Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Τα 2 ελληνικά χωριά στη λίστα του Travel+Leisure με τα 25 καλύτερα της Ευρώπης – Ένα στη Μεσσηνία


Παρασκευή, 12 Μαΐου, 2017Ενα ελληνικό νησί και ένα χωριό, ιδιαίτερα εντυπωσιακό και γραφικό, περιλαμβάνει το Travel+Leisure στη λίστα του με τα 25 μυστικά της Ευρώπης.

Σε μια εποχή παγκοσμιοποίησης, τα χωριά προσφέρουν μια ματιά στο παρελθόν καθώς και μια καθαρότερη αίσθηση της υπαίθρου και της περιοχής, συμπεριλαμβανομένων εμπειριών όπως το φαγητό.
Τα χωριά που επελέγησαν ξεχωρίζουν για τις μεσαιωνικές εκκλησίες, τα πλακόστρωτα δρομάκια, τα ατέλειωτα ελαιόδεντρα και υπόσχονται στους επισκέπτες τους, σύμφωνα με το περιοδικό, να αποκαλύψουν την ψυχή και την κουλτούρα της χώρας στην οποία βρίσκονται.
Για τη Φολέγανδρο, το περιοδικό αναφέρει:
Η λίστα του  Travel+Leisure…
1. Giornico, Ελβετία
Η γοητεία που διαθέτει το ιταλόγλωσσο Καντόνι του Τιτσίνο στη νότια Ελβετία είναι η αίσθηση ότι είναι χαμένο στο χρόνο. Για να εκτιμήσετε την περιοχή κατευθυνθείτε στο Giornico με έναν μικρό ποταμό, πανέμορφα γεφύρια και γραφικά εστιατόρια.
2. Κότορ, Μαυροβούνιο
Πόλος έλξης των τουριστών είναι το τοπίο του Κόλπου του Κότορ αλλά και η αρχιτεκτονική της παλιάς πόλης. Τα τελευταία χρόνια έχει σημειωθεί αύξηση των τουριστών. Η φυσική πολιτιστική-περιοχή του Κότορ είναι μέρος των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.
3. Bolgheri, Ιταλία
Το Bolgheri είναι ανάμεσα σε αμπελώνες της νότιας Maremma της Τοσκάνης. Δοκιμάστε το παραδοσιακό κόκκινο κρασί που ανταγωνίζεται το γαλλικό Bordeaux.
8. Roundstone, Ιρλανδία
Διάσημη για τα βατόμουρά του, αυτό το ψαροχώρι του 19ου αιώνα προσφέρει θέα από την οροσειρά Twelve Bens και εδώ μπορείτε να αγοράσετε τα παραδοσιακά τύμπανα της Ιρλανδίας, bodhran, αλλά και να απολαύσετε τη μπύρα ή το ουίσκι σας σε παραδοσιακά μπαρ.
9. Chassignolles, Γαλλία
Το χωριό ήταν δημοφιλές στην ελίτ της Μασσαλίας τη δεκαετία του 50′ και σήμερα ο επισκέπτης μπορεί να δει τα καταπράσινα ηφαίστεια καθώς και τα ιαματικά νερά του. Τα γεύματα επίσης ετοιμάζονται με προϊόντα τοπικής παραγωγής.
10. Φολέγανδρος, Ελλάδα 
Aυτό το ήρεμο σημείο των Κυκλάδων δεν έχει τίποτα κοινό με τη γειτονική Σαντορίνη. Τα κτίσματα δεν ξεπερνούν τους 2 ορόφους, τα κρουαζιερόπλοια δεν προσεγγίζουν στο λιμάνι και δεν υπάρχουν μπουτίκ και πολυτελή εστιατόρια. Αντίθετα, στο απομακρυσμένο αυτό νησί του Αιγαίου, τα κύματα χτυπούν στις βοτσαλωτές παραλίες, κατσίκες τρέχουν στους λόφους και ξύλινοι ανεμόμυλοι γυρίζουν με το θαλασσινό αεράκι. Είναι μια εκπληκτικά ήσυχη απόδραση για όσους έχουν κουραστεί από τους θορυβώδεις προορισμούς της Ελλάδας. 
20. Καρδαμύλη, Ελλάδα   
Εάν έχετε ακούσε ψίθυρους ότι τα οδοντωτά βουνά κα οι λευκές αμμουδιές στη Μάνη αξίζουν το ταξίδι από την Αθήνα, τοτε δεν είστε μόνοι. Οι γνώστες επισκέπτονται την περιοχή για παραδοσιακές εμπειρίες όπως οι αυθεντικές ελληνικές σαλάτες και ο μουσακάς με θέα στον κόλπο της Μεσσηνίας.
Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου