Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων. ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

Δευτέρα, 8 Μαΐου 2017

Ξέσπασε πόλεμος... απειλών μεταξύ Ιράν και Σαουδικής Αραβίας

Δευτέρα, 8 Μαΐου, 2017

«Εάν οι Σαουδάραβες πράξουν κάτι από άγνοια, δεν θα αφήσουμε περιοχή ανέγγιχτη εκτός από τη Μέκκα και τη Μεδίνα», φέρεται να δήλωσε ο υπουργός Αμυνας του Ιράν.
Ξέσπασε πόλεμος... απειλών μεταξύ Ιράν και Σαουδικής Αραβίας
Το Ιράν θα αντεπιτεθεί στο μεγαλύτερο μέρος της Σαουδικής Αραβίας με εξαίρεση τα ιερότερα μέρη του Ισλαμισμού, εάν το βασίλειο πράξει κάτι «από άγνοια», φέρεται να είπε την Κυριακή ο υπουργός Αμυνας του Ιράν αφότου σαουδάραβας πρίγκιπας απείλησε ότι θα μεταφέρει «τη μάχη» στο Ιράν.

«Εάν οι Σαουδάραβες πράξουν κάτι από άγνοια, δεν θα αφήσουμε περιοχή ανέγγιχτη εκτός από τη Μέκκα και τη Μεδίνα», φέρεται να δήλωσε ο υπουργός Αμυνας του Ιράν Χοσεΐν Ντεγκάν, σύμφωνα με το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Τασνίμ.

«Νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν κάτι επειδή έχουν αεροπορία», πρόσθεσε, αναφερόμενος προφανώς στην Υεμένη, όπου τα πολεμικά αεροσκάφη της Σαουδικής Αραβίας συχνά επιτίθενται στις δυνάμεις Χούτι, συμμάχους του Ιράν, που ελέγχουν την πρωτεύουσα Σαναά.

Ο Ντεγκάν, μιλώντας στην αραβόφωνη τηλεόραση Αλ Μανάρ, αντέδρασε σε δηλώσεις του αναπληρωτή διαδόχου του θρόνου, πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, ο οποίος είπε την Τρίτη ότι οποιαδήποτε αντιπαράθεση μεταξύ του μουσουλμανικού βασιλείου των Σούνι και του επαναστατικού θεοκρατικού κράτους σιιτών για υπερίσχυση επιρροής στον αραβικό κόσμο θα πρέπει να λάβει χώρα «μέσα στο Ιράν, όχι στη Σαουδική Αραβία».

Ασυνήθιστα ωμή κριτική

Η Σαουδική Αραβία και το Ιράν ανταγωνίζονται για επιρροή στη Μέση Ανατολή και υποστηρίζουν αντίπαλες ομάδες στον εμφύλιο της Συρίας. Το Ιράν αρνείται τις κατηγορίες της Σαουδικής Αραβίας ότι χρηματοδοτεί και μερικές φορές ενισχύει με στρατιώτες διάφορες ομάδες στον αραβικό κόσμο που εχθρεύονται το Ριάντ.

Σε ασυνήθιστα ωμή κριτική κατά τη διάρκεια συνέντευξης που μεταδόθηκε τηλεοπτικά την Κυριακή, ο πρίγκιπας Μοχάμεντ απέκλεισε κάθε διάλογο με το Ιράν και δεσμεύτηκε να προστατέψει το συντηρητικό βασίλειό του από τις προσπάθειες της Τεχεράνης να επικρατήσει στον μουσουλμανικό κόσμο, όπως είπε.

«Ξέρουμε ότι είμαστε κύριος στόχος για το ιρανικό καθεστώς», ανέφερε. «Δεν θα περιμένουμε μέχρι να έρθει η μάχη στη Σαουδική Αραβία αλλά θα εργαστούμε ώστε να διεξαχθεί η μάχη στο Ιράν αντί για τη Σαουδική Αραβία», τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου