Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων. ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

Παρασκευή, 12 Μαΐου 2017

Οι ΗΠΑ εξοπλίζουν τους Κούρδους παρά τις έντονες αντιδράσεις της Τουρκίας

Παρασκευή, 12 Μαΐου, 2017

Κούρδοι μαχητές μαζί με αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις σε επιχειρήσεις κοντά στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας.Πηγή: (ΕΡΑ)
Οι ΗΠΑ εξοπλίζουν τους Κούρδους παρά τις έντονες αντιδράσεις της Τουρκίας
Παρά τις έντονες αντιδράσεις της Τουρκίας, ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενέκρινε την προμήθεια όπλων στην πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), «όσο είναι αναγκαίο για να διασφαλιστεί καθαρή νίκη» στην σχεδιαζόμενη επιχείρηση ανακατάληψης της συριακής πόλης Ράκα, ντε φάκτο πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Η απόφαση της Ουάσιγκτον ελήφθη παρά τις έντονες αντιδράσεις της Αγκυρας, που θεωρεί το YPG παρακλάδι του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

«Γνωρίζουμε πολύ καλά τις ανησυχίες στον τομέα ασφάλειας που εγείρει η σύμμαχός μας στο ΝΑΤΟ, Τουρκία», τόνισε σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος του Πενταγώνου Ντάνα Γουάιτ.

«Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τον λαό και την κυβέρνηση της Τουρκίας ότι οι ΗΠΑ είναι δεσμευμένες στην αποτροπή πρόσθετων κινδύνων ασφάλειας και στην προστασία του νατοϊκού μας συμμάχου», σημειώνει η ανακοίνωση.

Οπως ανέφερε αμερικανός αξιωματούχος στο πρακτορείο Reuters, η απόφαση για προμήθεια όπλων στους μαχητές του YPG ελήφθη από την Ουάσιγκτον για την ενίσχυση της επιχείρησης ανακατάληψης της Ράκα.

Ο αξιωματούχος, που μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, δεν αποκάλυψε πότε θα ξεκινήσει η προμήθεια των όπλων στους κούρδους μαχητές.
TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου