Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Τουρκία: Υπό κράτηση ο διευθυντής της ηλεκτρονικής έκδοσης της «Cumhuriyet»

 Σάββατο, 13 Μαΐου, 2017

Πολλοί δημοσιογράφοι και άλλοι εργαζόμενοι της «Cumhuriyet» συνελήφθησαν τους τελευταίους μήνες
Τουρκία: Υπό κράτηση ο διευθυντής της ηλεκτρονικής έκδοσης της «Cumhuriyet»
Τον διευθυντή της ηλεκτρονικής έκδοσης της καθημερινής αντιπολιτευόμενης εφημερίδας «Cumhuriyet», της οποίας περίπου είκοσι συνεργάτες έχουν τεθεί υπό κράτηση τους τελευταίους μήνες, συνέλαβαν την Παρασκευή οι τουρκικές αρχές.

Ο Ογκούζ Γκιουβέν ανακοίνωσε ο ίδιος τη σύλληψή του με ένα tweet γύρω στις 7.00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδας). Η εφημερίδα αναφέρει στην ιστοσελίδα της ότι δεν γνωρίζει ακόμη τους λόγους της σύλληψής του.

Το φιλοκυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή ανέφερε από την πλευρά του ότι συνελήφθη σε σχέση με την κάλυψη του θανάτου, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, σε τροχαίο δυστύχημα, ενός τούρκου εισαγγελέα στον οποίο είχαν ανατεθεί έρευνες κατά υπόπτων που συνελήφθησαν μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου. Το πρακτορείο δεν έδωσε άλλες διευκρινίσεις.

Πολλοί δημοσιογράφοι και άλλοι εργαζόμενοι της «Cumhuriyet» συνελήφθησαν τους τελευταίους μήνες. Ανάμεσά τους και ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της εφημερίδας Ακίν Αταλάι, ο διευθυντής της Μουράτ Σαμπουντζού, καθώς και ο δημοσιογράφος Αχμέτ Σικ.

Κατηγορούνται είτε ότι ανήκουν είτε ότι υποστηρίζουν το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), το κίνημα του ιερωμένου Φετουλάχ Γκιουλέν που κατηγορείται ότι ενορχήστρωσε την απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου, ή ακόμη το DHKP-C (μια ακροαριστερή οργάνωση). Κινδυνεύουν να καταδικαστούν σε φυλάκιση επτάμισι έως 43 ετών.

Επικριτική στον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν Ερντογάν, η «Cunhuriyet», που ιδρύθηκε το 1924, επί των ημερών του πρώην διευθυντή της Τζαν Ντουντάρ είχε κάνει πολλές δημοσιογραφικές επιτυχίες φέροντας σε δύσκολη θέση την εξουσία.

Ο Ντουντάρ, ο οποίος ζει τώρα στη Γερμανία, θεωρείται προδότης από την τουρκική κυβέρνηση επειδή αποκάλυψε το 2015 ότι οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες παρείχαν όπλα στους ισλαμιστές στη Συρία.

Η Τουρκία καταλαμβάνει την 155η θέση σε σύνολο 180 χωρών στην παγκόσμια κατάταξη για την ελευθερία του Τύπου που κατήρτισε η ΜΚΟ Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα (RSF) για το 2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου