Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα


Κυριακή, 7 Μαΐου 2017

Πιθανό «ραντεβού» Τσίπρα με Τραμπ στις 25 Μαίου

ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ
Πιθανό «ραντεβού» Τσίπρα με Τραμπ στις 25 Μαίου
Κυριακή, 7 Μαΐου, 2017

Επαφές υψηλού επιπέδου θα επιδιώξει ο πρωθυπουργός θέλοντας να κινητοποιήσει όσους μπορεί προκειμένου να βρεθεί οριστική λύση για το χρέος.

Ο κ. Τσίπρας φέρεται έτοιμος να «χρησιμοποιήσει» όλες τις πιθανές πηγές στήριξης, κάτι το οποίο μπορεί να πράξει στο περιθώριο τόσο του ταξιδιού του στην Κίνα όσο και στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός ταξιδεύει στο Πεκίνο στις 14-16 Μαΐου, δηλαδή σε ημερομηνίες στις οποίες θα βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Κίνας και η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Κριστίν Λαγκάρντ.
Ο κ. Τσίπρας και η κυρία Λαγκάρντ θα συμμετάσχουν στο φόρουμ Belt and Road, στο οποίο θα παραβρεθούν αρχηγοί κρατών από 28 χώρες του κόσμου και οι γενικοί διευθυντές 61 διεθνών οργανισμών. Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει κάποιο επίσημο ραντεβού μεταξύ του κ. Τσίπρα και της κυρίας Λαγκάρντ, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι ακόμη και σε... τυχαία συνάντησή τους, το θέμα του ελληνικού χρέους θα συζητηθεί.
Η δεύτερη προσπάθεια του κ. Τσίπρα φέρεται ότι θα αφορά τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, καθώς στις 25 Μαΐου πραγματοποιείται στο Βερολίνο η Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ.
Η συνάντηση, πάντως, που μπορεί να έχει ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον κ. Τραμπ, δεν θα είναι της ίδιας έντασης με αυτήν με την κυρία Λαγκάρντ, με δεδομένο ότι πρόκειται για το πρώτο ταξίδι του Αμερικανού προέδρου στην Ευρώπη, όπου θα πρέπει να γνωριστεί με πληθώρα ηγετών και κορυφαίων στελεχών από τις κυβερνήσεις των κρατών-μελών του Βορειοατλαντικού Συμφώνου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο φόρουμ Belt and Road θα συμμετάσχει και ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον οποίο ο κ. Τσίπρας πιθανώς να έχει συνάντηση, με βασικά θέματα συζήτησης τόσο το μεταναστευτικό όσο και τις εξελίξεις στο Κυπριακό. 
Πηγή: Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου