Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γ.Γεωργιόπουλος: «Που είναι τα υπόλοιπα χρήματα από το ταμείο Μολυβιάτη»;


Τετάρτη, 10 Μαΐου, 2017

Το ακριβές υπόλοιπο του πρώην ταμείου Μολυβιάτη ζήτησε χθες με ερώτησή του προς τα στελέχη του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης που παραβρέθηκαν στην Πάτρα ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Γ.Γεωργιόπουλος, επισημαίνοντας την αδικία εις βάρος της Ηλείας στην κατανομή αλλά και την πρόθεση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας να μην ανεχθεί επανάληψη του ίδιου φαινομένου.
Στο περιθώριο της ενημερωτικής ημερίδας σχετικά με τη κατάρτιση και υλοποίηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (Εθνικό και Συγχρηματοδοτούμενο) ο κ.Γεωργιόπουλος αναφέρθηκε στο πώς δημιουργήθηκε το Ταμείο Μολυβιάτη και τι τελικά έγινε στην πορεία.,
«Το Ταμείο Μολυβιάτη δημιουργήθηκε από εισφορές συνανθρώπών μας από όλο τον κόσμο που ευαισθητοποιήθηκαν από τις συνέπειες των καταστροφικών πυρκαγιών του 2007, τα δεκάδες ανθρώπινα θύματα, τις ζημίες στον ιερό τόπο της Αρχαίας Ολυμπίας. Το σύνολο των χρημάτων που συγκεντρώθηκαν μέχρι το 2010, ανήρχετο στο ποσό των 215 εκατομμυρίων ευρώ περίπου. Εξ αυτών στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχουν κατανεμηθεί μέχρι σήμερα 50 εκατομμύρια ευρώ περίπου από τα οποία 40 εκατομμύρια στην Ηλεία. Η κατανομή αυτή είναι απολύτως δυσανάλογη και άδικη για την Ηλεία, αφού η δική της τραγωδία είναι εκείνη που συγκίνησε και κινητοποίησε την Παγκόσμια κοινότητα», είπε χαρακτηριστικά ο αντιπεριφερειάρχης Ηλεία, προσθέτοντας ότι «σήμερα από ανεπίσημα στοιχεία- αφού επισήμως το Υπουργείο Οικονομικών ουδέποτε έχει ενημερώσει- γνωρίζουμε ότι από το συνολικό ποσό έχουν απομείνει αδιάθετα πλέον των 50 εκατομμυρίων ευρώ».
Ο κ.Γεωργιόπουλος απηύθυνε σαφές ερώτημα ακολούθως, υπογραμμίζοντας ότι «η Η διεκδίκησή μας για το σύνολο του εναπομείναντος ποσού είναι αυτονόητη».
«Ζητάμε να μας απαντήσετε ποιο είναι το ακριβές υπόλοιπο του λεγόμενου Ταμείου Μολυβιάτη, σε ποιο κωδικό του Υπουργείου Οικονομικών είναι εγγεγραμμένο και αν και πότε προτίθεστε να προχωρήσετε στη κατανομή του. Επιπλέον να τονίσω ότι τα δύο μαρτυρικά χωριά, η Αρτέμιδα και η Μάκιστος, επικοινωνούν μέσω ενός κατεστραμμένου οδικού δικτύου και θα πρέπει άμεσα να παραχωρηθούν πόροι για την αποκατάστασή του. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα θέσει άμεσα το θέμα, με κάθε τρόπο, στη κυβέρνηση προκειμένου να έχουμε επιτέλους μια επίσημη απάντηση», σημείωσε με νόημα ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου