Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 3 Μαΐου, 2017

Απειλή πολέμου εγείρει η Άγκυρα κατά της Κύπρου και των εταιρειών ENI και TOTAL, εγείροντας διεκδικήσεις επί του Οικοπέδου 6 της Κυπριακής ΑΟΖ. 
  • Με την «σφραγίδα» του επίσημου εγγράφου του ΟΗΕ που θα δημοσιευθεί μάλιστα και στο Law of the Sea Bulletin των Ηνωμένων Εθνών, επαναβεβαιώθηκε η απειλή πολέμου εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας και των εταιριών ENI και TOTAL, από την Τουρκία η οποία εγείρει διεκδικήσεις επί του Οικοπέδου 6 της Κυπριακής ΑΟΖ.
  • Τα θετικά μέτρα της κυβέρνησης που θα ψηφιστούν στη Βουλή και θα εφαρμοστούν από την 1η Ιανουαρίου του 2019 και του 2020 υπογραμμίζουν κυβερνητικές πηγές, μετά την ολοκλήρωση της τεχνικής συμφωνίας με τους θεσμούς.
  • Με τους 13 περιφερειάρχες θα συναντηθεί την Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο Μέγαρο Μαξίμου. Αντικείμενο της συνάντησης θα είναι η εκπόνηση του Εθνικού Σχεδίου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.
  • Το 11μελές Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο (ΑΔΣ) Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης του Αρείου Πάγου τοποθέτησε, με πλειοψηφία 6 υπέρ έναντι 5 κατά, την αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Άννα Ζαΐρη, επικεφαλής στην Αρχή για το Ξέπλυμα του Βρώμικου Χρήματος. Η θητεία της στη θέση αυτή είναι διετής, αρχομένη από τον προσεχή Ιούνιο.
  • Η περιπέτεια του ΔΟΛ, η δική μας περιπέτεια, δείχνει, έπειτα από πολύμηνες μάχες και αγώνα διαρκείας υπό αντίξοες συνθήκες, να οδεύει προς ένα τέλος. Οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ τίμησαν την εκδοτική ιστορία ενός αιώνα, συνέχισαν και συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη επιβίωσης και ομαλής μετάβασης του οργανισμού σε μια νέα εποχή. Στο τέλος των διαγωνιστικών διαδικασιών θα είναι το ίδιο παρόντες, ανεξαρτήτως πλειοδότη.

Κόσμος

  • Σε τουλάχιστον 45 ανέρχονται οι νεκροί, εκ των οποίων 31 άμαχοι, από τις επιθέσεις αυτοκτονίας που εξαπέλυσαν τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους εναντίον καταυλισμού προσφύγων και εκτοπισμένων στη βορειοανατολική Συρία.
  • Τη βαθμιαία άρση των προσωρινών ελέγχων στα εσωτερικά σύνορα της ζώνης Σένγκεν (σε Αυστρία, Γερμανία, Δανία, Σουηδία και Νορβηγία) εντός έξι μηνών, πρότεινε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
  • Η υποψήφια της ακροδεξιάς στη Γαλλία, Μαρίν Λεπέν, δεν απέκλεισε την πιθανότητα να επιβληθούν έλεγχοι στην κίνηση κεφαλαίων (capital control) αν κερδίσει τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία και σημειωθεί μαζική απόσυρση καταθέσεων καθώς θα διαπραγματεύεται την έξοδο της Γαλλίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, πρόσθεσε όμως ότι θεωρεί απίθανο να χρειαστεί αυτό.
  • Η Τουρκία είναι έτοιμη να πει «αντίο» στην Ευρωπαϊκή Ένωση εάν οι Βρυξέλλες δεν ανοίξουν νέα κεφάλαια στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Άγκυρα, διεμήνυσε την Τρίτη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λίγη ώρα αφού τέθηκε σε εφαρμογή η πρώτη διάταξη του αναθεωρημένου Συντάγματος που ενισχύει σημαντικά τις εξουσίες του.
  • Τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα συνελήφθησαν την Τρίτη στη Ρουέν και σε δύο άλλες πόλεις της Γαλλίας, στο πλαίσιο επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για την αποτροπή μιας ενδεχόμενης επίθεσης, έγινε γνωστό από πηγές προσκείμενες στην έρευνα.

Οικονομία

  • Τα δύο τρίτα των συνταξιούχων δεν θα πληγούν από τις περικοπές στις συντάξεις το 2019 δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου διευκρινίζοντας ότι περικοπές θα έχουν μόνο όσοι παίρνουν προσωπική διαφορά.
  • Ως θετικό πρώτο βήμα για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην οικονομία, την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και τη μελλοντική έξοδο της χώρας στις αγορές, χαρακτηρίζει την τεχνική προκαταρκτική συμφωνία που επετεύχθη με τους θεσμούς το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής. Έκπληξη και δυσαρέσκεια από τον Νίκο Βούτση.
  • Ο Πολ Τόμσεν, επικεφαλής της ευρωπαϊκής διεύθυνσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, χαιρέτισε τη συμφωνία των θεσμών με τις ελληνικές αρχές, ενώ υπενθύμισε ότι θα χρειαστεί να δοθούν εγγυήσεις στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ για το είδος των μέτρων που χρειάζονται για την ελάφρυνση του ελληνικού κρατικού χρέους.
  • Με 120 εκατ. ευρώ ενισχύονται επενδύσεις στη μεταποίηση, εμπορία και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων καθώς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης εξέδωσε τη σχετική προκήρυξη. Στόχος της δράσης είναι σύμφωνα με το υπουργείο, η αύξηση της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων των ανωτέρω κλάδων καθιστώντας τα πιο ελκυστικά στον καταναλωτή, η ενσωμάτωση διαδικασιών καινοτομίας και χρήσης νέων τεχνολογιών, η διατήρηση και δημιουργία θέσεων εργασίας.
  • Τι συμφωνήθηκε με τους θεσμούς για την πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, φυσικό αέριο, ΔΕΣΦΑ, Target Model, NOME εξηγεί το υπουργείο Περιβάλλοντος. Όσον αφορά τα τιμολόγια της ΔΕΗ και την επιβάρυνση που προκύπτει από την εξόφληση των οφειλόμενων για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας της προηγούμενης πενταετίας, συμφωνήθηκε οι οφειλές να αποσβεσθούν επίσης σε βάθος πενταετίας, ως το 2022, ώστε να αποφευχθούν σημαντικές ανατιμήσεις.

Αθλητισμός

  • Ημέρα... καταγγελιών ήταν η Τρίτη για ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό. Αρχικά, ο «Δικέφαλος» έστειλε στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου τις μαρτυρίες των ποδοσφαιριστών του Πλατανιά ενώ απάντησε σε υψηλούς τόνους στον Ολυμπιακό περί μεθοδεύσεων από τους «ασπρόμαυρους» σχετικά με την υπόθεση των επεισοδίων στα αποδυτήρια του «Γ.Καραΐσκάκης» (σ.σ 1/4 Ολυμπιακός - Πλατανιάς 2-1 για τη Σούπερ Λιγκ).
  • Ο απόλυτος σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης, Κριστιάνο Ρονάλντο, οδηγεί τους «μερένγκες» με μαθηματική ακρίβεια προς τον τον τελικό του Champions League. Με χατ-τρικ του Πορτογάλου η «βασίλισσα» νίκησε με 3-0 την Ατλέτικο Μαδρίτης στο «Μπερναμπέου», στον πρώτο ημιτελικό, και μόνο με θαύμα δεν θα βρεθεί στις 3 Ιουνίου στο Εθνικό Στάδιο του Κάρντιφ. Η ρεβάνς είναι προγραμματισμένη για τις 10 Μαϊου στο «Βιθέντε Καλντερόν».
  • Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, επισκέφθηκε το βράδυ της Τρίτης τα γραφεία της ΕΠΟ και συναντήθηκε με την προσωρινή διοικούσα επιτροπή της Ομοσπονδίας. Ο υφυπουργός ενημερώθηκε για την εξέλιξη των εργασιών, όσον αφορά στην κατάρτιση του νέου καταστατικού και τον έλεγχο σε οικονομικά θέματα της ομοσπονδίας, καθώς και το συνολικό έργο της επιτροπής, ενόψει της ολοκλήρωσης της εντολής που έλαβε από την FIFA και περατούται στις 31 Μαΐου 2017.
  • Σφοδρή είναι η απάντηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην ανακοίνωση των διοικούντων τον Ολυμπιακό, αναφορικά με τις καταγγελίες του ποδοσφαιριστή, Αλέξανδρου Αποστολόπουλου, για όσα συνέβησαν στην αναμέτρηση των «ερυθρολεύκων» με τον Πλατανιά.
  • Ο Αλεχάντρο Ντομίνγκες του Ολυμπιακού αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της 30ης αγωνιστικής της Super League, ενώ το βραβείο για το καλύτερο γκολ της ημέρας στο πρωτάθλημα, θα παραλάβει ο Γιώργος Κυριακόπουλος του Ηρακλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου