Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

ΗΠΑ: Στη Γερουσία ο Φλιν για τον ρόλο της Ρωσίας στις εκλογές

Παρασκευή, 12 Μαΐου, 2017

Ο Μάικλ Φλιν, πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Ντόναλντ Τραμπ, βρίσκεται στο επίκεντρο της έρευνας για την πιθανολογούμενη παρέμβαση της Μόσχας στις εκλογέςΠηγή: Reuters
ΗΠΑ: Στη Γερουσία ο Φλιν για τον ρόλο της Ρωσίας στις εκλογές
Τον Μάικλ Φλιν, τον πρώην σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, κλήτευσε την Τετάρτη η Επιτροπή Πληροφοριών της αμερικανικής Γερουσίας ζητώντας του να της παρουσιάσει έγγραφα που συνδέονται με τη Ρωσία, στο πλαίσιό της έρευνά της για τη φερόμενη ανάμειξη της Μόσχας στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Σε κοινή τους ανακοίνωση οι γερουσιαστές Ρίτσαρντ Μπερ, ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Επιτροπής, και ο Μαρκ Ουόρνερ, ο επικεφαλής στην Επιτροπή από την πλευρά των Δημοκρατικών, ανέφεραν ότι η Επιτροπή ζήτησε πρώτη φορά τα έγγραφα αυτά από τον Φλιν με επιστολής της στις 28 Απριλίου, αλλά ο αντιστράτηγος αρνήθηκε να τα δώσει.

Πρόκειται για την πρώτη κλήτευση που εκδίδει τη Επιτροπή στο πλαίσιο της έρευνας αυτής.

Ο Ουόρνερ επεσήμανε την Τρίτη ότι η Επιτροπή λαμβάνει διάφορα έγγραφα, καθώς ερευνά τις καταγγελίες ότι η Ρωσία προσπάθησε να επηρεάσει τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, κάτι που η Μόσχα διαψεύδει. Μιλώντας στο Reuters πρόσθεσε ωστόσο ότι κάποιοι άνθρωποι αρνούνται να συνεργαστούν, «οπότε θα ληφθούν μέτρα».

Η κυβέρνηση Τραμπ αρνείται ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με τη Ρωσία.

Ο Φλιν είναι στο επίκεντρο της έρευνας για την πιθανολογούμενη παρέμβαση της Μόσχας στις εκλογές. Τον Φεβρουάριο αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τη θέση του συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας του αμερικανού προέδρου, όταν έγινε γνωστό ότι δεν αποκάλυψε το περιεχόμενο των συζητήσεων του με τον ρώσο πρεσβευτή στις ΗΠΑ Σεργκέι Κίσλιακ και στη συνέχεια παραπλάνησε τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς σχετικά με τις συζητήσεις αυτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου