Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 5 Μαΐου, 2017

Πριν καν στεγνώσει το μελάνι δημοσιεύματος της Handelsblatt, το Βερολίνο έσπευσε να διαψεύσει ότι ετοιμάζεται ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, σπεύδει δε να επισημάνει ότι η απόφαση για το εάν χρειάζεται ελάφρυνση.


  • Άγνωστος πυροβόλησε με πιστόλι εναντίον καφετέριας στις 9:30 το βράδυ στην οδό Σεπολίων 5, στα Σεπόλια. Από τις σφαίρες έσπασε η τζαμαρία ενώ βρέθηκαν στο σημείο 5 κάλυκες. Από τους πυροβολισμούς δεν υπήρξε τραυματισμός.
  • Πρωτοφανής όσο και σοκαριστική υπόθεση, πιθανού «on line» διαδικτυακού βιασμού και άγριας κακοποίησης μίας 22χρονης φοιτήτριας στην Δάφνη, αποκαλύφθηκε από αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής το απόγευμα της Πέμπτης.
  • Για την επιτήρηση των δασών θα χρησιμοποιηθούν, πιλοτικά σε πρώτη φάση, τα τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, τα οποία, όμως, μπήκαν στο «οπλοστάσιο» των Σωμάτων Ασφαλείας και δεν αποκλείεται στο μέλλον να χρησιμοποιηθούν και πάνω από κατοικημένες περιοχές.
  • Ποινή φυλάκισης πέντε μηνών με τριετή αναστολή, χωρίς την στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων, επέβαλε στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Καλαμάτας, για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος κατ' εξακολούθηση. Θα ασκήσω αίτηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο, δήλωσε ο Πέτρος Τατούλης.
  • Αναστολή της αποχής από το κλινικό και εκπαιδευτικό έργο μέχρι τις 22 Μαΐου 2017, οπότε και θα συνεδριάσει ξανά, αποφάσισε ο Σύλλογος Μελών ΔΕΠ της Οδοντιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Η απόφαση ελήφθη μετά τη διαβεβαίωση της κυβέρνησης και του Πρύτανη του Αθανάσιου-Μελέτιου Δημόπουλου ότι θα επιλυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Οδοντιατρική Σχολή προκειμένου να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες της σε χιλιάδες ανθρώπους με οικονομική αδυναμία.

Κόσμος

  • Ο απερχόμενος πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ κατακεραύνωσε την «άγνοια» της Μαρίν Λεπέν επί των οικονομικών ζητημάτων, εκτιμώντας ότι λόγω αυτής της άγνοιας θα έπρεπε να αποκλειστεί από την κούρσα για τον προεδρικό θώκο, ενώ κατήγγειλε τον «όχι μονάχα ασυνάρτητο αλλά και επικίνδυνο» χαρακτήρα του πολιτικού της προγράμματος.
  • O Ντόναλντ Τραμπ κατάφερε τελικά να περάσει, έστω και οριακά, από τη Βουλή των Αντιπροσώπων το νομοσχέδιο για την υγειονομική περίθαλψη με το οποίο στοχεύει να καταργήσει το Obamacare.
  • Ηγετικό στέλεχος φοιτητικής παράταξης σκοτώθηκε στη Βενεζουέλα κατά τη διάρκεια γενικής φοιτητικής συνέλευσης στο πανεπιστήμιό του, εν μέσω των κινητοποιήσεων εναντίον της κυβέρνησης του προέδρου Νικολάς Μαδούρο και του σχεδίου του για την αναθεώρηση του Συντάγματος.
  • Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ προειδοποίησε πως οι διαπραγματεύσεις για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση «θα καταστούν αδύνατες» αν οι «διαφωνίες» ανάμεσα στις δύο πλευρές συνεχίσουν να είναι τόσο έντονες και οι εμπλεκόμενοι δεν συγκρατήσουν τα αισθήματά τους.
  • Περισσότεροι από 50.000 αστυνομικοί και χωροφύλακες, με τη συνδρομή των στρατιωτικών που συμμετέχουν στην επιχείρηση Sentinelle, θα αναπτυχθούν εκ νέου στη Γαλλία προκειμένου να εγγυηθούν την ασφάλεια των πολιτών την προσεχή Κυριακή, ημέρα της διεξαγωγής του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο το υπουργείο Εσωτερικών.

Οικονομία

  • Οι δανειστές της Ελλάδας προετοιμάζουν πιθανά μέτρα ελάφρυνσης του χρέους για την Αθήνα προς συζήτηση από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης, ανέφερε την Πέμπτη η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt. «Δεν προετοιμάζεται η ελάφρυνση του χρέους» επιμένει το Βερολίνο.
  • Κατά της εισαγωγής δύο παράλληλων νομισμάτων, προειδοποιώντας ότι θα υπονομεύσει την εμπιστοσύνη στο νόμισμα, μίλησε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Γαλλίας. Το σχέδιο αυτό θέλει να υιοθετήσει -όπως άφησε να εννοηθεί- η ακροδεξιά υποψήφια για τις προεδρικές εκλογές Μαρίν Λεπέν.
  • Την αναγκαιότητα «περαιτέρω σημαντικής ελάφρυνσης του δημόσιου χρέους από τους πιστωτές του επίσημου τομέα μετά το πέρας του τρέχοντος προγράμματος προσαρμογής» επισημαίνει σε μελέτη του ο επικεφαλής οικονομολόγος του Ομίλου Eurobank, δρ. Πλάτων Μονοκρούσος, προειδοποιώντας πως σε αντίθετη περίπτωση, εγείρονται «σοβαρές ανησυχίες για τη βιωσιμότητα της δημοσιονομικής θέσης της χώρας».
  • Επετεύχθη τελικώς, μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των θεσμών, συμφωνία η οποία δεν αποκλείει τον έλεγχο των υποθέσεων που εμπίπτουν στις λίστες Λαγκάρντ και για τις οποίες υπάρχει ποινικό θέμα, όπως είναι η φοροδιαφυγή, σύμφωνα με την ενημέρωση του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γ.Πιτσιλή στη Βουλή. Αναφερόμενος στις επιστροφές ΦΠΑ, σημείωσε ότι ήδη το α' τρίμηνο 2017, οι επιστροφές ξεπέρασαν τον στόχο κατά 250 εκατ. ευρώ, ενώ προανήγγειλε και την αλλαγή των κριτηρίων στους ελέγχους ΦΠΑ.
  • «Μετά τη συμφωνία με τους θεσμούς, μια συμφωνία δύσκολη, είναι η πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια κρίσης που μιλάμε με ουσιαστικούς και ρεαλιστικούς όρους για την ελληνική οικονομία και για τη διαμόρφωση νέας στρατηγικής ανάπτυξης», υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης, στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Εταίρων και Δημόσιας Διοίκησης (ΕΚΕΔΔ) του Αναπτυξιακού Συμβουλίου, με θέμα την Εθνική Αναπτυξιακή Στρατηγική 2017-2021.

Αθλητισμός

  • Απίστευτο και όμως ελληνικό! Ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί το προσεχές Σάββατο (6/5, 20:30) στο Πανθεσσαλικό ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ… αναβάλλεται! Αυτό αποφάσισε τα ξημερώματα της Παρασκευής ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, σε έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε στα γραφεία της ΓΓΑ! Και αυτό γιατί δύο 24ωρα πριν από τον μεγάλο αγώνα υπάρχουν ακόμη πολλές εκκρεμότητες αναφορικά με την ετοιμότητα και την ασφάλεια του σταδίου! Η διαβεβαίωση της ΕΠΟ για το πρόβλημα στην αρίθμηση των εισιτηρίων και η πίεση των δύο φιναλίστ για αλλαγή της απόφασης και διεξαγωγή του αγώνα! Πρόβλημα και με τις ημερομηνίες των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ;
  • Το γκολ του Μάρκους Ράσφορντ στο 67΄ στέλνει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον τελικό 24ης Μαϊου στο «Friends Arεna» της Στοκχόλμης. Οι «κόκκινοι διάβολοι» επικράτησαν με 1-0 της Θέλτα στο «Μπαλαΐδος», στον δεύτερο χρονικά ημιτελικό του Europa League και, πλέον είναι το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση στον τελικό στη ρεβάνς της 11ης Μαΐου στο «Ολντ Τράφορντ».
  • Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ εκδίκασε την έφεση που είχε καταθέσει ο Ολυμπιακός για μείωση της πρωτόδικης ποινής από την Πειθαρχική Επιτροπή, για όσα διαδραματίστηκαν στον πρώτο αγώνα των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας με την ΑΕΚ και ως την ερχόμενη Δευτέρα θα έχει ανακοινώσει την απόφασή της. Το προεδρείο διευκρίνισε ότι θα την εκδώσει το συντομότερο δυνατόν, καθώς δέχεται πιέσεις από τη Super League, που θέλει να επικυρώσει τη βαθμολογία για να ξεκινήσουν τα πλέι οφ.
  • Με τον Ρικάρντο Σα Πίντο στον πάγκο θα πορευθεί και τη νέα χρονιά ο Ατρόμητος. Ο Πορτογάλος προπονητής, ο οποίος ανέλαβε την τεχνική ηγεσία των «κυανόλευκων» στα μέσα της φετινής σεζόν, ανανέωσε το συμβόλαιό του για ακόμη ένα χρόνο, ενώ μαζί του θα συνεχίσουν και οι δύο συνεργάτες του, Ρουί Μότα και Γκιγιέρμο Γκόμες.
  • Γέφυρες φιλίας και αλληλεγγύης έριξαν ο Δημήτρης Μελισσανίδης και ο Ιβάν Σαββίδης. Δύο επιχειρηματίες-κολοσσοί στο χώρο τους και ταυτόχρονα οι άνθρωποι που διαχειρίζονται τις τύχες της ΠΑΕ ΑΕΚ και της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, διατρανώνουν την πίστη τους στο «καθαρό ποδόσφαιρο». Με κοινή ανακοίνωσή τους καλούν τον κόσμο των δύο ομάδων να συμμετάσχει στη γιορτή του τελικού της 6ης Μαϊου, ενώ δεν παραλείπουν να αναφερθούν στον τραγικό θάνατο του Νάσου Κωνσταντίνου, ακόμα ενός θύματος της ανεξέλεγκτης βίας και του παράλογου φανατισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου