Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 16 Ιουνίου, 2017

«Στο Λουξεμβούργο, οι 19 υπουργοί της Οικονομικών της ευρωζώνης και το ΔΝΤ συμφώνησαν να καταβάλουν στην Ελλάδα ένα νέο δάνειο. Με τον τρόπο αυτό αποτρέπουν το φάντασμα μιας νέας κρίσης», γράφει η Le Monde για την απόφαση του Eurogroup.
  • «Πολύ κακό για το τίποτα. Μετά τους ψευτοπαλληκαρισμούς, η συνήθης άνευ όρων παράδοση καθώς τρεις εβδομάδες μετά το Eurogroup στις 22/5, η κυβέρνηση συμφώνησε σε αυτά που για επικοινωνιακούς λόγους απέρριπτε» σχολίασε η Φώφη Γεννηματά για την απόφαση του Eurogroup. «H δεύτερη αξιολόγηση που θα έπρεπε να κλείσει τον Φεβρουάριο του 2016 έκλεισε τώρα» σχολιάζει το Ποτάμι.
  • «Δυστυχώς για τη χώρα, η κυβέρνηση πέρασε, για μία ακόμα φορά, κάτω από τον πήχη που η ίδια είχε θέσει» σχολίασε η Νέα Δημοκρατία για το αποτέλεσμα της συνεδρίασης του Eurogroup. «Αυτό που απομένει στη ΝΔ είναι η ντροπιαστική της στάση καθόλη τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης. Τα παθήματα δεν της έγιναν μαθήματα» απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
  • «Σήμερα η Ελλάδα γυρίζει σελίδα. Έχουμε μια συμφωνία που ανταποκρίνεται στις θυσίες του ελληνικού λαού. Με ενότητα και αποφασιστικότητα προχωράμε μπροστά για τη δίκαιη ανάπτυξη και την επούλωση των πληγών της κρίσης» ανέφερε ο πρωθυπουργός στο Twitter μετά τη συμφωνία στο Eurogroup. Ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο στις 11 το πρωί της Παρασκευής, προκειμένου να τον ενημερώσει για τα αποτελέσματα της συνεδρίασης του Eurogroup.
  • Η ελληνική πλευρά πήρε αυτά που ήθελε. Υπήρξαν ριζικές αλλαγές σε σχέση με την απόφαση του Eurogroup της 22ας Μαΐου, υποστηρίζουν κυβερνητικές πηγές για την απόφαση του Eurogroup.
  • Σε εγκατάλειψη του φορτηγού οχηματαγωγού πλοίου «Med Star» σημαίας Κύπρου, στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά υπό αδιευκρίνιστη αιτία σε μία από τις κύριες μηχανές, προχωρούν οι 31 επιβαίνοντές του, δύο ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Ρόδου.

Κόσμος

  • Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς πρότεινε για πρωθυπουργό της χώρας την Άνα Μπρνάμπιτς. Εάν η πρότασή του γίνει δεκτή θα πρόκειται για την πρώτη γυναίκα πρωθυπουργό -η οποία έχει δηλώσει ανοιχτά ότι είναι ομοφυλόφιλη- στη χώρα.
  • Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι θα μεταβεί την Παρασκευή στη Σαουδική Αραβία για συνομιλίες όσον αφορά την κρίση ανάμεσα στο Κατάρ και άλλες χώρες του Κόλπου. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα είχε επισκεφθεί την Ντόχα.
  • Τη διεξαγωγή επίσημης έρευνας για την πύρινη κόλαση στο πολυώροφο κτίριο στο δυτικό Λονδίνο διέταξε η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι. Στους 17 έχουν ανέλθει οι νεκροί, ενώ άλλοι 17 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Άγνωστος ο αριθμός των αγνοουμένων. Ο αρχηγός της Μητροπολιτικής Αστυνομίας ανακοίνωσε ότι έξι από τα θύματα έχουν αναγνωριστεί, αλλά σημείωσε ότι «υπάρχει ο κίνδυνος να μην μπορέσουμε να τους αναγνωρίσουμε όλους». Εξέφρασε, επίσης, την ελπίδα ο αριθμός των νεκρών «να μην είναι τριψήφιος».
  • Ο αρμόδιος υπουργός για το Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις και ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ, Μισέλ Μπαρνιέ θα ξεκινήσουν επισήμως τις διαπραγματεύσεις για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ τη Δευτέρα 19 Ιουνίου, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα.
  • Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και 66 τραυματίσθηκαν σε έκρηξη που σημειώθηκε μπροστά σε νηπιαγωγείο της πόλης Φενγκσιάν της ανατολικής Κίνας. Την ώρα της έκρηξης οι μαθητές και οι δάσκαλοί τους βρίσκονταν στις τάξεις τους και δεν τραυματίστηκε κανείς.

Οικονομία

  • Την άποψη ότι η συμφωνία στο Eurogroup ήταν η καλύτερη δυνατή στα χρονικά περιθώρια που ήταν διαθέσιμα εξέφρασε ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ, Πόουλ Τόμσεν.
  • Περισσότερη σαφήνεια για τις αγορές τους επενδυτές και τον ελληνικό λαό θα υπάρξει μετά την απόφαση του Eurogroup δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ευχαρίστησε τον Γερούν Ντάισελμπλουμ και την γαλλική κυβέρνηση, ιδιαίτερα τον υπουργό Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ.
  • «Η Ελλάδα πρέπει να γίνει ανταγωνιστική για να αποκτήσει πρόσβαση στις αγορές, ώστε να σταθεί στα πόδια της», δήλωσε ο Β.Σόιμπλε. «Για το λόγο αυτό η Ελλάδα πρέπει να πραγματοποιήσει μεταρρυθμίσεις». Άλλα μέτρα, όπως η ελάφρυνση του χρέους, θα ληφθούν υπόψη μόνο μετά την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος, συμπλήρωσε.
  • Πρώτο βήμα για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους χαρακτηρίζει η ΕΚΤ την αποψινή απόφαση. «Λαμβάνουμε υπόψη τη συζήτηση στο Eurogroup την οποία βλέπουμε ως πρώτο βήμα στην κατεύθυνση της διασφάλισης της βιωσιμότητας του χρέους», δήλωσε εκπρόσωπος της ΕΚΤ.
  • Με συμφωνία για την επιτυχή ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, που ανοίγει το δρόμο για εκταμίευση δόσης ύψους 8,5 δισ. ευρώ, ολοκληρώθηκε το Eurogroup. Για το χρέος, βάση παραμένει η συμφωνία του Μαΐου 2016, ενώ υιοθετήθηκε και ρήτρα ανάπτυξης. Η Ελλάδα θα πρέπει να επιτύχει πλεονάσματα 2% από το 2023 και μετά, ενώ το Eurogroup θα είναι σε ετοιμότητα να εφαρμόσει επέκταση των ωριμάνσεων των δανείων έως 15 χρόνια, εφόσον αυτό απαιτηθεί.

Αθλητισμός

  • Ο Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα δεν αποδέχτηκε την πρόταση της Μίλαν για την επέκταση της συνεργασίας τους κι αν δεν αλλάξει κάτι θα συνεχίσει να φορά την φανέλα του συλλόγου έως τον Ιούνιο του 2018. Η Μίλαν επιβεβαίωσε ότι ο 18χρονος πορτιέρε δεν θα υπογράψει νέο συμβόλαιο, μετά την επαφή που έγινε ανάμεσα στον εκπρόσωπο του ποδοσφαιριστή, Μίνο Ραϊόλα και στους διοικούντες.
  • Η δεύτερη θητεία του Κλαούντιο Ρανιέρι στην Γαλλία ξεκίνησε επίσημα από την Πέμπτη. Ο 65χρονος τεχνικός, ο οποίος τη σεζόν 2015/2016 οδήγησε την Λέστερ στην κατάκτηση του τίτλου της Premier League, είναι και επίσημα ο νέος τεχνικός της Ναντ, όπως ανακοινώθηκε από το σύλλογο της Ligue 1.
  • Ο δεύτερος παίκτης που «αποχαιρετά» τον Παναθηναϊκό, μετά τον Νίκο Μαρινάκη, είναι ο Στέφανος Κοτσόλης. Το συμβόλαιο του έμπειρου γκολκίπερ στο «τριφύλλι» ολοκληρώθηκε και οι «πράσινοι» δεν θα το ανανεώσουν, οπότε έμεινε ελεύθερος μετά από περίπου 20 χρόνια προσφοράς στον αθηναϊκό σύλλογο.
  • «Δεν ξέρω να κάνω τον διαιτητή, είναι πολύ δύσκολο»: είναι ο τίτλος του τέταρτου βίντεο της εκστρατείας στην Ισπανία «Μην γίνεις χούλιγκανς», που θέλει να εκπαιδεύσει τους γονείς και τα παιδιά σχετικά με το σεβασμό των διαιτητών. Οι νεαροί παίκτες που συμμετέχουν στο βίντεο είναι σαφείς: «Σεβαστείτε τον διαιτητή, ο ρόλος του είναι θεμελιώδης. Γιατί διαφορετικά είναι άδικο, δεν είναι σωστό».
  • Αναθέρμανση στο ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ για την απόκτηση του Ουκρανού τερματοφύλακα Ντένις Μπόικο, αποκαλύπτουν τα τουρκικά ΜΜΕ με τον άσο της Μπεσίκτας να μπορεί να βρεθεί στην Τούμπα είτε ως δανεικός, είτε με μεταγραφή. Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα «haber1903.com», η οποία έχει έγκυρο ρεπορτάζ στα θέματα της Μπεσίκτας, αναφέρει πως η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει ήδη καταθέσει προτάσεις στον τουρκικό σύλλογο και αυτή τη στιγμή οι δύο πλευρές βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου