Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 15 Ιουνίου, 2017

Τραγωδία άνευ προηγουμένου προβλέπουν οι υπεύθυνοι των βρετανικών αρχών από την πρωτοφανή πύρινη λαίλαπα που ξέσπασε στον Grenfell Tower, ή τον «Πύργο της Κολάσεως», όπως χαρακτηριστικά αποκαλείται πλέον, στο Λονδίνο. 
  • Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νίκολα Ντιμιτρόφ, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ελλάδα, πραγματοποίησε ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος.
  • Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης η νέα διαδήλωση κατοίκων του Μενιδίου η οποία ξεκίνησε από την πλατεία Καράβου και κατευθύνθηκε προς το 6ο Δημοτικό σχολείο Μενιδίου.
  • Η συνεργασία στους τομείς της ενέργειας, του περιβάλλοντος, της ψηφιακής τεχνολογίας, της οικονομίας, της επιστήμης, της έρευνας, της τεχνολογίας, των τηλεπικοινωνιών, της διαστημικής τεχνολογίας και της διασποράς, θα βρεθεί στο επίκεντρο της Τριμερούς Συνάντησης Κορυφής Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ που θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη.
  • Στη συγκρότηση επιτροπής εκτίμησης και καταγραφής ζημιών σε κτιριακές εγκαταστάσεις και χώρους επιχειρήσεων στις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Λέσβου που υπέστησαν σοβαρές ζημιές από το σεισμό της 12ης Ιουνίου προέβη η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Μέχρι στιγμής 246 σπίτια κρίθηκαν μη κατοικήσιμα στις σεισμόπληκτες περιοχές.
  • Δέσμη μέτρων που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία νέων υπηρεσιών και την ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος και της ασφάλειας στο Μενίδι ανακοίνωσαν ο γγ Δημόσιας Τάξης και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, κατά τη συνάντησή τους με τον δήμαρχο Αχαρνών και αντιπροσωπεία των δημοτικών παρατάξεων, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, παρουσία και του αναπληρωτή υπουργού Νίκου Τόσκα.

Κόσμος

  • Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν άνδρας άνοιξε πυρ, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, στην εταιρεία ταχυμεταφορών UPS στο Σαν Φρανσίσκο. Μεταξύ των νεκρών είναι και ο δράστης.
  • Ανώτερο στέλεχος των Ρεπουμπλικάνων έπεσε θύμα ένοπλης επίθεσης στη διάρκεια προπόνησης μπέιζμπολ στη Βιρτζίνια. Ο βουλευτής των Ρεπουμπλικάνων Στιβ Σκάλις τραυματίστηκε στην επίθεση, αλλά δεν απειλείται η ζωή του. Τέσσερις οι τραυματίες. Ο δράστης, ο οποίος είχε τραυματιστεί στην επίθεση, ήταν ένας 66χρονος που δήλωνε «εθελοντής» του Ρεπουμπλικανικού κόμματος. Ο άνδρας υπέκυψε αργότερα στα τραύματά του.
  • Στους 12 ανήλθαν οι νεκροί από την πυρκαγιά στο κτίριο στο δυτικό Λονδίνο, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί. Φόβοι κατάρρευσης του φλεγόμενου κτιρίου στο βόρειο Κένσινγκτον, με τις Αρχές να έχουν αποκλείσει μεγαλύτερο μέρος γύρω από το κτίριο. Δεκάδες οι τραυματίες, «πολλοί» οι αγνοούμενοι. Όπως αναφέρει η Evening Standard, η αστυνομία έχει δημιουργήσει μία ζώνη αποκλεισμού γύρω από το 24ώροφο κτίριο.
  • Σε 25 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε ένας βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP, στην Τουρκία, με την κατηγορία της «κατασκοπείας», διότι έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο όπου φέρονται να καταγράφονται φορτηγά, τα οποία ανήκουν στις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας (MIT), ενώ μεταφέρουν όπλα στη Συρία.
  • Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, θα συναντηθεί την Πέμπτη στο Λονδίνο με την επικεφαλής του βορειοϊρλανδικού τμήματος του ιρλανδικού εθνικιστικού κόμματος Σιν Φέιν, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Σιν Φέιν.

Οικονομία

  • Στις εργασίες του συνεδρίου της Γερμανικής Κεντρικής Τράπεζας στην Φρανκφούρτη για τον εορτασμό των 60 της χρόνων, συμμετείχε σήμερα, 14 Ιουνίου 2017, αντιπροσωπεία της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ).
  • Ένα και να καίει. Η ελάφρυνση του χρέους είναι το τελευταίο ανοικτό, αλλά και το πιο καυτό πρόβλημα για την Ελλάδα στο Eurogroup της Πέμπτης.
  • Σε παράταση των προθεσμιών για τις φορολογικές υποχρεώσεις των κατοίκων της Λέσβου προχωράει το υπουργείο Οικονομικών λόγω της ισχυρής σεισμικής δόνησης που έπληξε το νησί.
  • Στην αμερικανική εταιρεία Hines, που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς ομίλους στον τομέα του real estate, πουλήθηκε το Athens Ledra Hotel, με το αντίτιμο να φτάνει 33,05 εκατ. ευρώ
  • «Θεωρούμε ότι μπορεί να βρεθεί βιώσιμο συνολικό πακέτο» για την Ελλάδα στο αυριανό Εurogroup δηλώνει ο εκπρόσωπος του Σόιμπλε, ο οποίος, όμως, δεν φαίνεται διατεθειμένος να υποχωρήσει από τη συμφωνία του Μαΐου 2016 για το χρέος. Σχολιάζοντας δε το μήνυμα της Αθήνας περί Συνόδου Κορυφής, ο εκπρόσωπος τόνισε ότι το μόνο αρμόδιο όργανο είναι το Eurogroup.

Αθλητισμός

  • Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των έργων του νέου γηπέδου της ΑΕΚ ξεκίνησε. Η Ένωση είναι έτοιμη να εκδώσει την οικοδομική άδεια για την «Αγια Σοφιά», καθώς και η τελευταία εκκρεμότητα που υπήρχε, αυτή της έγκρισης της υψομετρικής μελέτης, διευθετήθηκε την ανακοίνωση από τον αρμόδιο υπουργό υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα η ΠΑΕ θα παραλάβει την εγκεκριμένη μελέτη υψομέτρων κι αφού την καταθέσει στο ΥΠΑΠΕΝ, θα απομένει μόνο η έκδοση της οικοδομικής άδειας.
  • Παίκτες του Ολυμπιακού είναι από την Τετάρτη οι Σπύρος, Ρισβάνς, Παπέ Αμπού Σισέ και ο Λεονάρντο Κούτρης, όπως ανακοίνωσε επισήμως η ερυθρόλευκη ΠΑΕ. Η ανακοίνωση της συνεργασίας των τριών ποδοσφαιριστών συνοδεύεται από μια δήλωση του καθενός στην ιστοσελίδα της ομάδας του Πειραιά. Διαβάστε τις πρώτες δηλώσεις των τριών παικτών.
  • Το πρωί της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ρέντη η πρώτη συνάντηση για τη νέα αγωνιστική περίοδο και ταυτόχρονα η «πρώτη» του νέου προπονητή, Μπέσνικ Χάσι. Οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν από αιματολογικές εξετάσεις και εργομετρικά, το ίδιο θα γίνει και το πρωί της Πέμπτης, ενώ την Παρασκευή θα αναχωρήσουν για το Ζέεφελντ, όπου θα πραγματοποιήσουν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους.
  • Η Ρεάλ Μαδρίτης με ανακοίνωσή της υπερασπίζεται τον Κριστιάνο Ρονάλντο μια ημέρα μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του για φορολογική απάτη ύψους 14.700.000 ευρώ, για το διάστημα μεταξύ 2011 και 2014 , με συνέπεια να κινδυνεύει ο Πορτογάλος με ποινή φυλάκισης μεταξύ 2 και 7 χρόνια.
  • Η Μπαρτσελόνα είναι η ομάδα με τους περισσότερους οπαδούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Συνολικά οι Καταλανοί έχουν να παρουσιάσουν πάνω από 205.500.000 ψηφιακούς οπαδούς, ξεπερνώντας κατά σχεδόν 3 εκατομμύρια οπαδούς την Ρεάλ Μαδρίτης, που φτάνει τις 202.500.000. Το βάθρο ολοκληρώνει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αν και είναι πολύ πίσω με 110.900.000.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου