Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 9 Μαΐου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 9 Μαΐου, 2017

Το τελικό κείμενο του Μνημονίου, που συμφωνήθηκε τα ξημερώματα της 2ας Μαΐου, έφερε στο φως της δημοσιότητας η γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt». Οι διαφορές, όπως προκύπτει, είναι ελάχιστες, σε σχέση με το κείμενο του Μνημονίου που αποκάλυψε ...και ακόμα περισσότερα »
  • Στον εισαγγελέα οδηγείται εντός της ημέρας ο 43χρονος που εισέβαλε ένοπλος το πρωί της Δευτέρας στο κτίριο της μονάδας του ΟΚΑΝΑ στα Χανιά, ζητώντας να ανανεωθεί η άδεια λειτουργίας περιπτέρου που διατηρεί στο Ενετικό Λιμάνι της πόλης. Ο 43χρονος πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, καθώς τα τραύματά του μετά την ανταλλαγή πυρών με τους αστυνομικούς ήταν επιφανειακά.
  • Η παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή έκλεψε την παράσταση στην παρουσίαση έκδοσης για την πολιτική οικονομία της Ελλάδας την περίοδο 2000-2015 που έγινε στο συνεδριακό κέντρο Ι.Βελλίδης της ΔΕΘ.
  • «Είμαστε στα πρόθυρα μεγάλης προόδου ή κατάρρευσης». Έτσι περιέγραψε την κατάσταση στις συνομιλίες για το Κυπριακό ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ, Έσπεν Άιντε.
  • Οι αναπτυξιακές παρεμβάσεις που σχεδιάζονται το επόμενο διάστημα στο δήμο Νέας Φιλαδέλφειας, αποτέλεσαν αντικείμενο συνάντησης του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας Αλέξη Χαρίτση με τον δήμαρχο της περιοχής, Αρη Βασιλόπουλο.
  • Το ενδεχόμενο καθιέρωσης απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές, τα οικονομικά και οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου των δήμων καθώς και ο ρόλος του προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη, βρέθηκαν στην αιχμή της αντιπαράθεσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, κατά τη συζήτηση επίκαιρης επερώτησης 14 βουλευτών της ΝΔ.

Κόσμος

  • Σεισμός 6,4 βαθμών σημειώθηκε στα ανοιχτά της νήσου Μιγιακετζίμα στην Οκινάουα, στα νότια της Ιαπωνίας. Σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων, δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι.
  • Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επικοινώνησε τη Δευτέρα με τον εκλεγμένο πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν για να τον συγχαρεί για την επικράτηση του στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών. Με τον Μακρόν επικοινώνησε και ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν και συμφώνησαν να έχουν κατ' ιδίαν συνάντηση.
  • Ο Εμανουέλ Μακρόν, που εξελέγη την Κυριακή πρόεδρος της Γαλλίας, παραιτήθηκε από την ηγεσία του πολιτικού του κινήματος, το οποίο μετονόμασε σε «La République en marche» (Η Δημοκρατία προχωρά μπροστά), πέντε εβδομάδες πριν από τις κρίσιμες βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου.
  • Ο Μπαράκ Ομπάμα είχε προειδοποιήσει δύο μέρες μετά τις προεδρικές εκλογές τον νεοεκλεγέντα τότε πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να μην διορίσει τον υποστράτηγο ε.α. Μάικλ Φλιν σύμβουλο εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου, τόνισε συνεργάτης του τέως προέδρου των ΗΠΑ.
  • Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ θα επισκεφθεί την Ουάσιγκτον από τις 9 έως τις 11 Μαΐου και θα έχει συνομιλίες με τον αμερικανό ομόλογό του Ρεξ Τίλερσον, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Οικονομία

  • Στη δημοσιότητα ήλθε το τελευταίο προσχέδιο του Μνημονίου στο οποίο κατέληξαν κυβέρνηση και δανειστές. Το κείμενο των 53 σελίδων ανέβασε στο Twitter δημοσιογράφος της εφημερίδας Handelsblatt.
  • Σε συνέδριο για τα κόκκινα δάνεια μίλησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και υπεραμύνθηκε του νομοσχεδίου για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό.
  • «Νέες αυξήσεις “καπέλο” –έως 61%– πάνω στις ήδη εξοντωτικές εισφορές φέρνει το τέταρτο Μνημόνιο Τσίπρα – Καμμένου» τονίζουν οι Γ.Βρούτσης και Ν.Μηταράκης της ΝΔ, επικαλούμενοι τις δηλώσεις της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου, καταγγέλοντας την κυβέρνηση για συστηματική εξαπάτηση των ασφαλισμένων. Άμεση η απάντηση από το υπουργείο Εργασίας κατηγορεί τον Γ.Βρούτση ότι «επιδόθηκε για μία ακόμη φορά στο αγαπημένο του σπορ, τη διαστρέβλωση».
  • H Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) αναμένεται να προσαρμόσει την κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής της, καθώς η ανάπτυξη στην Ευρωζώνη αποκτά μεγαλύτερη δυναμική, δήλωσε το μέλος του ΔΣ της Υβ Μερς. Ωστόσο, πρόσθεσε, ότι δεν θα υπάρξει απόκλιση από την εφαρμογή της πολύ χαλαρής νομισματικής πολιτικής που έχει ήδη αποφασισθεί.
  • Η προοπτική για ιταλικές επενδύσεις στην ενέργεια, μεταξύ άλλων στους τομείς του ρεύματος, του φυσικού αερίου και των ερευνών για υδρογονάνθρακες, συζητήθηκε στη συνάντηση που είχε στη Ρώμη, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης, με τον Ιταλό υπουργό Οικονομικής Ανάπτυξης, Κάρλο Καλέντα.

Αθλητισμός

  • Ο ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ θα αναμετρηθούν στην Τούμπα στην πρεμιέρα των πλέι οφ του πρωταθλήμαστς της super league στις 14 Μαϊου, μετά από την κλήρωση που πραγματοποίησε σήμερα η διοργανώτρια αρχή. Στο 2ο παιχνίδι παίζουν Πανιώνιος και Παναθηναϊκός στη Νέα Σμύρνη. Ο ΠΑΟΚ μπαίνει στα πλέι οφ με 2 βαθμούς, ο Παναθηναϊκός με 1β, ενώ ΑΕΚ και Πανιώνιος με 0 βαθμούς.
  • Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ επέβαλε ποινή αποκλεισμού της έδρας του Ολυμπιακού για μία αγωνιστική και πρόστιμο 30.000 ευρώ για τη συμπεριφορά του Φρανσουά Μοντεστό στον αγώνα ρεβάνς με την ΑΕΚ για τους ημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας. Ταυτόχρονα, τιμώρησε τον Γάλλο αθλητικό διευθυντή της πειραϊκής ομάδας με απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο για 15 μήνες, ενώ επέβαλε πρόστιμο 25.000 ευρώ στην ΑΕΚ για τη συμπεριφορά των οπαδών της στον ίδιο αγώνα. Οι «ερυθρόλευκοι», αλλά και ο Μοντεστό αναμένεται να καταθέσουν έφεση.
  • Τέλος οι εκκρεμότητες, τουλάχιστον όσον αφορά τη φετινή σεζόν, με τον Ολυμπιακό να πανηγυρίζει και τυπικά το 44ο πρωτάθλημα της Ιστορίας του. Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Super League, επικυρώθηκε η βαθμολογία των θέσεων 1-5 για το πρωτάθλημα 2016/17 κι έτσι ο Ολυμπιακός «σφράγισε» την πρώτη θέση, ενώ ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και Πανιώνιος ετοιμάζονται για την άμεση έναρξη των play off.
  • Η διοίκηση της Μπαρτσελόνα διαβεβαίωσε ξανά τους φιλάθλους της πως ο Λιονέλ Μέσι θα ανανεώσει γι' ακόμη τέσσερα χρόνια το συμβόλαιό του. Η διάσημη ισπανική ομάδα διέψευσε, για μια ακόμη φορά, τις φήμες, που θέλουν τον Αργεντινό σούπερ σταρ δυσαρεστημένο από τη δικαστική περιπέτεια του, κυρίως λόγω των πρόσφατων νομικών γεγονότων που σχετίζονται με φοροδιαφυγή και ως εκ τούτου έτοιμο να αφήσει την Καταλονία.
  • Η ΠΑΕ Ολυμπιακός δικαιώθηκε στην έφεση, που είχε καταθέσει κατά της πρωτόδικης απόφασης, για τα επεισόδια στον πρώτο αγώνα, για τα ημιτελικά του κυπέλλου, με την ΑΕΚ στο «Καραϊσκάκη». Συγκεκριμένα η επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ έκανε αποδεκτό το αίτημα των πρωταθλητών και μείωσε από τέσσερις στη μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών και από 150 σε 95 χιλιάδες ευρώ το πρόστιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου