Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων. ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

Πέμπτη, 4 Μαΐου 2017

Σύνταγμα κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του ανακοίνωσε ο Μαδούρο


Πέμπτη, 4 Μαΐου, 2017Έναν ακόμα πολιτικό ελιγμό επιχειρεί ο πρόεδρος της Βενεζουέλας προκειμένου να αντιμετωπίσει την οικονομική, αλλά και πολιτική κρίση.

Στο περιθώριο των εορτασμών για την Πρωτομαγιά, ο Νικολάς Μαδούρο ανακοίνωσε λαϊκές συνελεύσεις για νέο Σύνταγμα, αποκλείοντας από την όλη διαδικασία «τις παλαιές δομές των πολιτικών κομμάτων».
Όπως ανακοίνωσε, τη διαμόρφωση του νέου Συντάγματος θα αναλάβουν 500 εκπρόσωποι από τις πλέον πιστές στην κυβέρνηση ομάδες, ενώ άλλοι 250 θα εκλεγούν με άμεση και μυστική ψηφοφορία από τους κατά τόπους δήμους της χώρας.
Η Αντιπολίτευση, όπως ήταν αναμενόμενο, αντέδρασε με σφοδρότητα στις ανακοινώσεις του προέδρου. Ο πρόεδρος της Βουλής, την οποία ο Μαδούρο επιχείρησε προσωρινά να κλείσει, χαρακτήρισε την απόφαση «συνέχεια του πραξικοπήματος που επιχείρησε ο πρόεδρος τον Απρίλιο» (σ.σ. με το κλείσιμο της Βουλής).
Με δεδομένο, όπως παρατηρεί ο απεσταλμένος της ισπανικής εφημερίδας El Pais, ότι η Αντιπολίτευση δεν έχει οργανώσεις βάσεις αντίστοιχες με αυτές της κυβέρνησης, η ηγεσία της Αντιπολίτευσης αντέδρασε άμεσα στις ανακοινώσεις Μαδούρο, καλώντας τους πολίτες να μην επιτρέψουν να περάσει «αυτή η τρέλα» και να συνεχίσουν τις διαδηλώσεις.
Μάλιστα ο πρόεδρος της Βουλής απευθύνθηκε στις Ένοπλες Δυνάμεις από τις οποίες ζήτησε να μην επικυρώσουν αυτές τις τρέλες.
«Δεν μπορείτε να μείνετε αμέτοχοι, όταν καταπατούν το Σύνταγμα» είπε στους επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου