Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 7 Μαΐου 2017

Σαρωτική νίκη Μακρόν – Νέο κεφάλαιο για την Γαλλία

Ο κεντρώος Εμανουέλ Μακρόν επικράτησε άνετα της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, συγκεντρώνοντας το 65,9% των ψήφων έναντι 34,1% για την ηγέτη του Εθνικού Μετώπου.

Οι εκτιμήσεις για το αποτέλεσμα των εκλογών, στις οποίες είναι στραμμένο το βλέμμα ολόκληρης της Ευρώπης, ανακοινώθηκαν με το κλείσιμο των εκλογικών κέντρων στις 21.00 ώρα Ελλάδας.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εταιρειών δημοσκοπήσεων Ifop και Harris Interactive, ο 39χρονος Μακρόν εξασφαλίζει το 65,5% έως 66,1% των ψήφων, έναντι 33,9% έως 34,5% για τη Μαρίν Λεπέν.
Η αποχή κυμάνθηκε σε υψηλό ποσοστό άνω του 25%.
Λίγο μετά την ανακοίνωση των εκτιμήσεων, το περιβάλλον του νέου προέδρου γνωστοποίησε ότι ο Μακρόν και η Λεπέν είχαν μια «σύντομη» και «φιλική» τηλεφωνική συνδιάλεξη.
Ο πρωθυπουργός Μπερνάρ Καζνέβ δήλωσε ότι οι γάλλοι πολίτες προτίμησαν τον Μακρόν επιλέγοντας να κρατήσει η Γαλλία την θέση της στην καρδιά της Ευρώπης.
Εκπρόσωπος της γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ έδωσε μέσω Twitter συγχαρητήρια στον Εμανουέλ Μακρόν, κάνοντας λόγο για νίκη υπέρ μιας ισχυρής, ενωμένης Ευρώπης και υπέρ της γαλλογερμανικής φιλίας.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου