Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα


Τετάρτη, 3 Μαΐου 2017

Ο κινεζικός όμιλος HNA γίνεται ο μεγαλύτερος μέτοχος της Deutsche Bank

Τετάρτη, 3 Μαΐου, 2017

Οι κινήσεις δείχνουν ευρύτερη ώθηση της Κίνας προς τον χρηματοοικονομικό τομέα παγκοσμίως καθώς το Πεκίνο ενθαρρύνει τον επιχειρηματικό του κλάδο να επεκταθεί στο εξωτερικό.
Ο κινεζικός όμιλος HNA γίνεται ο μεγαλύτερος μέτοχος της Deutsche Bank
Ο κινεζικός όμιλος επιχειρήσεων HNA έχει αυξήσει τη συμμετοχή του στην Deutsche Bank στο 9,9%, ανέφερε την Τρίτη πηγή που έχει σχέση με τη ναυαρχίδα του τραπεζικού τομέα της Γερμανίας.

Η κίνηση αυτή καθιστά τον όμιλο HNA (ο οποίος κατέχει το μερίδιο αυτό μέσω του επενδυτικού C-Quadrat) τον μεγαλύτερο μέτοχο της τράπεζας, μπροστά από το Κατάρ, που κατέχει σχεδόν το 10% των μετοχών και δικαιωμάτων αγοράς, και από την BlackRock, που κατέχει το 6,1%.

Ο κινεζικός όμιλος αύξησε τη συμμετοχή του στην Deutsche τελευταία τον Μάρτιο, στο 4,76%. Η γνωστοποίηση στις ρυθμιστικές αρχές αναμένεται τις επόμενες ημέρες, είπαν δύο πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Η τράπεζα Deutsche, η οποία βρίσκεται εν μέσω αύξησης κεφαλαίων αξίας 8 δισ. ευρώ, αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις, όπως επίσης αρνήθηκε και η C-Quadrat. Η κίνηση δημοσιοποιήθηκε πρώτη φορά από το πρακτορείο Bloomberg.

Ο κινεζικός όμιλος βρίσκεται σε φάση επέκτασης που έχει προχωρήσει από την παραδοσιακή του ενασχόληση με την αεροπλοΐα και τη διαχείριση συστημάτων στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, σε εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων και καταναλωτικής πίστης για την ανάπτυξή του στην Κίνα και το εξωτερικό.

Οι κινήσεις δείχνουν ευρύτερη ώθηση της Κίνας προς τον χρηματοοικονομικό τομέα παγκοσμίως καθώς το Πεκίνο ενθαρρύνει τον επιχειρηματικό του κλάδο να επεκταθεί στο εξωτερικό, παρότι αντιμετωπίζει αυξημένη επιτήρηση από τις ρυθμιστικές αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης.
ΑΠΕ ΔΙΕΘΝΗ, Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου