Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

ΗΠΑ: Αποφεύχθηκε το δημοσιονομικό βάραθρο - Εγκρίθηκε ο ομοσπονδιακός προϋπολογισμός

Cinco De Mayo (Παρασκευή, 5 Μαΐου, 2017)

ΗΠΑ: Αποφεύχθηκε το δημοσιονομικό βάραθρο - Εγκρίθηκε ο ομοσπονδιακός προϋπολογισμός
Η Γερουσία των ΗΠΑ ενέκρινε σήμερα σε κλίμα σχετικής συναίνεσης έναν νόμο για τις ομοσπονδιακές δημόσιες δαπάνες που αποκλείει το ενδεχόμενο να επανενσκήψει το περιλάλητο «δημοσιονομικό βάραθρο» ως την 30ή Σεπτεμβρίου και ανέρχεται σε 1,163 τρισεκ. δολάρια, τον οποίο ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να υπογράψει πριν από την αυριανή προθεσμία.
Ο νόμος εγκρίθηκε από τη Γερουσία με 79 ψήφους υπέρ έναντι 18 κατά, την επομένη της έγκρισής του με 309 ψήφους υπέρ έναντι 118 κατά από τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Δεν απομένει πλέον παρά η υπογραφή του προέδρου Τραμπ.
Ο νόμος αυτός αποτελεί καρπό μακροσκελών διαπραγματεύσεων ανάμεσα στη ρεπουμπλικανική πλειοψηφία και τους δημοκρατικούς. Αυξάνει τις αμυντικές δαπάνες, αλλά διατηρεί αρκετές δαπάνες που θεωρούνταν προτεραιότητες των δημοκρατικών.
Οι δημοκρατικοί θεωρούν πως κατάφεραν με αυτό το μπραντεφέρ να εμποδίσουν την ένταξη στον νόμο αυτόν μέτρων που αποτελούσαν προτεραιότητες του Τραμπ, όπως η ανέγερση ενός τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.
Αλλά ο Λευκός Οίκος διαψεύδει ότι υπέστη οποιαδήποτε ήττα και τονίζει πως οι στρατιωτικές δαπάνες θα αυξηθούν αισθητά σε σχέση με πέρυσι, ενώ το κείμενο επιτρέπει την εκταμίευση νέων πιστώσεων για την ενίσχυση η την συντήρηση των μεθοριακών υποδομών.
Πρόκειται για τη «μεγαλύτερη αύξηση εδώ και δέκα χρόνια των πιστώσεων για την ασφάλεια στα σύνορα», τόνισε ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Τζον Κόρνιν και πρόσθεσε πως η εξέλιξη αυτή αποτελεί «αξιοσημείωτη επιτυχία» για το πολιτικό του στρατόπεδο.
Στη Γερουσία χρειάζονταν 60 ψήφοι επί του συνόλου των 100, κάτι που έδωσε ειδικό βάρος στους δημοκρατικούς στη διαπραγμάτευση, αφού οι ρεπουμπλικάνοι δεν διαθέτουν παρά 52 έδρες.
Από το ένα και πλέον τρισεκατομμύριο δολάρια που προβλέπεται να δαπανηθεί φέτος, το υπουργείο Άμυνας θα λάβει περίπου 600 δισεκατομμύρια.

Ο Τραμπ προεξόφλησε τη Δευτέρα ότι θα δοθεί μια πολύ πιο σκληρή μάχη για το οικονομικό έτος 2018, το οποίο ξεκινάει την 1η Οκτωβρίου, υπονοώντας ότι δεν θα διστάσει να επιτρέψει δημόσιες υπηρεσίες να κλείσουν προκειμένου να μην υποχωρήσει στις απαιτήσεις των δημοκρατικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου