Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Πάτρα: Πρωτοφανής επέμβαση στο ΠΝΠ-Έβγαλαν βελόνα από καρδιά ασθενούς

Μία από τις πιο σπάνιες επεμβάσεις στον κόσμο η οποία αποτέλεσε και αντικείμενο παραγωγής ντοκιμαντέρ από το Discovery Channel του BBC πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών.

Το αφιέρωμα του Discovery Channel
Η επέμβαση αφορούσε την αφαίρεση μίας βελόνας 5 εκατοστών από την καρδιά ασθενή από τους Αγ. Σαράντα της Βορείου Ηπείρου την οποία είχε καταπιεί τρώγοντας τα μπουρεκάκια που του είχε φτιάξει η γυναίκα του -μοδίστρα στο επάγγελμα- την ημέρα των γενεθλίων του.
Το περιστατικό συνέβη το 2011, όπως μας περιγράφει ο καθηγητής Καρδιοθωρακοχειρουργικής Δημήτριος Δουγένης ο οποίος πρωταγωνίστησε στην αντιμετώπισή του μαζί με τον καθηγητή Καρδιολογίας Δημήτριο Αλεξόπουλο και τις ομάδες τους.
Το συγκεκριμένο περιστατικό που είναι από τα σπάνια σε παγκόσμιο επίπεδο το έστειλε για δημοσίευση σε διακεκριμένο καρδιολογικό περιοδικό ο αναπληρωτής καθηγητής Καρδιολογίας Περικλής Νταβλούρος κι έτσι γνωστοποιήθηκε διεθνώς και αποτέλεσε αντικείμενο τηλεοπτικής παραγωγής. Είναι δε η πρώτη φορά που παρουσιάζεται διεθνώς μία επέμβαση που έγινε στην Ελλάδα πολύ δε περισσότερο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας.
Καταλήγοντας, να τονίσουμε ότι και οι δύο επιστήμονες οι οποίοι πρωταγωνίστησαν στην αντιμετώπιση του συγκεκριμένου περιστατικού δεν ανήκουν πλέον στο επιστημονικό δυναμικό του ΠΓΝΠ καθώς έχουν μετακινηθεί σε δημόσια νοσοκομεία των Αθηνών.
Πηγή: Εφημερίδα Πελοπόννησος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου