Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 7 Μαΐου 2017

H Emirates παρακάμπτει τις απαγορεύσεις Τραμπ μέσω της Αθήνας

Κυριακή, 7 Μαΐου, 2017

Με την πτήση Αθήνα - Ντουμπάι να τροφοδοτεί την απευθείας σύνδεση της Ελλάδας με τις ΗΠΑ, η Emirates παρακάμπτει τις απαγορεύσεις Τραμπ.
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Αυξημένη ευελιξία επιδιώκει να προσφέρει η Emirates στους επιβάτες της, σε μια προσπάθεια διαχείρισης, μεταξύ άλλων, και των αναταράξεων που προκάλεσε το διάταγμα του προέδρου Τραμπ σχετικά με την απαγόρευση μεταφοράς ηλεκτρονικών συσκευών στην καμπίνα του αεροσκάφους από αεροδρόμια χωρών με έντονο ισλαμικό στοιχείο. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η απόφαση για ενίσχυση, με δεύτερη καθημερινή πτήση, του δρομολογίου Αθήνα - Ντουμπάι που ξεκίνησε την Πρωτομαγιά. Πρακτικά, η πτήση Αθήνα - Ντουμπάι τροφοδοτεί την απευθείας σύνδεση της Ελλάδας με τις ΗΠΑ, η οποία ήρθε τον περασμένο Μάρτιο να καλύψει ένα κενό ετών στην αγορά της Αθήνας. Πρόκειται για δρομολόγιο, το οποίο είχε διακοπεί από το 2012 σε ετήσια βάση και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών αναζητούσε έκτοτε τρόπους επαναφοράς του.

Η αυξημένη ζήτηση οδήγησε στην υλοποίηση της απόφασης, που ήταν ήδη δρομολογημένη, ωστόσο οι εξελίξεις στην αεροπορική αγορά φαίνεται ότι επιβεβαίωσαν την επιλογή αυτή. Πλέον η πτήση προς τις ΗΠΑ με την Emirates, όταν εκτελείται απευθείας από το Ντουμπάι υπόκειται στους νέους περιορισμούς της αμερικανικής νομοθεσίας σχετικά με τις ηλεκτρονικές συσκευές. Αντιθέτως, για τους επιβάτες της εταιρείας, που κατευθύνονται από την Αθήνα προς τις ΗΠΑ, ο περιορισμός δεν ισχύει, παρά μόνο για το σκέλος της πτήσης Ντουμπάι - Αθήνα. Στο σκέλος Αθήνα - Νέα Υόρκη ο επιβάτης έχει τη δυνατότητα να επιβιβαστεί στην καμπίνα του αεροσκάφους με τις ηλεκτρονικές του συσκευές (laptop, tablet, φωτογραφική μηχανή κ.ά.) στις χειραποσκευές του. Για τον ίδιο λόγο η εταιρεία τροποποιεί μέρος των δρομολογίων της περιορίζοντας τις απευθείας συνδέσεις με τις ΗΠΑ από το Ντουμπάι, ενώ ενισχύει τις συχνότητες με άλλους ευρωπαϊκούς και όχι μόνο προορισμούς, οι οποίοι δεν υπόκεινται στην απαγόρευση των ΗΠΑ. Ετσι ενισχύει πτήσεις προς άλλους ενδιάμεσους σταθμούς ώστε να προσφέρει περισσότερες εναλλακτικές στους επιβάτες της, ευελιξία την οποία διαθέτει η εταιρεία, λόγω του μεγάλου μεγέθους της.
Το γεγονός ότι η πτήση προσγειώνεται στο αεροδρόμιο του Νιούαρκ, που βρίσκεται στο Νιου Τζέρσι, φαίνεται ότι προσελκύει το ενδιαφέρον εκτός της ελληνικής παροικίας στις ΗΠΑ, επιχειρηματικών ταξιδιωτών καθώς φιλοξενεί φαρμακευτικές εταιρείες. Στελέχη της Emirates εκτιμούν ότι θα υπάρξει σημαντική ανταπόκριση και από την αγορά της Ινδίας, ενώ βαρύτητα δίνεται και στους επιβάτες της κρουαζιέρας. Η πτήση έρχεται να καλύψει τις ανάγκες τόσο των επαγγελματιών όσο και των τουριστών, ενώ προσφέρει επιπλέον επιλογές όσον αφορά τη σύνδεση με προορισμούς της Μέσης και Απω Ανατολής, της Αυστραλίας και της Αφρικής. Εκτός από την ενίσχυση των διαθέσιμων θέσεων, η δεύτερη πτήση μεταξύ Αθήνας και Ντουμπάι αυξάνει και τη χωρητικότητα του μεταφερόμενου φορτίου.
Πηγή: Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου