Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 14 Ιουνίου, 2017

  • Σε στάση εργασίας την Τετάρτη 14 Ιουνίου, από τις 11:00 το πρωί έως και τις 15.00 μ.μ. κάνει τα μέλη της η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ), αντιδρώντας στις απολύσεις των επικουρικών γιατρών και τις προτάσεις για το ωράριο εργασίας. Στις 12:00 το μεσημέρι οι νοσοκομειακοί γιατροί θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας.
  • Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη περίπου 500 κάτοικοι των Αχαρνών. «Ήρθαμε να διαδηλώσουμε ειρηνικά. Το Μενίδι είναι καζάνι που βράζει. Υπάρχει οργή και θυμός. Δεν έχουμε λάβει μέχρι στιγμής κανένα αισιόδοξο μήνυμα για το αγαθό της ασφάλειας στην περιοχή μας» τόνισε ο δήμαρχος Αχαρνών.
  • O Σταύρος Θεοδωράκης εισήχθη το βράδυ της Τρίτης σε νοσοκομείο της Αθήνας για να υποβληθεί σε προγραμματισμένη χειρουργική επέμβαση προκειμένου να αφαιρεθεί αντιμετωπίσιμη νεοπλασία με την οποία διαγνώστηκε.
  • Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή περιμένει να έχει μία πλήρη αναφορά για την έκταση και τις επιπτώσεις του σεισμού και εξετάζονται όλες οι δυνατότητες στήριξης της Λέσβου και των κατοίκων της. Τα παραπάνω δήλωσε ο επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος.
  • Με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη συναντήθηκε σήμερα, στο γραφείο του στη Βουλή, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Κόσμος

  • Ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Τζεφ Σέσιονς χαρακτήρισε «ελεεινό και απεχθές ψέμα» τον ισχυρισμό ότι έχει εμπλακεί στην φερόμενη ρωσική ανάμειξη στις αμερικανικές προεκλογικές εκλογές του 2016, δηλώνοντας ότι δεν έχει «καμία γνώση» για ενδεχόμενη συνεργασία της εκστρατείας του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τη Μόσχα.
  • Την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το Brexit, είπε η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι από το Παρίσι όπου είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν. Οι δύο ηγέτες παρουσίασαν μία κοινή στρατηγική για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.
  • Σκληρές εκφράσεις απέναντι στην κυβέρνηση της Κούβας χρησιμοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον, προοικονομώντας την αλλαγή στάσης της κυβέρνησης Τραμπ απέναντι στη νησιωτική χώρα.
  • Η Βόρειος Κορέα θα επιτρέψει τη μεταφορά στις ΗΠΑ ενός αμερικανού φοιτητή που είχε καταδικαστεί σε 15 χρόνια καταναγκαστικών έργων με την κατηγορία ότι προχώρησε σε «υπονομευτικές πράξεις έναντι του κράτους». Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 22χρονος φοιτητής βρίσκεται σε κώμα.
  • Τριάντα χρόνια κλείνει το πρόγραμμα ανταλλαγών Εράσμους, καταγράφοντας ήδη εννέα εκατομμύρια ανταλλαγές. Μία ιστορία επιτυχίας σε μία Ευρώπη που χρειάζεται θετικές ειδήσεις.

Οικονομία

  • H απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων και η αρωγή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς τις σεισμόπληκτες περιοχές συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με την Ευρωπαία Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής, Κορίνα Κρετσού, στο Μέγαρο Μαξίμου.
  • Πεπεισμένος ότι η Ελλάδα και οι πιστωτές της θα καταλήξουν σε συμβιβαστική συμφωνία αυτή την εβδομάδα δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Β.Σόιμπλε, ανοίγοντας το δρόμο για την εκταμίευση χρημάτων προς την Αθήνα.
  • Την αισιοδοξία του ότι, κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup την Πέμπτη στο Λουξεμβούργο, θα υπάρξει πιθανότατα «θετικό αποτέλεσμα» για την Ελλάδα εξέφρασε ανώτερος αξιωματούχος της ευρωζώνης, που ενημέρωσε τον Τύπο στις Βρυξέλλες.
  • Ανοδικές τάσεις κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών, στον απόηχο των δηλώσεων του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για επίτευξη συμφωνίας στο Eurogroup και εν μέσω σημαντικής βελτίωσης του κλίματος στην αγορά των ομολόγων με την απόδοση του διετούς ομολόγου να υποχωρεί κάτω από το 5% για πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2010. O Γενικός Δείκτης Τιμών προσέγγισε τις 800 μονάδες και έκλεισε στις 797,13 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 1,60%.
  • Θετικά είναι τα μηνύματα που εκπέμπει το Βερολίνο όσον αφορά τις προοπτικές συμβιβασμού στο Eurogroup της Πέμπτης. Απομένει το «πακετάρισμα» της συμφωνίας. «Πυρήνας» της οι προτάσεις της 22ας Μαΐου.

Αθλητισμός

  • Η αρχή έγινε με δημοσιεύματα του βελγικού Τύπου, που αναφέρουν ότι ο Ολυμπιακός κινείται για την απόκτηση του νεαρού Βέλγου Τεό Μπογκόντα. Και η συνέχεια ήρθε να επιβεβαιώσει αυτά τα δημοσιεύματα, έστω και ανεπίσημα. Οι «ερυθρόλευκοι» όντως έχουν προχωρήσει τις επαφές με τη Θέλτα για την απόκτηση του 21χρονου ποδοσφαιριστή, ο οποίος αγωνίζεται στο άκρο της επίθεσης και για τον οποίο έχει εξαιρετική άποψη ο Μπέσνικ Χάσι.
  • Τον αντικαταστάτη του Ανδρέα Γιαννιώτη βρήκαν άμεσα στον Πανιώνιο. Οι «κυανέρυθροι» ανακοίνωσαν την μεταγραφή του Μάτις Κότνικ, ο οποίος προορίζεται για τη θέση του Ελληνα γκολκίπερ που θα συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό.
  • Με τις... ευλογίες και τις γαλλικής λίγκας, ο Κλαούντιο Ρανιέρι επιστρέφει στους πάγκους, αυτή την φορά για λογαριασμό της Ναντ, τέσσερις μήνες μετά την απόλυσή του από την Λέστερ την οποία είχε οδηγήσει πέρυσι στην κατάκτηση της Premier League. Η πρόσληψη του Ιταλού προπονητή καθυστέρησε λόγω της νομοθεσίας που διέπει την γαλλική λίγκα (LFP), σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται η συμφωνία με οποιονδήποτε τεχνικό άνω των 65 ετών. Ο Ρανιέρι κλείνει τα 65 τον ερχόμενο Οκτώβριο, οπότε αυτό ήταν το πρόβλημα...
  • Μπορεί ο Απόλλων Σμύρνης να παρουσιάζεται ως μια εξαιρετική περίπτωση για τον 36χρονο πλέον Τσόρι Ντομίνγκες και η αθηναϊκή ομάδα να έχει εκδηλώσει επίσημα το ενδιαφέρον της, ωστόσο το πιθανότερο είναι πως ο Αργεντινός μέσος θα επιστρέψει στην πατρίδα του. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζουν δημοσιεύματα του Αρεντίνικου Τύπου και μάλιστα κάνουν λόγο για επιστροφή, όχι σε μια οποιαδήποτε ομάδα, αλλά στην Ρίβερ Πλέιτ, προκειμένου να κλείσει εκεί την καριέρα του.
  • Επαγγελματικά συμβόλαια σε επτά ποδοσφαιριστές που προέρχονται από τα «σπλάχνα» του, σύναψε ο Παναθηναϊκός. Οι έξι διακρίθηκαν στην περσινή περίοδο με την Κ20 του συλλόγου, ενώ ο έβδομος είναι ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης που ήταν ο ένας από τους δύο κορυφαίους της Κ17, μαζί με τον αρχηγό Λεωνίδα Καλομοίρη. Επίσης, επεκτάθηκε η συνεργασία με τον Αλέξανδρο Τριανταφυλλόπουλ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου