Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Απεβίωσε ο Βασίλειος Κωνσταντίνου Κουτρουμπής

Δυστυχώς και μετά από μεγάλη μάχη που έδωσε τόσο αυτός όσο και οι ιατροί ο Βασίλης Κουτρουμπής ο οποίος εδώ και δύο μήνες ήταν σε αφασία τελικά πριν λίγο (Δευτέρα βράδυ, 21 Αυγούστου, 2017) υπέκυψε. Κρατιόταν στη ζωή με μηχανική υποστήριξη (τραυματίστηκε έπειτα από πτώση στο σπίτι του).

Ο Βασίλειος Κουτρουμπής, 51 ετών, ήταν γιος λατρευτός των Κώστα Κουτρουμπή (καταγωγή από Αμαλιάδα, Ηλείας) και της Αρετής Κουτρουμπή (από την Αρετή, Ηλείας).

Ο Βασίλης Κουτρουμπής ήταν ιδιοκτήτης του Holy Chuck Restaurant, στο Toronto, Ontario, Canada

Αφήνει πίσω του εκτός από τους γονείς του την σύζυγό του Ροζαλίνα Συλβέστρι και δύο κόρες, η μία απόφοιτος Πανεπιστημίου.

Να σημειώσουμε ότι πριν μερικά χρόνια (23 Φεβρουαρίου, 2009) έφυγε από τη ζωή ο αδελφός του Βασίλη, Γεώργιος Κουτρουμπής.

Τα της κηδείας και ταφής θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα μας αργά την Τετάρτη.


O Πρόεδρος, το Διοικητικό Συμβούλιο και όλα τα μέλη του Πανηλειακού Συλλόγου Βοστώνης εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια Κουτρουμπή


Αιωνία Η Μνήμη


Σάββατο, 17 Ιουνίου 2017

Λογαριασμό 100 δισ. στέλνει η Κομισιόν στη Βρετανία για το Brexit

Σάββατο 17 Ιουνίου, 2017

Αν η Βρετανία ρίξει και άλλο τους τόνους, μπορεί και η Ε.Ε. να αναθεωρήσει εκ νέου τις εκτιμήσεις της για το κόστος του «διαζυγίου».
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Οι δαπάνες του «διαζυγίου» Βρετανίας - Βρυξελλών, ύψους έως και 100 δισ. ευρώ, αναμένεται να παίξουν καθοριστικό ρόλο στο κλίμα που θα καλλιεργηθεί μεταξύ των δύο πλευρών. Οι διαπραγματεύσεις για το Brexit ανάμεσα στη Βρετανία και στις Βρυξέλλες θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα, χωρίς καθυστερήσεις, σε αντίθεση με τα σενάρια που έκαναν λόγο για αναβολή εξαιτίας του σχηματισμού νέας κυβέρνησης μετά τις εκλογές της 8ης Ιουνίου.
Πληροφορίες των Financial Times κάνουν λόγο για δαπάνες που μπορεί να φθάσουν ακόμη και τα 100 δισ. ευρώ. Αρχικά, το κόστος του διαζυγίου της Βρετανίας με την Ε.Ε. είχε υπολογιστεί στα 86,4 δισ. ευρώ. Ομως, οι Financial Times συνυπολογίζουν πρόσθετες υποχρεώσεις, όπως την εκπλήρωση δεσμεύσεων σε αναπτυξιακά προγράμματα, ύψους 1,7 δισ. ευρώ. Βάσει αυτών των υπολογισμών, που στηρίζονται σε στοιχεία της Ε.Ε., δεν θα χρειαστεί να γίνουν ριζικές αλλαγές στον προϋπολογισμό της Ε.Ε. για το 2014-2020 και έτσι δεν θα αυξηθούν οι εισφορές εκ μέρους των υπολοίπων κρατών-μελών.
Την Παρασκευή, ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Φίλιπ Χάμοντ, δήλωσε ότι «θα θέσουμε τις βασικές αρχές στο ξεκίνημα των διαπραγματεύσεων και θα συνομιλήσουμε σε κλίμα καλής πίστης». Το πρακτορείο Bloomberg αποκάλυψε ότι η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι ενέδωσε σε αίτημα της Ε.Ε. για την ολοκλήρωση πρώτα των διαπραγματεύσεων αποχώρησης της Βρετανίας από την Ε.Ε. Σε δεύτερη φάση θα συμφωνηθούν οι όροι μιας εναλλακτικής εμπορικής σχέσης. Πριν από τις βρετανικές εκλογές, οι οποίες οδήγησαν στην αποδυνάμωση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας των Συντηρητικών, η κ. Μέι επέμεινε σε παράλληλες διαπραγματεύσεις των όρων διαζυγίου και εναλλακτικής εμπορικής σχέσης.
Ενα χρόνο μετά το δημοψήφισμα για το Brexit, όπου οι Βρετανοί αποφάσισαν την αποχώρησή τους από την Ε.Ε., οι Βρυξέλλες έχουν αναθεωρήσει τις δαπάνες του διαζυγίου από 40 δισ. ευρώ σε 60 δισ. και μετά σε 86 δισ. ευρώ, λόγω πιέσεων της Γαλλίας και της Πολωνίας για την υιοθέτηση πιο σκληρής στάσης. Βέβαια, αν η Βρετανία υιοθετήσει έναν πιο υποχωρητικό τόνο, μπορεί και η Ε.Ε. να αναθεωρήσει εκ νέου τις εκτιμήσεις της για το κόστος του διαζυγίου. Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δήλωσε στο Bloomberg αυτήν την εβδομάδα ότι «μόλις συμφωνηθούν οι όροι του Brexit, τότε θα μπορούν να προχωρήσουν οι συζητήσεις για τις μελλοντικές σχέσεις της Βρετανίας με την Ε.Ε.». Eνα από τα ακανθώδη ζητήματα είναι οι συνταξιοδοτικές δεσμεύσεις της Βρετανίας και τα 251 δισ. ευρώ που περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό μέχρι το 2019, τα οποία έχει ήδη εγκρίνει το Λονδίνο. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν ετήσιες αγροτικές δαπάνες της Ε.Ε., ύψους 111 δισ. ευρώ, προς τη Βρετανία, που θα μπορούσαν να συμψηφιστούν, σύμφωνα με ορισμένους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου