονικές του χώρες προτού αυτές άρουν το εμπορικό και ταξιδιωτικό «εμπάργκο», ξεκαθάρισε ο υπουργός Εξωτερικών, προσθέτοντας ωστόσο ότι η Ντόχα πιστεύει πως υπάρχει δυνατότητα επίλυσης.
  • Το μέγεθος της καταστροφής μετά τις φονικές πυρκαγιές στην Πορτογαλία αποκαλύπτουν εικόνες ενός drone που κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου. Το βίντεο δείχνει αυτοκίνητα που κάηκαν από τη φωτιά σε δρόμο στην κεντρική Πορτογαλία.
  • Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε βαν της αστυνομίας στη λεωφόρο Ηλυσίων Πεδίων στο Παρίσι, πριν τυλιχθεί στις φλόγες. Η περιοχή αποκλείστηκε και λίγο αργότερα η αστυνομία ανακοίνωσε ότι η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο. Νεκρός ο οδηγός του οχήματος, ο οποίος έφερε οπλισμό. Οι Αρχές εκτιμούν ότι επρόκειτο για εσκεμμένη ενέργεια.
  • Σε κλίμα αισιοδοξίας ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις για το Brexit. Ο βρετανός υπουργός αρμόδιος για το Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις είπε ότι μία συμφωνία είναι «απολύτως εφικτή» και χαρακτήρισε τις συζητήσεις της πρώτης ημέρας «πολύ εποικοδομητικές». Από την πλευρά του ο διαπραγματευτής της ΕΕ, Μισέλ Μπαρνιέ, είπε ότι «μία δίκαιη συμφωνία είναι δυνατή και πολύ καλύτερη από μία μη συμφωνία». Την ερχόμενη εβδομάδα το Λονδίνο θα αποκαλύψει τα σχέδιά του για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων των ευρωπαίων πολιτών που ζουν στη Βρετανία.

Οικονομία

  • Μειωμένο κατά 10%-15% σε σχέση με σήμερα θα είναι το εφάπαξ που θα λάβουν όσοι δημόσιοι υπάλληλοι ασφαλίστηκαν από το 1993 και μετά και θα συνταξιοδοτηθούν εντός της επόμενης 15ετίας. Αιτία είναι η ένταξή τους στην ασφάλιση του ΕΦΚΑ και η αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού των εισφορών τους.
  • O οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch άφησε αμετάβλητο το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο των τεσσάρων μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών στην κατηγορία «περιορισμένη χρεοκοπία, RD», ενώ αναβάθμισε τις αξιολογήσεις βιωσιμότητάς τους σε «ccc» από «f».
  • Την πρόβλεψη ότι «εντός του έτους ή τον επόμενο χρόνο θα είναι πιθανό η Ελλάδα να επιστρέψει στις αγορές αν το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων συνεχιστεί με επιτυχία, όπως έχει συμφωνηθεί» κάνει ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.
  • Διευκρινίσεις αναφορικά με τη συνταξιοδότηση από τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) των ασφαλισμένων στον πρώην ΟΓΑ, μετά την ισχύ του νέου ασφαλιστικού νόμου (ν. 4387/2016), παρέχονται με εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας, την οποία υπογράφει ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος. Τι προβλέπεται, ποιοι θα καταβάλουν εισφορές.
  • Νέο κεφάλαιο για τον σιδηρόδρομο και το μέλλον του, αφαιρώντας από τη σιδηροδρομική οικογένεια, αλλά κυρίως από τον φορολογούμενο το επικρεμάμενο για πολλά χρόνια βάρος χρέους και προστίμων άνω των 16 δισ. ευρώ, ανοίγει η απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Κομισιόν για τις κρατικές ενισχύσεις σε ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αναφέρει το υπουργείο Μεταφορών. Μιλά δε για πλήρη δικαίωση των ελληνικών θέσεων, μη χάνοντας την ευκαιρία να επιτεθεί στην Αντιπολίτευση.

Αθλητισμός

  • Παίκτης της Λεγανές και... με τη βούλα είναι από τη Δευτέρα ο Δημήτρης Σιόβας. Ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις στην ισπανική ομάδα στο διάστημα των έξι μηνών που αγωνίστηκε ως δανεικός από τον Ολυμπιακό κι έτσι ο σύλλογος αποφάσισε να προχωρήσει στην απόκτησή του από τους Πειραιώτες.
  • Ο Τσόρι Ντομίνγκες (όπως και ο Εστεμπάν Καμπιάσο) δεν θα συνεχίσει να φορά τη φανέλα του Ολυμπιακού και ο πρόεδρος του πρωταθλητή, Βαγγέλης Μαρινάκης, τον αποχαιρέτησε με ένα μήνυμα στο Facebook. Ο ισχυρός άνδρας της ομάδας ευχαρίστησε τον Αργεντινό άσο για την τετραετή προσφορά του, ο οποίος με τη σειρά του εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του και τη συγκίνησή του...
  • Η... ανανεωμένη Γερμανία μπήκε με το... δεξί στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών της Ρωσίας, καθώς στο ματς με το οποίο έπεσε η «αυλαία» της 1ης αγωνιστικής (2ο όμιλος) επικράτησε με 3-2 της Αυστραλίας στο Ολυμπιακό Στάδιο του Σότσι.
  • Την δεύτερη μεταγραφή του μετά τον νεαρό Λημνιό έκανε ο ΠΑΟΚ που προχώρησε στην απόκτηση του Ντοριάν Λεβέκ, που υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Ο Γάλλος αμυντικός είναι από την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη και μετά την συμφωνία που είχε με τους εκπροσώπους της ΠΑΕ επέλεξε και το Νο 6 που θα φορά στην φετινή περίοδο.
  • Με διπλές προπονήσεις, πρωί και απόγευμα, κύλησε το πρώτο τριήμερο της προετοιμασίας του Ολυμπιακού στο αθλητικό κέντρο του Ζέεφελντ και ταυτόχρονα το πρώτο τριήμερο που οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται υπό τις οδηγίες του Μπέσνικ Χάσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου