Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Εξι εκατομμύρια επιβάτες την ημέρα στο μετρό της Νέας Υόρκης στο έλεος τεχνολογίας του 1930


Τρίτη, 2 Μαΐου, 2017



Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ.
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Εκτεταμένο δημοσίευμα για το απαρχαιωμένο σύστημα του μετρό της Νέας Υόρκης, το οποίο εξυπηρετεί καθημερινά περίπου έξι εκατομμύρια επιβάτες, φιλοξένησε η εφημερίδα «New York Times».
Μεταξύ άλλων, το δημοσίευμα κάνει αναφορά στο σύστημα μετάδοσης των σημάτων των συρμών, το οποίο χρονολογείται πριν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και το οποίο ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στα δρομολόγια των τρένων.
Το σύστημα μετάδοσης των σημάτων ελέγχει το πότε μπορούν να κινηθούν στις ράγες τα τρένα. Καθώς όμως είναι τόσο παλιό, δεν μπορεί να εντοπίσει με ακρίβεια πού ακριβώς βρίσκονται τα τρένα, με αποτέλεσμα να αναγκάζεται να αφήνει περισσότερο κενό ανάμεσά τους για λόγους ασφαλείας. Και όταν το σύστημα καταρρέει, τα τρένα ουσιαστικά ακινητοποιούνται με αποτέλεσμα να υπάρχουν αυτές οι καθυστερήσεις που όλοι γνωρίζουν.
Με ένα σύγχρονο δίκτυο σημάτων, τα τρένα στο σύστημα θα μπορούσαν να τρέχουν πιο κοντά μεταξύ τους και ως εκ τούτου πιο συχνά, επιτρέποντας στο μετρό να απορροφήσει περισσότερους αναβάτες καθώς ο πληθυσμός της πόλης αυξάνεται.
Η Νέα Υόρκη θα μπορούσε να βρει έμπνευση στο εξωτερικό. Μια άλλη μεγάλη πόλη με ακόμα μεγαλύτερο σε ηλικία -αν και μικρότερο σε έκταση- σύστημα μετρό επίσης αντιμετωπίζει ραγδαία αύξηση στην επιβατική κίνηση. Πρόκειται για το Λονδίνο.
Η πόλη βρίσκεται στη φάση που προσπαθεί να εκσυγχρονίσει το σύστημα μετάδοσης των σημάτων του μετρό και έχει αναδειχθεί ως παγκόσμιος ηγέτης στην αναβάθμιση απαρχαιωμένων συστημάτων μετρό, προσφέροντας μαθήματα στη Νέα Υόρκη και σε άλλες πόλεις.
Το Λονδίνο έχει εγκαταστήσει ένα ηλεκτρονικό σύστημα μετάδοσης σημάτων στις τέσσερις από τις 10 κύριες γραμμές του μετρό της, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία να εγκατασταθεί το ίδιο σύστημα και σε άλλες τέσσερις.
Από 22 γραμμές της Νέας Υόρκης, μόνο το τρένο L έχει προηγμένο σύστημα σημάτων. Μια δεύτερη γραμμή, η Νο 7, μπορεί να έχει προηγμένο σύστημα εντός του τρέχοντος έτους, μετά από μία καθυστέρηση.
Στη Νέα Υόρκη, τα σχέδια αυτά χωλαίνουν λόγω ενός αναιμικού προγράμματος για την αναβάθμιση των ραγών. Πρόκειται για έναν αγώνα για την εξασφάλιση απαραίτητης χρηματοδότησης γεμάτη υλικοτεχνικές προκλήσεις σε ένα σύστημα που ποτέ δεν σταματάει. Οι υπεύθυνοι του μετρό επίσης είναι απρόθυμοι να προκαλέσουν τον θυμό των επιβατών κλείνοντας σταθμούς για να κάνουν έργα.
Χρειάστηκε περίπου μια δεκαετία για να ολοκληρωθεί το δίκτυο σημάτων στη γραμμή L, και οι σχετικές εργασίες στη γραμμή Νο 7 έχουν ήδη λάβει σχεδόν επτά χρόνια.
Αντιμέτωποι με υποδομές που χρονολογούνται από το 1930 και ένα τεράστιο σύστημα 472 σταθμών (οι περισσότεροι από κάθε μετρό στον Κόσμο), οι υπάλληλοι αναγκάζονται να αποφασίσουν σε ποια έργα να δώσουν προτεραιότητα με περιορισμένη χρηματοδότηση.
Η Αρχή Μεταφορών ζήτησε 3,2 δισ. δολάια το σύστημα της μετάδοσης των σημάτων και τις τηλεπικοινωνίες στην τελευταία πρότασή της. Πρόκειται για περίπου το 10% του αιτήματος του προϋπολογισμού των 32 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ωστόσο, $400 εκατομμύρια κόπηκαν από το σχέδιο που εγκρίθηκε από τους επικεφαλής της πολιτείας πέρυσι.
Αν και πολλοί κάτοικοι της Νέας Υόρκης πιστεύουν ότι ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάσιο είναι αυτός που είναι υπεύθυνος για το μετρό, αυτό στην πραγματικότητα ελέγχεται από τον κυβερνήτη Αντριου Κουόμο.
Ο Κουόμο, όπως και ο δήμαρχος, έχει επικεντρωθεί στην ολοκλήρωση του πρώτου τμήματος του μετρό στην Δεύτερη Λεωφόρο, αλλά οι επικριτές λένε ότι έχει δείξει πολύ λιγότερο ενδιαφέρον για την επιδείνωση της κατάστασης του συστήματος μετάδοσης των σημάτων του μετρό.
Το αιωνόβιο σύστημα του μετρό της Νέας Υόρκης είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη της πόλης, αλλά υπάρχει αυξανόμενη ανησυχία ότι μετά από χρόνια προόδου, το σύστημα ολισθαίνει προς τα πίσω. Για να φιλοξενήσει τα σχεδόν έξι εκατομμύρια επιβάτες που παίρνουν το μετρό τις καθημερινές η Αρχή δαπανά 1 δισεκατομμύριο δολάρια για νέους σταθμούς και πιο ευρύχωρα τρένα.
Το άνοιγμα της γραμμής στη Δεύτερη Λεωφόρο τον Ιανουάριο και οι περίτεχνα διακοσμημένοι σταθμοί του ήταν μια μεγάλη στιγμή για τον οργανισμό, αλλά το σύστημα μετάδοσης σημάτων -το λιγότερο ορατό αλλά ίσως η μεγαλύτερη πρόκληση από όλα- παραμένει βυθισμένο σε μια αναλογική εποχή.
Τα προβλήματα στο σύστημα αντιπροσωπεύουν περίπου το 13% του συνόλου των καθυστερήσεων του μετρό, και είναι η δεύτερη πιο κοινή αιτία για τις καθυστερήσεις τις καθημερινές, μετά τον υπερπληθυσμό, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία από τον οργανισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου