Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

NEA - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 19 Μαΐου, 2017

  • Με τις ψήφους των βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα και τα αντίμετρα. Ταυτόχρονα διεξήχθη και η ψηφοφορία επί της τροπολογίας της ΝΔ για την απόδοση μέρους του πρωτογενούς πλεονάσματος στην κοινωνία. Προηγήθηκε έντονος κοινοβουλευτικός διάλογος και κριτική για τα σκληρά μέτρα.
  • Σε κανένα στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας δεν θα μειωθούν οι αποδοχές, διαβεβαίωσε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το πολυνομοσχέδιο. Σε εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα ειδικά μισθολόγια, είπε, θα δοθούν 19,5 εκατ. ευρώ σε βάθος τετραετίας.
  • Κατανοώ τη ΝΔ, γιατί όντως δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα στρατηγικής για αυτή, καθώς η αξιολόγηση κλείνει και οδεύουμε μετά από 7 χρόνια σε συνολική συμφωνία για το χρέος και το δημοσιονομικό μονοπάτι την επόμενη δεκαετία, τόνισε από τη Βουλή ο πρωθυπουργός Αλ.Τσίπρας, εξαπολύοντας δριμεία επίθεση στον Κ.Μητσοτάκη. Τον κατηγόρησε για παραπλάνηση του λαού σε ότι αφορά τα μέτρα και αντίμετρα. Ξεκαθάρισε δε για άλλη μια φορά ότι χωρίς ρύθμιση χρέους δεν θα εφαρμοστούν τα μέτρα.
  • «Σήμερα παίζεται η τρίτη πράξη του δράματος για τον ελληνικό λαό. Η κυβέρνηση κάνει τη σοβαρότερη εκχώρηση κυριαρχίας του ελληνικού κράτους» είπε από το βήμα της Βουλής η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.
  • Βόμβες μολότοφ και αντικείμενα εναντίον της αστυνομίας εκτόξευσε μικρή ομάδα κουκουλοφόρων μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, την ώρα που βρίσκονταν σε εξέλιξη το συλλαλητήριο κόντρα στα νέα μέτρα. Δακρυγόνα, δύο προσαγωγές και μία σύλληψη.

Κόσμος

  • Αυτοκίνητο χτύπησε με ταχύτητα πεζούς στην πλατεία Times Square, στο κέντρο της Νέας Υόρκης, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί μια 18χρονη γυναίκα. Ο οδηγός είχε ιστορικό οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ.
  • Στην μετάθεση των εκλογών κατά μια εβδομάδα, από τις 18 στις 25 Ιουνίου, συμφώνησαν στα Τίρανα ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα και ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Λουλζίμ Μπάσα, έπειτα από συνάντηση που διήρκεσε πέντε ώρες.
  • Ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Μάικλ Φλιν, δεν θα τιμήσει την κλήτευση της επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας, η οποία τού ζήτησε έγγραφα που συνδέονται με τη Ρωσία.
  • Ο γάλλος επιχειρηματίας και πρώην υπουργός Μπερνάρ Ταπί καταδικάσθηκε τελεσίδικα την Πέμπτη να επιστρέψει τα 404 εκατ. ευρώ που του είχαν δοθεί, στο πλαίσιο ενός σκανδάλου στο οποίο έχει εμπλακεί μέχρι και η διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.
  • Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αποδοκίμασε την Πέμπτη τον διορισμό ειδικού εισαγγελέα για να ηγηθεί της έρευνας για ενδεχόμενη ρωσική ανάμιξη στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές και χαρακτήρισε την έρευνα ως «το μεγαλύτερο κυνήγι μαγισσών» στην αμερικανική ιστορία.

Οικονομία

  • Κλείνοντας τη συζήτηση στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο της β΄αξιολόγησης, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος εμφανίστηκε αισιόδοξος για άρση των capital controls μέχρι το τέλος του έτους.
  • Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 25ης ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, παρουσία του Προέδρου Πρ.Παυλόπουλου, όπου και ανακοινώθηκε η εκλογή του Γιάννη Ρέτσου στη θέση του προέδρου. Από το βήμα της πανηγυρικής εκδήλωσης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης παρουσίασε τους στόχους της κυβέρνησης στον τουρισμό το επόμενο διάστημα.
  • «Οι κινεζικοί όμιλοι επιχειρήσεων, αρχίζουν συστηματικά πλέον να αξιολογούν τις επενδυτικές δυνατότητες που προσφέρει η Ελλάδα», υπογράμμισε ο υφυπουργός Στ.Πιτσιόρλας ενημερώνοντας για την επίσημη επίσκεψη στο Πεκίνο. Ο υφυπουργός, που συνάντησε εκπροσώπους εταιρειών από τους τομείς των κατασκευών, υποδομών, ενέργειας, ακινήτων, τουρισμού, υγείας, τροφίμων, μεταλλευμάτων και χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, γνωστοποίησε και τα ονόματα των εταιρειών που ενδιαφέρονται.
  • Η συμφωνία αποτελεί τον μοναδικό οδικό χάρτη που εγγυάται με συνέπεια και ασφάλεια την έξοδο της χώρας από τη μεγάλη ύφεση των τελευταίων χρόνων, τόνισε ο Γ.Χουλιαράκης στην Ολομέλεια. Παραδέχθηκε ότι περιέχει και επώδυνα μέτρα, εξηγώντας ότι αποτυπώνει τον αναγκαίο συμβιβασμό μεταξύ των απαιτήσεων του ΔΝΤ και της ευρωπαϊκής απαίτησης για συμμετοχή του Ταμείου στο πρόγραμμα, τον οποίο μάλιστα η Ελλάδα κλήθηκε να πετύχει σε ένα πολύ πιεστικό περιβάλλον.
  • Σφοδρή κριτική σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ άσκησε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου για όσα δεν έπραξαν επί 40 χρόνια διακυβέρνησης και τώρα κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μιλάμε για success story, και πρόσθεσε για πρώτη φορά υπάρχει ανοιχτός ορίζοντας διεξόδου.

Αθλητισμός

  • Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι και με τη... βούλα ο νέος ιδιοκτήτης της Νότιγχαμ Φόρεστ, γεγονός που γνωστοποίησε επίσημα και στην ιστοσελίδα της η ομάδα της Championship. «Η Νότιγχαμ Φόρεστ ανακοινώνει την ανάληψη του συλλόγου από μια κοινοπραξία με επικεφαλής τον Ευάγγελο Μ. Μαρινάκη, Έλληνα εφοπλιστή, επιχειρηματία και ιδιοκτήτη του πρωταθλητή Ελλάδας, Ολυμπιακού και τον Σωκράτη Κομινάκη, Έλληνα επιχειρηματία και επενδυτή και άλλοτε ισχυρό άνδρα αρκετών πολυεθνικών εταιρειών. Η ολοκλήρωση της αγοράς του 100% των μετοχών του συλλόγου, έρχεται μετά την έγκριση του επιχειρηματικού σχεδίου που αφορά τη Νότιγχαμ από την EFL (Football League)». Αποκλειστική συνέντευξη του νέου ιδιοκτήτη της Νότιγχαμ παρουσιάζει το BBC Sport.
  • Ο αθλητικός δικαστής της Super League κάλεσε σε απολογία Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό την προσεχή Τρίτη (23/5) και Τετάρτη (24/5) για τις υποθέσεις των αγώνων τους με ΠΑΟΚ και Πλατανιά, αντίστοιχα. Οι «πράσινοι» θα απολογηθούν για τα όσα συνέβησαν στην αναμέτρηση της 2ης αγωνιστικής των πλέι οφ με τον ΠΑΟΚ στο «Απόστολος Νικολαΐδης», που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ λόγω του τραυματισμού του Βλάνταν Ίβιτς.
  • Παράταση για τις προσεχείς ημέρες παίρνουν οι εξελίξεις στα διοικητικά του Παναθηναϊκού. Μετά τα χθεσινά γεγονότα στο «Απόστολος Νικολαΐδης» που οδήγησαν στην οριστική διακοπή του αγώνα των πλέι οφ, Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ, έγινε γνωστό ότι ο Γιάννης Αλαφούζος σκέφτεται πάρα πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο αποχώρησής του από τα κοινά των «πρασίνων».
  • Βαριές και… άμεσες ήταν οι ποινές τιμωρίας για τους ποδοσφαιριστές που συμμετείχαν στα επεισόδια του ντέρμπι που διακόπηκε στη Λεωφόρο. Ετσι, ο Μάρκους Μπεργκ που ξεκίνησε τον διαπληκτισμό με τον Κρέσπο τιμωρήθηκε με 4 αγωνιστικές, ενώ ο Ισπανός με τρεις. Αυτά αποφάσισε το πρωτοβάθμιο μονομελές πειθαρχικό όργανο της Σούπερ Λίγκα κρίνοντας αυτοδικαίως βάσει όσων γράφτηκαν στο φύλλο αγώνα για τις παραβάσεις στις οποίες υπέπεσαν.
  • Λόγω της απεργίας των δικηγόρων και σε συνεννόηση με τον νομικό εκπρόσωπο της ΑΕΚ, οι νομικοί του ΠΑΟΚ κ. Μαυρομάτης και Μπίρδας, ζήτησαν την αναβολή της εξέτασης των υποθέσεων του Πανθεσσαλικού με τα όσα συνέβησαν στον τελικό του Κυπέλλου και οι δικαστές αποφάσισαν τελικά την αναβολή, ορίζοντας ως νέα ημερομηνία εξέτασης την 25η Μαΐου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου