Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 8 Μαΐου, 2017

  • Έως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει τα μέτρα και τα αντίμετρα της συμφωνίας κυβέρνησης-δανειστών. Την Τρίτη ο κ. Τσίπρας θα ανοίξει τον κύκλο επισκέψεών του σε υπουργεία και ακολουθεί το ταξίδι στην Κίνα.
  • Απόφαση-κόλαφο για τις Οδικές Συγκοινωνίες (ΟΣΥ) που αφορά την οριστική παραλαβή 404 λεωφορείων από τα οποία σχεδόν τα μισά βρίσκονται σε αχρηστία έλαβε πριν από περίπου ένα μήνα το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.
  • Μέχρι και την Παρασκευή, θα αποκλειστούν οι κλάδοι εξόδου από Αθήνα και εισόδου προς Πάτρα, του κόμβου ανατολικού Αιγίου του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου-Πατρών, λόγω εργασιών ασφαλτόστρωσης.
  • Ανάσα για ολόκληρη την Ευρώπη χαρακτηρίζει τη νίκη του Εμανουέλ Μακρόν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Με ανάρτησή του στο Twitter δηλώνει μάλιστα ότι προσβλέπει σε συνεργασία του με τον νέο γάλλο πρόεδρο «για μην επαναληφθεί ο εφιάλτης της ακροδεξιάς».
  • «Η νίκη του Εμανουέλ Μακρόν αποτελεί ανάσα για κάθε προοδευτικό Ευρωπαίο. Αποτελεί νίκη της Δημοκρατίας και ελπίδα για καλύτερες μέρες» δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά χαιρετίζοντας το αποτέλεσμα των γαλλικών προεδρικών εκλογών.

Κόσμος

  • Με 66,01% θα περάσει την πύλη του Μεγάρου των Ηλυσίων ο Εμανουέλ Μακρόν, ενώ η Μαρίν Λεπέν έλαβε 33,99%. Η αποχή άγγιξε το 25%, ενώ τα λευκά και τα άκυρα ήταν περίπου 9%. Στην πραγματικότητα, σχεδόν 1 στους 3 Γάλλους αρνήθηκε να επιλέξει μεταξύ Μακρόν και Λεπέν, αριθμός χωρίς ιστορικό προηγούμενο.
  • Η εκλογή του Μακρόν στην προεδρία της Γαλλίας χαρακτηρίστηκε ως ήττα του λαϊκισμού και ανακούφισε την Ευρώπη, όμως ο γαλλικός και ο ξένος Τύπος τηρεί επιφυλακτική στάση έναντι του νεότερου αρχηγού του γαλλικού κράτους.
  • Ενωτικός υπήρξε στην πρώτη του δήλωση μετά την ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος ο Εμανουέλ Μακρόν. Ο νέος πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας διαβεβαίωσε ότι θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα των Γάλλων, αλλά και το κοινό ευρωπαϊκό σπίτι.
  • Για «νίκη υπέρ μιας ισχυρής, ενωμένης Ευρώπης» κάνει λόγο η Μέρκελ χαιρετίζοντας τη νίκη Μακρόν. Η καγκελάριος συνομίλησε για περίπου 10 λεπτά με τον νέο πρόεδρο. Οι Γάλλοι επέλεξαν τον δρόμο του «ευρωπαϊκού μέλλοντος», σημείωσε με ικανοποίηση ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
  • Ο πατέρας της Μαρίν Λεπέν και η ανιψιά της Μαρεσάλ δεν έχασαν την ευκαιρία να τοποθετηθούν για την ήττα της υποψηφίας του Εθνικού Μετώπου στις προεδρικές εκλογές. Ο Ζαν Μαρί που συνετρίβη το 2002 «έδειξε» τη στάση της κόρης του έναντι του ευρώ. Από κοντά και η ανιψιά.

Οικονομία

  • Σε τέλμα εξακολουθούν να βρίσκονται 120.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης για κύρια σύνταξη, ενώ ένα χρόνο μετά την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου δεν έχει εκδοθεί ακόμη ούτε μία κύρια (μειωμένη) σύνταξη.
  • «Απόλυτη επιτυχία» χαρακτήρισε ο Βασίλης Κορκίδης το κάλεσμα να παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα τη θεσμοθετημένη Κυριακή της 7ης Μαΐου, κάνοντας λόγο για συμμετοχή της «πλειοψηφίας των εμπόρων, αρκετών πολυκαταστημάτων, αλλά και πολλών επώνυμων αλυσίδων». «Η πλέον εκκωφαντική απάντηση καταγράφεται από την απουσία των καταναλωτών» πρόσθεσε.
  • Κάποια καταστήματα άνοιξαν αυτήν την Κυριακή, καθώς διανύουμε την ενδιάμεση περίοδο εκπτώσεων, ωστόσο αρκετοί ήταν οι έμποροι που αποφάσισαν να κλείσουν, λόγω των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας κατά του κυριακάτικου ανοίγματος που πραγματοποιήθηκαν σε μεγάλες πόλεις της χώρας.
  • Στην εφαρμογή 100 μέτρων, εκ των οποίων τα 80 θα νομοθετηθούν με το πολυνομοσχέδιο που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή και υπουργικές αποφάσεις και τα υπόλοιπα 20 θα πρέπει να συμφωνηθούν, καθώς επίσης στην επιτάχυνση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων κρίνεται πλέον η ολοκλήρωση του τρίτου μνημονίου, σύμφωνα με Το Βήμα της Κυριακής.
  • «Μετά την επίτευξη της συμφωνίας στην Αθήνα, στις 22 Μαΐου θα έχουμε μια κατ' αρχήν συμφωνία και για το χρέος», δηλώνει ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης και προσθέτει ότι σύντομα θα ενεργοποιηθεί το πρόγραμμα ποσοστικής χαλάρωσης για τα ελληνικά ομόλογα, ενώ βήμα - βήμα ανοίγει ο δρόμος για την έξοδο στις αγορές.

Αθλητισμός

  • Το 44ο πρωτάθλημα στην Ιστορία του συλλόγου και 7ο σερί «σήκωσαν» οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Μέσα σε μια πανηγυρική ατμόσφαιρα στη φιέστα που έγινε στο γήπεδο Καραϊσκάκη και μέσα σε αποθέωση από τους φιλάθλους που γέμισαν τις εξέδρες, οι «ερυθρόλευκοι», ο προπονητής Τάκης Λεμονής με τους συνεργάτες του και ο ηγέτης της ομάδας Βαγγέλης Μαρινάκης, παρέλαβαν το τρόπαιο του πρωταθλητή για την περίοδο 2016-17 από τον πρόεδρο της Super League, Γιώργο Στράτο. Και στη συνέχεια ακολούθησε ο γύρος του θριάμβου.
  • H Φράιμπουργκ νίκησε εντός έδρας τη Σάλκε με 2-0, στην αναμέτρηση με την οποία «έπεσε η αυλαία» της 32ης αγωνιστικής του γερμανικού πρωταθλήματος. Και τα δύο τέρματα των γηπεδούχων σημείωσε ο Νιντερλέχνερ, ενώ με αυτή τη νίκη της η Φράιμπουργκ ανέβηκε στην 5η θέση της βαθμολογίας, που δίνει -υπό προϋποθέσεις- το «εισιτήριο» για τους ομίλους του Europa League της επόμενης σεζόν.
  • «Μετά την είσιδο των ομάδων, όλα έγιναν με υποδειγματικά ομαλό τρόπο» αναφέρει η ΕΠΟ σε ανακοίνωσή της για τη διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος! Η διοργανώτρια αρχή αποποιείται των ευθυνών που της καταλογίζουν για τα επειδόσια που έγιναν πριν την έναρξη του τελικού, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «η ΕΠΟ υπενθυμίζει ότι αποκλειστική της ευθύνη είναι η διοργάνωση -και μόνον- ενός κορυφαίου αθλητικού γεγονότος, όπως είναι ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος. Δεν σχεδιάζει αυτή τα μέτρα ασφαλείας (τρόπος και χρόνος προσέλευσης και αποχώρησης φιλάθλων, φύλαξη του διαχωρισμού εξεδρών, μέτρα πρόληψης και καταστολής πιθανών επεισοδίων κοκ), υλοποιεί δε πάντοτε, με απόλυτη προσήλωση, το σύνολο των σχεδίων ασφαλείας που εκπονούνται από τους αρμοδίους, στο μέτρο που της αναλογεί».
  • Με νίκες συνέχισαν Απόλλων Σμύρνης και Άρης τις υποχρεώσεις τους στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής της Football League. Η «ελαφρά ταξιαρχία» επιβλήθηκε εντός έδρας 3-0 του Πανελευσινιακού, ενώ ο Άρης κατέβαλε την αντίσταση του Αχαρναϊκού με 2-0. Στο μεταξύ, σημαντική νίκη, στην προσπάθεια που καταβάλλει για παραμονή στην κατηγορία, πέτυχε ο Αιγινιακός, καθώς επιβλήθηκε εκτός έδρας της Καλλιθέας με 1-0.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου