Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ: 20 ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ 60 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΑΝΑ ΓΚΡΑΝΤΕ

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν επίθεση καμικάζι

Μάντσεστερ: 19 νεκροί και 50 τραυματίες στη συναυλία της Αριάνα Γκράντε
Απαρηγόρητη η γυναίκα έχει γονατίσει ανάμεσα στα θύματα.
Η αστυνομία έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιώσει τον θάνατο 19 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 50 από την τρομοκρατική, όπως την θεωρεί, επίθεση που σημειώθηκε στην Αρένα του Μάντσεστερ όπου έδωσε συναυλία η ποπ σταρ Αριάνα Γκράντε. 
«Λίγο πριν τις 10:35 μ.μ. τοπικής ώρας (00:35 ώρα Ελλάδας) τη Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017, η αστυνομία εκλήθη λόγω έκρηξης στην Αρένα του Μάντσεστερ. Μέχρι στιγμής 19 άνθρωποι έχουν επιβεβαιωμένα χάσει τη ζωή τους και 50 έχουν τραυματιστεί. Αυτήν τη στιγμή, και μέχρι να διαπιστώσουμε κάτι διαφορετικό, εκτιμούμε ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση» σημειώνεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας στο Twitter.

Oπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, τα αρχικά στοιχεία δείχνουν ότι βομβιστής αυτοκτονίας προκάλεσε την έκρηξη στον συναυλιακό χώρο του Μάντσεστερ, σύμφωνα με δυο αμερικανούς αξιωματούχους, οι οποίοι μίλησαν υπό το καθεστώς της ανωνυμίας. 
Μάρτυρες είπαν στο BBC ότι η έκρηξη έγινε μετά το τέλος της συναυλίας της αμερικανίδας ποπ σταρ Αριάνα Γκράντε σε χώρο έξω από το στάδιο, και ότι ήταν ισχυρή.
Τουλάχιστον μια έκρηξη ακούστηκε αμέσως μετά το τέλος του προγράμματος ενώ ο κόσμος ετοιμαζόταν να αποχωρήσει. Προκλήθηκε πανικός και ακολούθησαν σκηνές χάους. Οι θεατές άρχισαν να τρέχουν προς την έξοδο με δάκρυα στα μάτια. Αρκετοί έπεσαν αιμόφυρτοι στο έδαφος. Ορισμένοι είχαν τραυματιστεί. Κάποιοι άλλοι δεν ανέπνεαν.


«Ηταν τεράστια έκρηξη. Μπορούσες να την αισθανθείς στο στήθος σου. Προκλήθηκε χάος. Ολοι άρχισαν να τρέχουν και να ουρλιάζουν, προσπαθώντας να βγουν έξω» είπε η Κάθριν Μακφάρλαν, που βρισκόταν μέσα στον συναυλιακό χώρο. 
Η Εβι Μπριούστερ, η οποία συμμετείχε στο κονσέρτο, δήλωσε ότι «η Αριάνα Γκράντε μόλις είχε ολοκληρώσει το τελευταίο της τραγούδι στην σκηνή και τεράστια έκρηξη ακούστηκε.
«Ξαφνικά, όλοι άρχισαν να ουρλιάζουν και να τρέχουν προς την έξοδο» είπε. 
Εκπρόσωπος της αστυνομίας ζήτησε από τον κόσμο να αποφεύγει την περιοχή ενώ στην Αρένα του Μάντσεστερ έσπευσαν δεκάδες ασθενοφόρα. 
Οπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, τραυματίες μεταφέρονταν αιμόφυρτοι έξω από τον συναυλιακό χώρο προκειμένου να τους προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες ή να μεταφερθούν σε νοσοκομεία. 

Εκπρόσωπος της τραγουδίστριας ανέφερε ότι «η Αριάνα είναι καλά. Διερευνούμε τι έχει γίνει».
Η Μάντσεστερ Αρένα, η μεγαλύτερη κλειστή αίθουσα στην Ευρώπη, άνοιξε το 1995 και έχει χωρητικότητα 21.000 θεατών, σύμφωνα με τα στοιχεία που αναφέρονται στην ιστοσελίδα της. 
Χρησιμοποιείται για συναυλίες αλλά και αθλητικά γεγονότα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου