Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

Ξαφνική δυνατή βροχή στην παρέλαση της Βοστώνης

Δευτέρα, 1η Μαΐου, 2017



Το τμήμα των ομογενών ευζώνων παρήλασε και φέτος με καμάρι και παλμό. Φωτογραφία "Ε.Κ." Θεόδωρος Καλμούκος
Του Θεοδώρου Καλμούκου
ΒΟΣΤΩΝΗ.- Μία ξαφνική δυνατή βροχή την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η παρέλαση της Βοστώνης, σχεδόν στα μισά, στάθηκε αφορμή αναστάτωσης και φυγής των θεατών από τα πεζοδρόμια και ιδιαίτερα προς την εξέδρας των επισήμων. Η παρέλαση ξεκίνησε ακριβώς στην ώρα στις 1μ.μ. και όλα κυλούσαν ομαλά. Υπήρχε ηλιοφάνεια και καταγάλανος ουρανός και η θερμοκρασία είχε φτάσει τους 52 βαθμούς, όταν ξαφνικά εμφανίστηκαν σύννεφα  και γύρω στις 1:45 άνοιξαν οι ουρανοί με ένα ελαφρό ψιχάλισμα, το οποίο στη συνέχεια έγινε μία καταρρακτώδης βροχή.


Παιδιά της Ομογένειας της Νέας Αγγλίας μόλις ξέσπασε η μπόρα άρχισαν έστησαν χορό μπροστά στην εξέδρα των επισήμων
Φωτογραφία “Ε.Κ.” Θεόδωρος Καλμούκος

Στην αρχή οι ομογενείς θεατές που παρακολουθούσαν την παρέλαση παρέμειναν στις θέσεις τους, αλλά όταν η βροχή επέμενε να πέφτει δυνατά αναγκάστηκαν να σκορπιστούν. Μερικοί πήγαν στο διπλανό ξενοδοχείο Four Seasons  αναζητώντας καταφύγιο, ενώ πολλοί έφυγαν. Έμειναν ωστόσο μερικοί αψηφώντας την βροχόπτωση και χειροκροτούσαν τα μικρά παιδιά τα οποία επέμεναν να παρελαύνουν κρατώντας την ελληνική σημαία στα χέρια τους και βροντοφωνάζοντας «ζήτω η Ελλάδα». Μερικά μάλιστα την ώρα της δυνατής βροχής είχαν στήσει χορό μπροστά στην εξέδρα των επισήμων, η οποία ήταν σκεπασμένη.



Οι νέοι και οι νέες του χορευτικού συγκροτήματος της Μητρόπολης Βοστώνης κομίζουν με σεβαμό και αγάπη το ιερό σύμβολο της Ελλάδος, τη γαλανόλευκη σημαία.
Φωτογραφία “Ε.Κ.” Θεόδωρος Καλμούκος

Η ειρωνεία ήταν ότι οι ομογενείς είχαν μεταβεί απροετοίμαστοι στην παρέλαση για το ενδεχόμενο της βροχής χωρίς ομπρέλες και αδιάβροχα, βασισμένοι στα προγνωστικά των μετεωρολόγων, εκτός από μερικούς οι οποίοι είχαν προνοήσει για κάθε ενδεχόμενο γνωρίζοντες το ευμετάβολο των καιρικών συνθηκών της Νέας Αγγλίας.


Ολοι μικροί και μεγάλοι από την κοινότητα Αγίου Γεωργίου του Λιν χαμογελώντας στη βροχή εξακολούθησαν να παρελεύνουν αγέρωχα.
Φωτογραφία “Ε.Κ.” Θεόδωρος Καλμούκος

Αναγκαστικά ακυρώθηκε η πολιτιστική εκδήλωση στον Εθνικό Κήπο, η οποία είχε προγραμματιστεί αμέσως μετά το πέρας της παρέλασης με χορευτικά συγκροτήματα, ελληνική μουσική και ελληνικά φαγητά και είδη δώρων


Ο σύλλογος Κρητών Βοστώνης αψήφησε τη δυνατή βροχή και συνέχισε να παρελαύνει.
Φωτογραφία “Ε.Κ.” Θεόδωρος Καλμούκος

Η γενική πρόξενος Ιφιγένεια Καναρά δήλωσε στον «Εθνικό Κήρυκα» πως «χάρηκα ιδιαίτερα που είδα ανθρώπους κάθε ηλικίας, από παιδιά σε καρότσια έως παλαίμαχους εθελοντές, δασκάλους, επιστήμονες και φοιτητές να παρελαύνουν, οι περισσότεροι αψηφώντας τη δυνατή βροχή, προκειμένου να τιμήσουν την εθνική μας επέτειο.  Κυρίως να τιμήσουν τους Έλληνες και Φιλέλληνες που αγωνίστηκαν και πολλοί εξ αυτών θυσιάστηκαν για την προάσπιση της ελευθερίας και της ελληνικότητας του Έθνους».
Θα ακολουθήσει πλήρες φωτορεπορτάζ τη Δευτέρα 1η Μαΐου
Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου