Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων. ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

Παρασκευή, 5 Μαΐου 2017

Απορρίφθηκε και νέο αίτημα έκδοσης για τους 2 από τους 8 τούρκους αξιωματικούς

Απορρίφθηκε και νέο αίτημα έκδοσης για τους 2 από τους 8 τούρκους αξιωματικούς
Απορρίφθηκε από το Συμβούλιο Εφετών και το τελευταίο αίτημα της Τουρκίας για την έκδοση των τελευταίων δύο από τους συνολικά οκτώ αξιωματικούς.
Οπως στις προηγούμενες αποφάσεις, το Συμβούλιο διέταξε την απελευθέρωση των Τούρκων αν δεν κρατούνται για άλλο λόγο.
Ωστόσο η κράτηση τους συνεχίζεται μέχρι να εκδοθούν οι αποφάσεις για το άσυλο.
Στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας Εφετών Γιώργος Βούλγαρης αναφέρθηκε στις πρόσφατες τελεσίδικες αποφάσεις του Αρείου Πάγου, με τις οποίες απορρίφθηκε το πρώτο αίτημα των τουρκικών αρχών, εκφράζοντας την έκπληξη του που 10 μέρες μετά οι τουρκικές αρχές έστειλαν δεύτερο αίτημα για τα ίδια αδικήματα.

«Είναι εξαιρετικά οδυνηρό - τόνισε ο εισαγγελέας - και για τη χώρα που ζητά την έκδοση και για τη χώρα που την αρνείται. Μπορεί αύριο και η Ελλάδα να ζητά κάποιους για σοβαρά αδικήματα και να αρνείται η Τουρκία ή άλλη χώρα. Δεν μπορώ όμως να εισηγηθώ την έκδοση γιατί δεν έχουν αλλάξει οι λόγοι της άρνησης. Σταμάτησαν οι βασανισμοί; Οι διωγμοί; Οι ομαδικές απολύσεις και διώξεις; Καταλαβαίνω ότι μια 2η απορριπτική απάντηση στα αιτήματα έκδοσης ενδεχομένως να προκαλέσει δυσφορία στη γείτονα.
Ομως αν κοιταχθεί με ειλικρίνεια στον καθρέπτη η σύγχρονη Τουρκία θα καταλάβει γιατί έρχεται η μία άρνηση μετά την άλλη, όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από άλλες χώρες για την έκδοση των φερόμενων πραξικοπηματιών»
TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου