Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

Τιμήθηκε ο ιατρός Γ. Βέλμαχος, απονεμήθηκαν υποτροφίες στο δείπνο της Ομοσπονδίας Νέας Αγγλίας

 Δευτέρα, 1η Μαΐου, 2017



Ο τιμηθείς χειρούργος ιατρός Γεώργιος Βέλμαχος στο βήμα ευχαριστεί την Ομοσπονδία Σωματείων Νέας Αγγλίας για την βράβευση. Φωτογραφία "Ε.Κ." Θεόδωρος Καλμούκος
Του Θεοδώρου Καλμούκου
ΒΟΣΤΩΝΗ.- Μέσα σε ατμόσφαιρα ενθουσιασμού, αγάπης και τιμής για την Ελλάδα, την Ομογένεια, τον Ελληνισμό γενικώς έγινε το επίσημο δείπνο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Αγγλίας το βράδυ του Σαββάτου στο κοινοτικό Κέντρο του Καθεδρικού ναού Βοστώνης στο Μπρούκλαϊν. Παρακάθισαν τριακόσια και πλέον άτομα από τη Βοστώνη και πολλές περιοχές της Νέας Αγγλίας συμπεριλαμβανομένων και των πολιτειών του Νιου Χαμσάιρ και του Ροντ Αϊλαντ.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε με προσευχή την οποία ανέπεμψε ο Μητροπολίτης Βοστώνης κ. Μεθόδιος, ενώ το τμήμα των ομογενών ευζώνων τραγούδησε τους εθνικούς ύμνους Ελλάδος και Αμερικής. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Μιλτιάδης Αθανασόπουλος, η γενική πρόξενος κυρία Ιφιγένεια Καναρά, στην οποία η Ομοσπονδία επέδωσε αναμνηστικό δώρο για την τετραετή υπηρεσία της και λόγω της αναχώρησης της εντός των επόμενων μηνών.

Στιγμιότυπο από την απονομή του Βραβείου Ελευθερίας στον ιατρό Γεώργιο Βέλμαχο. Τι τιμηθέντα πλαισιώνουν η οικογένεια του και οι έπίσημοι προσκεκλημένοι.
Φωτογραφία “Ε.Κ.” Θεόδωρος Καλμούκος

Η Ομοσπονδία τίμησε τον κορυφαίο ιατρό χειρούργο Δρ. Γεώργιο Βέλμαχο, Διευθυντή του Τμήματος Τραύματος του Γενικού Νοσοκομείου Μασαχουσέτης, γνωστός ως Massachusetts General Hospital. Τον Δρ. Βέλμαχο παρουσίασε ο γιος του Κωνσταντίνος με γλαφυρότητα σε άπταιστα ελληνικά.  Ανάμεσα στα άλλα είπε πως «πίσω από τη μάσκα του χειρούργου υπάρχει ένας ενεργητικός και ευαίσθητος άνθρωπος που εκνευρίζεται όταν χάνει στο τένις και ενθουσιάζεται όταν κατεβαίνει με τα σκι του τις χιονισμένες πλαγιές του Κολοράντο. Αυτός ο άνθρωπος είναι για μένα παράδειγμα ζωής ακαδημαϊκά, κοινωνικά και συναισθηματικά. Δεν είναι μόνο ο πατέρας μου, ή αυτός που με εμπνέει, αλλά είναι και ο καλύτερος μου φίλος».
Τον Δρ. Βέλμαχο σύστησε ο πρόεδρος της επιτροπής βραβεύσεων κ. Κώστας Τραβαγιάκης. Ο Δρ. Βέλμαχος ευχαρίστησε την Ομοσπονδία για την τιμή που του έκανε και στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο τι σημαίνει να είσαι Ελληνας».

Η κεντρική ομιλήτρια στο δείπνο της Ομοσπονδίας Νέας Αγγλίας Δρ. Βασιλεία Διγιδίκη
Φωτογραφία “Ε.Κ.” Θεόδωρος Καλμούκος

Κεντρική ομιλήτρια ήταν η ερευνήτρια του Κέντρου Υγείας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του πανεπιστημίου του «Χάρβαρντ» Δρ. Βασιλεία Δικιδίκη, η οποία κατάγεται από την κωμόπολη Θερμή της Λέσβου.
Στην ομιλία της με θέμα «ο σύγχρονος Ελληνισμός και το μήνυμα της επανάστασης του 1821», ανάμεσα στα άλλα είπε πως «στην ιστορία των Εθνών υπήρξαν γεγονότα, σπουδαία από κάθε πλευρά, που δεν κατόρθωσαν να συνεγείρουν και να συνεπάρουν την ψυχή. Υπήρξαν, όμως, και γεγονότα, η απήχηση των οποίων συγκλόνισαν συνειδήσεις, συγκίνησαν το πνεύμα, έτσι ώστε να εξακολουθεί να εμπνέεται από αυτά, ακόμα κι όταν η χρονική απόσταση που μας χωρίζει είναι, αρκετές φορές, πολύ μεγάλη. Είναι τα γεγονότα που είτε προέρχονται από μια ιδέα, είτε δημιουργούν τα ίδια ιδέες, διαμορφώνοντας  καταστάσεις που οικοδομούν την κοινωνική και εθνική πορεία των λαών.

Από το επίσημο δείπνο της Ομοσπονδίας Σωματείων Νέας Αγγλίας. Διακρίνεται ο πολιτειακός γερουσιαστής του Ροντ Αϊλαντ Λεωνίδας Ραπτάκης.
Φωτογραφία “Ε.Κ.” Θεόδωρος Καλμούκος

Τέτοιο γεγονός υπήρξε αναμφισβήτητα η επανάσταση του 1821 που επί δεκαετίες αποτελεί ακένωτη πηγή έμπνευσης. Ιδιαίτερα σήμερα, που η πατρίδα μας βρίσκεται μέσα στη δίνη δυσεπίλυτων προβλημάτων, βιώνει μια διεθνή συγκυρία συνεχώς μεταβαλλόμενη, σε μια γεωγραφική περιοχή που στην κυριολεξία μοιάζει με πυριτιδαποθήκη, που κατακλύζεται από αδιάλειπτες προσφυγικές ροές συνανθρώπων μας που αναζητούν μια καλύτερη ζωή, με γείτονες που βρίσκονται είτε σε φανατικό παροξυσμό είτε στα πρόθυρα εσωτερικών αναταραχών, τα μηνύματα της επανάστασης του 1821 είναι επίκαιρα παρά ποτέ».

Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος Κώστας Μπακογιάννης με τη θεία του Αναστασία Μπακογιάννη
Φωτογραφία “Ε.Κ.” Θεόδωρος Καλμούκος

Παρών στο δείπνο ήταν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κ. Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος στο μήνυμα του έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη θεία του κυρία Αναστασία Μπακογιάννη, αδελφή του αείμνηστου πατέρα του Παύλου Μπακογιάννη τον οποίον, ως γνωστόν, δολοφόνησε εν ψυχρώ η τρομοκρατική Οργάνωση 17η Νοέμβρη και η οποία ήταν παρούσα στην εκδήλωση.
Ο διοικητής της Αστυνομίας Βοστώνης κ. Γουίλιαμ Εβανς επέδωσε επίσημη Διακήρυξη

Οι νέοι και οι νέες της Ομογένειας που έλαβαν υποτροφίες με αξιωματούχους της Ομοσπονδίας Νέας Αγγλίας.
Φωτοηγραφία “Ε.Κ.” Θεόδωρος Καλμούκος

εκ μέρους του δημάρχου Βοστώνη κ. Μάρτυ Γουώλς, ενώ έπλεξε το εγκώμιο της Ομογένειας. Ο κ. Εβανς ευχαρίστησε το χειρούργο ιατρό Γεώργιο Βέλμαχο ο οποίος πριν μερικούς μήνες έσωσε τη ζωή δύο αστυνομικών οι οποίοι είχαν τραυματιστεί σοβαρά σε συμπλοκή με κακοποιούς στη Βοστώνη.\
Ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος για την δημαρχία Βοστώνης κ. Τίτο Τσάκσον απηύθυνε χαιρετισμό και επέδωσε στην Ομοσπονδία Διακήρυξη για την Ανεξαρτησία της Ελλάδος από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοστώνης. Ο ομογενής πολιτειακός γερουσιαστής από το Ροντ Αϊλαντ κ. Λεωνίδας Ραπτάκης απηύθυνε επίσης χαιρετισμό.
Απονεμήθηκαν εφτά υποτροφίες στους εξής: Βασίλειο Στεφανόπουλο, Ελένη Μπλάνα, Μαίρη Κανδάρα, Τζέισον Μαρέσκες, Νικόλαο Πατσούρα, Νίκο Ηλιάδη και Όλγα Φώτου. Το χορευτικό συγκρότημα «Υιοί και Θυγατέρες του Μεγάλου Αλεξάνδρου» χόρεψε ελληνικούς χορούς, υπό τη διεύθυνση του κ. Γιώργου Παπαδόπουλου. Το πρόγραμμα παρουσίασε ο κ. Βασίλης Καυκάς.
Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου