Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 18 Ιουνίου, 2017

  • Ισχυρός μετασεισμός μεγέθους 5,2 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 22:50 το βράδυ του Σαββάτου στο θαλάσσιο χώρο 31 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της Μυτιλήνης. Πρόκειται για την ισχυρότερη από τότε μετασεισμική δόνηση με το ίδιο περίπου επίκεντρο. Είναι ο μετασεισμός που περιμέναμε, λένε οι σεισμολόγοι.
  • Ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου η μεγάλη παρέλαση, με την οποία κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις του 6ου Thessaloniki Pride. Πάνω από 13.000 άτομα συγκεντρώθηκαν στον Λευκό Πύργο και πορεύτηκαν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.
  • Ο απεσταλμένος του ΓΓτου ΟΗΕ για το Κυπριακό Εσπεν Μπαρθ Άιντε περιέγραψε τη διάσκεψη της Γενεύης για το Κυπριακό ως το «τέλος του παιχνιδιού» μιλώντας σε εκδήλωση Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Ο κ. Άιντε ανέφερε ότι στόχος των ηγετών των δύο κοινοτήτων στην Ελβετία είναι η επίλυση των εκκρεμών θεμάτων.
  • Διευκρινίσεις έδωσε το Σάββατο ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής για το ουκρανικό πλοίο «RS-300 No 97», που παραμένει στην Παλαιοχώρα Χανίων. «Οι πληροφορίες που έχει το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και από το τελωνείο, είναι ότι δεν προκύπτει λαθρεμπόριο», ανέφερε ο υπουργός.
  • Έτοιμος και αποφασισμένος να εισέλθει στα βαθιά, με σκοπό να οδηγήσει τη χώρα του στους ευρωατλαντικούς θεσμούς, λύνοντας το πρόβλημα της ονομασίας με την Ελλάδα και διαμορφώνοντας σχέσεις καλής και σταθερής γειτονίας, εμφανίζεται μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Ντιμιτρόφ.

Κόσμος

  • Νεότερος απολογισμός της βρετανικής αστυνομίας κάνει λόγο για 58 νεκρούς από την πυρκαγιά που ξέσπασε σε πολυώροφο κτίριο κατοικιών του Λονδίνου. Η αστυνομία έκανε μέχρι στιγμής λόγο για 30 νεκρούς.
  • Τερματίστηκε χωρίς απόφαση η δίκη του αμερικανού ηθοποιού Μπιλ Κόσμπι, καθώς το σώμα των ενόρκων ανακοίνωσε ότι δεν είναι σε θέση να φθάσει σε ομόφωνη ετυμηγορία έπειτα από συνεδρίαση 50 ωρών.
  • Με επιζώντες από την πυρκαγιά στο κτίριο Grenfell Tower, με εθελοντές και εκπροσώπους των τοπικών αρχών συναντάται εντός της ημέρας η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του πρωθυπουργικού γραφείου.
  • Την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ έκανε δέκτη σήμερα, Σάββατο, ο πάπας Φραγκίσκος στο Βατικανό. Η συνάντηση είχε διάρκεια 40 λεπτά και όπως διέρρευσε έγινε αναφορά στην προστασία του περιβάλλοντος και στον αναγκαίο διάλογο ανάμεσα στους διάφορους πολιτισμούς με απόλυτη ταύτιση απόψεων.
  • Νέο γύρο ενδοσυριακών συνομιλιών σχεδιάζει για τις 10 Ιουλίου ο απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Συρία, Στέφαν ντε Μιστούρα.

Οικονομία

  • Στάση πληρωμών σε χιλιάδες δικαιούχους επικουρικών συντάξεων καταγγέλλει ο τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης.
  • «Η Ελλάδα θα μπορούσε να επιστρέψει σύντομα στις αγορές» δήλωσε ο επικεφαλής του EuroWorking Group (EWG) Τόμας Βίζερ, στο αυστριακό κρατικό ραδιόφωνο. Εκτιμά δε ότι «το φθινόπωρο του 2017 ή την άνοιξη του 2018 οι επενδυτές θα δανείσουν χρήματα στην Ελλάδα».
  • Tην πρόθεση της να προτείνει στο διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ την έγκριση της Συμφωνίας επί της Αρχής με την Ελλάδα εξέφρασε η Κριστίν Λαγκάρντ διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η εκταμίευση θα πραγματοποιηθεί μόνον όταν οριστικοποιηθούν τα μέτρα ελάφρυνσης του δημοσίου χρέους.
  • «Στις αρχές Ιουλίου θα υπογράψουμε με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα τη συμφωνία με την οποία οι σιδηρόδρομοί μας αποκτούν ένα σημαντικό μέρος των ελληνικών σιδηροδρομικών μεταφορών», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι, κατά τη διάρκεια παρέμβασής του στη γερουσία της Ρώμης.
  • «Είναι αλήθεια ότι ζητάμε από τους πολίτες στην Ελλάδα πολλά, αυτό δεν είναι νέο, αλλά το ερώτημα είναι πώς θα βρει η Ελλάδα το δρόμο της, πώς θα προχωρήσει στις αναγκαίες αλλαγές, ώστε να καταστεί ανταγωνιστική, για να μπορέσει να σταθεί στα δικά της πόδια. Το πώς είναι μια απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης, είναι ένα θέμα εθνικής κυριαρχίας» ανέφερε ο Βόλφγκάνγκ Σόιμπλε μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Ecofin.

Αθλητισμός

  • Μια πρώτη γεύση από το Μουντιάλ της Ρωσίας ξεκίνησε να παίρνει από σήμερα και θα συνεχίσει ως τις 2 Ιουλίου το ποδοσφαιρικό κοινό, καθώς η αυλαία του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών άνοιξε στην Αγία Πετρούπολη, με τη διοργανώτρια να επικρατεί της Νέας Ζηλανδίας 2-0 με το αυτογκόλ του Μπόξαλ στο 31' το τέρμα του Σμολόφ στο 69'.
  • Όπως γίνεται κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το 10ο Παγκόσμιο Συνέδριο της «Θύρας 7» πραγματοποιήθηκε παρουσία του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στην ομιλία του προς τους σύνεδρους, ουσιαστικά έκανε έναν απολογισμό, τόσο για το ποδοσφαιρικό τμήμα που διοικεί ο ίδιος, όσο και για τον Ερασιτέχνη. Και δεσμεύθηκε πως τα καλύτερα για τον σύλλογο είναι μπροστά.
  • Είκοσι εκατομμύρια δολάρια (17,78 εκτ. ευρώ), ένα τρόπαιο 40 εκατοστών και 8,6 κιλών αλλά και γνωριμία με τον πολιτισμό, την ιστορία και τις παραδόσεις της Ρωσίας, προσφέρει δελεάζοντας, το Confederations Cup 2017 (Κύπελλο Συνομοσπονδιών 2017).  Σε ιδανικές καιρικές συνθήκες, αφού η μέση θερμοκρασία στη Μόσχα τον Ιούνιο είναι 22 βαθμοί Κελσίου.
  • Εάν ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν υποχωρήσει και παραμένει ακλόνητος στην απόφασή να φύγει από τη Ρεάλ Μαδρίτης, η πρωταθλήτρια Ευρώπης θα τον παραχωρήσει δημιουργώντας ένα ανεπανάληπτο ρεκόρ στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.
  • Από νωρίς στα βάσανα μιάς καλοκαιρινής μπαίνουν οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ. Από την προσεχή Πέμπτη 22 Ιουνίου ξεκινούν οι προπονήσεις, με αρχικό στάδιο την Θεσσαλονίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου