Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων. ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Δευτέρα, 1 Μαΐου 2017

Τελικά, υπάρχει εξωγήινη ζωή; Μια νέα θεωρία έρχεται να ανατρέψει όσα γνωρίζουμε

Ο καθηγητής αστρονομίας και αστροφυσικής του πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια, Τζέισον Ράιτ, ισχυρίζεται ότι οι εξωγήινοι ζούσαν σε πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος, πριν εξαφανιστούν χωρίς να αφήσουν πίσω τους κανένα ίχνος ζωής.
Ειδικότερα, στη μελέτη του, ο ερευνητής υποστηρίζει ότι διαστημικά όντα κάλλιστα θα μπορούσαν να μένουν σε πλανήτες όπως ο Άρης, η Αφροδίτη ή ακόμα και στη Γη, πριν καν εμφανιστεί το ανθρώπινο είδος.
Όπως αναφέρει ο επιστήμονας, ένα είδος διαφορετικό από το ανθρώπινο πιθανόν ζούσε σε κάποιον πλανήτη, ωστόσο τα στοιχεία ζωής, μάλλον έχουν εξαφανιστεί με το πέρασμα των αιώνων και τις αλλαγές που έχουν γίνει στα σώματα.
Ο ίδιος αναφέρει πως στην περίπτωση του πλανήτη ‘Αφροδίτη’, το φαινόμενο του θερμοκηπίου πιθανόν έχει διαγράψει κάθε ίχνος από την επιφάνειά του και στην περίπτωση της Γης, η διάβρωση της τεκτονικής πλάκας έχει σβήσει ενδείξεις για το τι όντα ζούσαν πριν από δισεκατομμύρια χρόνια στο χώμα που πατάμε σήμερα. Μάλιστα, ο Ράιτ, όπως αναφέρει η Daily Mail θεωρεί πως τα στοιχεία εξωγήινης ύπαρξης πρέπει να κρύβονται στα κάτω στρώματα των πλανητών και είναι πεπεισμένος πως αν θέλουμε να μάθουμε την αλήθεια πρέπει να κάνουμε βαθιές αρχαιολογικές ανασκαφές.
Όσον αφορά στο ερώτημα αν υπάρχουν σήμερα εξωγήινοι, γράφει πως για κάποιους –αδιευκρίνιστους λόγους- το είδος τους μπορεί να πέθανε, να εξαφανίστηκε ή να αποφάσισε να εγκαταλείψει οριστικά το Ηλιακό μας σύστημα, αναζητώντας αλλού την ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου