Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Οι ΗΠΑ εξοπλίζουν τους Κούρδους παρά τις έντονες αντιδράσεις της Τουρκίας

Παρασκευή, 12 Μαΐου, 2017

Κούρδοι μαχητές μαζί με αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις σε επιχειρήσεις κοντά στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας.Πηγή: (ΕΡΑ)
Οι ΗΠΑ εξοπλίζουν τους Κούρδους παρά τις έντονες αντιδράσεις της Τουρκίας
Παρά τις έντονες αντιδράσεις της Τουρκίας, ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενέκρινε την προμήθεια όπλων στην πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), «όσο είναι αναγκαίο για να διασφαλιστεί καθαρή νίκη» στην σχεδιαζόμενη επιχείρηση ανακατάληψης της συριακής πόλης Ράκα, ντε φάκτο πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Η απόφαση της Ουάσιγκτον ελήφθη παρά τις έντονες αντιδράσεις της Αγκυρας, που θεωρεί το YPG παρακλάδι του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

«Γνωρίζουμε πολύ καλά τις ανησυχίες στον τομέα ασφάλειας που εγείρει η σύμμαχός μας στο ΝΑΤΟ, Τουρκία», τόνισε σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος του Πενταγώνου Ντάνα Γουάιτ.

«Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τον λαό και την κυβέρνηση της Τουρκίας ότι οι ΗΠΑ είναι δεσμευμένες στην αποτροπή πρόσθετων κινδύνων ασφάλειας και στην προστασία του νατοϊκού μας συμμάχου», σημειώνει η ανακοίνωση.

Οπως ανέφερε αμερικανός αξιωματούχος στο πρακτορείο Reuters, η απόφαση για προμήθεια όπλων στους μαχητές του YPG ελήφθη από την Ουάσιγκτον για την ενίσχυση της επιχείρησης ανακατάληψης της Ράκα.

Ο αξιωματούχος, που μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, δεν αποκάλυψε πότε θα ξεκινήσει η προμήθεια των όπλων στους κούρδους μαχητές.
TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου