Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Η ομογενής Τάουνσεντ-Φράγκου μεταξύ των υποψηφίων για να τεθεί επικεφαλής του FBI


Δευτέρα, 15 Μαΐου, 2017



Η ομογενής Φράνσις Τάουνσεντ-Φράγκου. AP Photo/Ron Edmonds.
OYAΣΙΓΚΤΟΝ. Οκτώ υποψήφιοι για τη θέση του διευθυντή του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών (FBI) πέρασαν από συνέντευξη το Σάββατο στο υπουργείο Δικαιοσύνης, στην Ουάσιγκτον, και μεταξύ αυτών ήταν και η ομογενής Φράνσις Τάουνσεντ Φράγκου, η οποία είχε διατελέσει σύμβουλος Εσωτερικής Ασφάλειας και Αντιτρομοκρατίας στον πρόεδρο Τζορτζ Μπους τον νεότερο.
Η διαδικασία για την αντικατάσταση του Τζέιμς Κόμεϊ στην ηγεσία του FBI κινείται με γρήγορους ρυθμούς, καθώς ο πρόεδρος Τραμπ έχει αφήσει να εννοηθεί ότι η σχετική απόφαση θα έρθει μέσα στις επόμενες ημέρες.
Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει προγραμματίσει να φύγει την προσεχή Παρασκευή για το πρώτο ταξίδι του στο εξωτερικό ως πρόεδρος. Ο ίδιος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι είναι δυνατόν να δημοσιοποιήσει την επιλογή του προτού αναχωρήσει για τη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη.
«Νομίζω ότι η διαδικασία πρόκειται να πάει γρήγορα. Σχεδόν όλοι τους είναι γνωστοί», δήλωσε ο κ. Τραμπ κατά τη διάρκεια της πτήσης προς το Λίντσμπεργκ της Βιρτζίνια όπου μίλησε στο Πανεπιστήμιο της Ελευθερίας. «Eχουν υποβληθεί σε έλεγχο για όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Πρόκειται για γνωστούς, σεβαστούς και πολύ ταλαντούχους ανθρώπους. Και αυτό είναι που θέλουμε για το FBI», είπε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός Πρόεδρος.
Ο αντικαταστάτης του Κόμεϊ θα πρέπει να τύχει της έγκρισης της Γερουσίας.  Ο διευθυντής του FBI υπηρετεί 10 χρόνια, αλλά μπορεί να αντικατασταθεί από τον πρόεδρο, όπως έγινε στην περίπτωση του Κόμεϊ από τον Τραμπ.
Μέχρι στιγμής 14 άτομα -νομοθέτες, δικηγόροι μεταξύ αυτών- έχουν προκύψει ως υποψήφιοι. Οκτώ συναντήθηκαν το Σάββατο με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Τζεφ Σέσιονς και τον αναπληρωτή υπουργό, Ροντ Ρόζενστάιν.
Ο πρώτος υποψήφιος που έφτασε το Σάββατο για τις συνεντεύξεις ήταν η Αλις Φίσερ, μια υψηλόβαθμη αξιωματούχος του υπουργείου Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση του Τζορτζ Μπους. Εκτός από την Αλις Φίσερ και την ομογενή, Φράνσις Τάουνσεντ-Φράγκου, από συνέντευξη το Σάββατο, μεταξύ άλλων, πέρασαν:
– Ο Ανταμ Λι, ειδικός πράκτορας υπεύθυνος του γραφείου του FBI στο Ρίτσμοντ της Βιρτζίνια.
– Ο υπηρεσιακός διευθυντής του FBI, Αντριου Μακέιμπ.
– Ο Μάικλ Γκαρσία, πρώην εισαγγελέας και πάρεδρος στο Εφετείο της Νέας Υόρκης.
– Ο γερουσιαστής Τζον Κόρνιν του Τέξας, πρώην γενικός εισαγγελέας του Τέξας.
– Ο περιφερειακός εισαγγελέας, Χένρι Χάντσον.
– Ο πρώην βουλευτής από το Μίσιγκαν, Μάικλ Ρότζερς.
Να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής στον κατάλογο των υποψηφίων οι μόνες γυναίκες είναι η Φίσερ και η Τάουνσεντ-Φράγκου, ενώ το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών μέχρι σήμερα δεν είχε ποτέ γυναίκα στην ηγεσία του.
Οπως είναι γνωστό την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος Τραμπ αποφάσισε αιφνιδιαστικά την απομάκρυνση του Τζέιμς Κόμεϊ από την ηγεσία του FBI, επικαλούμενος τους χειρισμούς του στο θέμα των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Χίλαρι Κλίντον.
Μέχρι στιγμής, ο Τζέιμς Κόμεϊ δεν έχει κάνει κάποια δημόσια τοποθέτηση για την απομάκρυνσή του.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου