Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 19 Ιουνίου, 2017

Ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, εξασφάλισε ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία με την δύναμη των άλλων πολιτικών κομμάτων να «εξατμίζεται», σε μία ψηφοφορία που σημαδεύτηκε από πολύ υψηλό ποσοστό αποχής.
  • Με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ, θα συναντηθεί ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, το πρωί της Δευτέρας. Επί τάπητος, το μεταναστευτικό, τα διμερή, η οικονομία, ο τουρισμός και οι σχέσεις της Αγκυρας με τις Βρυξέλλες. Το μεσημέρι, ο Μπ.Γιλντιρίμ θα γίνει δεκτός από τον Προκόπη Παυλόπουλο. Επίσης, ο τούρκος πρωθυπουργός θα συναντηθεί και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
  • Σε κατάληψη όλων των γκαράζ των δήμων από τα μεσάνυχτα της Κυριακής έως και την Τετάρτη 21 Ιουνίου, και σε 24ωρη πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 22 του μηνός προχωρά η ΠΟΕ-ΟΤΑ αντιδρώντας στο ζήτημα των εργαζομένων στην καθαριότητα των δήμων, μετά και την απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έκρινε αντισυνταγματική την παράταση των συμβάσεων τους.
  • Δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες, που επέβαιναν σε ιστιοφόρο σκάφος και είχαν καλέσει σε βοήθεια μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού κλήσης 112, περισυνέλεξε 40 ναυτικά μίλια από το Ρέθυμνο, το πλήρωμα επιβατηγού. Εντοπισμός και διάσωση προσφύγων και στη Μυτιλήνη.
  • Ξεχωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Βουλής και τους πολιτικούς αρχηγούς θα έχει τη Δευτέρα και την Τρίτη ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να τους ενημερώσει για τη συμφωνία στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου και τις εξελίξεις στο Κυπριακό.
  • Η Ελλάδα μπλόκαρε κείμενο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επικρίνει την Κίνα για τις πρακτικές της όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα, αναφέρει το πρακτορείο Reuters. Σύμφωνα με το πρακτορείο, ευρωπαίοι διπλωμάτες σημειώνουν ότι η κίνηση αυτή της Ελλάδας υπονομεύει τις προσπάθειες αντιμετώπισης της καταστολής του Πεκίνου κατά ακτιβιστών και αντιφρονούντων.

Κόσμος

  • Το κίνημα του Εμανουέλ Μακρόν La Republique en Marche φέρεται να εξασφαλίζει περισσότερες από 350 έδρες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των exit poll στην Γαλλία. Αν και οι εκτιμήσεις δίνουν στο κόμμα του Μακρόν λιγότερες έδρες από ότι αναμενόταν, το En Marche θα κυβερνήσει με απόλυτη πλειοψηφία. Το εκλογικό αποτέλεσμα αποτελεί ήττα για τις παραδοσιακές πολιτικές δυνάμεις στη Γαλλία. Μεγάλος «νικητής» και η αποχή που, σύμφωνα με εκτιμήσεις αγγίζει το ιστορικό ρεκόρ του 57% - 58%. Οι αντιδράσεις των κομμμάτων.
  • Ξεκινούν και επίσημα τη Δευτέρα οι διαπραγματεύσεις Λονδίνου-Βρυξελλών για το Brexit με την πρωθυπουργό της Βρετανίας να βρίσκεται σε εξαιρετικά δυσχερή θέση. Η Daily Telegraph αποκαλύπτει σχέδιο των Τόρις να ρίξουν την Μέι από την πρωθυπουργία σε περίπτωση που δεν τηρήσει την υπόσχεσή της για «σκληρό» Brexit.
  • Επίθεση δέχθηκε τουριστική εγκατάσταση στο Μπαμακό, πρωτεύουσα του Μαλί, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άτομα. Ένας εκ των νεκρών είναι Γάλλος. Οι Αρχές εκτιμούν ότι οι δράστες ήταν τζιχαντιστές.
  • Η αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που θεωρείται ότι έχασαν την ζωή τους στην πυρκαγιά του πύργου του δυτικού Λονδίνου είναι μεγαλύτερος των 58 που είχαν ανακοινωθεί. Ο αριθμός θα αναθεωρηθεί τη Δευτέρα.
  • Η Τουρκία θα στηρίξει την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, δήλωσε την Κυριακή από τα Σκόπια ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Σύμφωνα με τα ΜΜΕ στην ΠΓΔΜ, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών είπε στον ομόλογό του ότι η χώρα «αξίζει την ένταξη στο ΝΑΤΟ περισσότερο από όλα τα υποψήφια προς ένταξη κράτη», ενώ για το θέμα του ονόματος υποστήριξε ότι είναι ένα «τεχνητό ζήτημα», που «προκαλεί αδικία» έναντι της χώρας.

Οικονομία

  • Μιλώντας σε εκδήλωση στο Βερολίνο, ο ευρωπαίος Επίτροπος υποστήριξε την αναγκαιότητα μεγαλύτερης στήριξης της Ελλάδας, ενώ παράλληλα έθεσε θέμα νομιμοποίησης των μέτρων που έχουν ήδη αποφασιστεί.
  • Η ΔΕΗ και το ΥΠΕΚΑ αυτή την περίοδο καταρτίζουν τη λίστα των μονάδων και των ορυχείων που θα διατεθούν προς πώληση στο πλαίσιο της συμφωνίας με τους εταίρους. Νέα δεδομένα στο ζήτημα από την κατολίσθηση στο Αμύνταιο, όπου ζημιά -ατύπως- υπολογίζεται στα 200 εκατ. ευρώ.
  • Στάση πληρωμών σε χιλιάδες δικαιούχους επικουρικών συντάξεων καταγγέλλει ο τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης.
  • «Η Ελλάδα θα μπορούσε να επιστρέψει σύντομα στις αγορές» δήλωσε ο επικεφαλής του EuroWorking Group (EWG) Τόμας Βίζερ, στο αυστριακό κρατικό ραδιόφωνο. Εκτιμά δε ότι «το φθινόπωρο του 2017 ή την άνοιξη του 2018 οι επενδυτές θα δανείσουν χρήματα στην Ελλάδα».
  • Tην πρόθεση της να προτείνει στο διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ την έγκριση της Συμφωνίας επί της Αρχής με την Ελλάδα εξέφρασε η Κριστίν Λαγκάρντ διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η εκταμίευση θα πραγματοποιηθεί μόνον όταν οριστικοποιηθούν τα μέτρα ελάφρυνσης του δημοσίου χρέους.

Αθλητισμός

  • Κάτι κατέβασε ο Ολυμπιακός στον όρο που υπήρχε για τη ρήτρα, κάτι ανέβασε στην προσφορά της η Λεγανές κι έτσι η επιθυμία του Δημήτρη Σιόβα να συνεχίσει την καριέρα του στην ισπανική ομάδα, γίνεται πραγματικότητα. Οι δύο πλευρές τα βρήκαν σε κάτι λιγότερο από 3 εκατομμύρια (4 εκατ. ήταν η ρήτρα), ενώ ο Ολυμπιακός θα διατηρήσει ένα ποσοστό μεταπώλησης.
  • Με ισοπαλία ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών της Ρωσίας η πρωταθλήτρια Ευρώπης Πορτογαλία, καθώς το Μεξικό, η μοναδική από τις συμμετέχουσες ομάδες που έχει κατακτήσει τον τίτλο, αποδείχθηκε ιδιαίτερα αξιόμαχο και παρότι βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ, κατόρθωσε να επιστρέψει ισάριθμες.
  • Πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της πρώτης μεγάλης μεταγραφής βρίσκεται ο Ολυμπιακός. Εκτός σοβαρού απροόπτου, ο Ντιεμερσί Μποκανί θα βρίσκεται τη Δευτέρα στην Αθήνα, προκειμένου να υπογράψει συμβόλαιο με τους πρωταθλητές Ελλάδας. Όλα δείχνουν πως οι συζητήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές έχουν ολοκληρωθεί και ο 31χρονος επιθετικός από το Ζαϊρ, που αποτελεί επιλογή του Χάσι, θα ενταχθεί άμεσα στο δυναμικό της ομάδας.
  • Ο πρόεδρος της Μπενφίκα, Λουίς Φιλίπε Βιέϊρα, απέρριψε πρόταση ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ για τον Κώστα Μήτρογλου! Η πρόταση προερχόταν από σύλλογο της Premier League(σ.σ. δεν αποκαλύφθηκε το όνομά του) και όπως επισημαίνει η πορτογαλική εφημερίδα A Bola, έγινε από τον διάσημο μάνατζερ, Ζόρζε Μέντες, που ανάμεσα στους πελάτες του, είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Ζοσέ Μουρίνιο.
  • Το μήνυμα είναι σαφές και άμεσο: «Κριστιάνο, μείνε στη Ρεάλ Μαδρίτης, σε έχουμε ανάγκη για να κερδίσουμε και πάλι». Όπως αποκάλυψε η Marca, ο Ζινεντίν Ζιντάν σήκωσε το τηλέφωνο και κάλεσε τον Κριστιάνο Ρονάλντο, προκειμένου να του ζητήσει να μην φύγει. O Ζιντάν, σύμφωνα με την Marca, ζήτησε από τον Πορτογάλο να αναθεωρήσει την απόφασή του, επειδή θεωρεί καθοριστική την παρουσία του, στις επιδιώξεις των Μαδριλένων για νέα τρόπαια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου