Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 12 Μαΐου, 2017

  • Την κατάθεση τροπολογίας με την οποία θα εξισώνονται πλήρως φορολογικά οι βουλευτές με τους απλούς πολίτες, προανήγγειλε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.
  • «Κενές περιεχομένου» χαρακτήρισε τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για την Παιδεία η Διδασκαλική Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ), μετά και από συνάντηση που είχε το προεδρείο της με τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου.
  • Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής με πρωταγωνιστή τον περιφερειακό σύμβουλο Θάνο Τζήμερο, ο οποίος φέρεται να γρονθοκόπησε -σύμφωνα με μαρτυρίες παρισταμένων- την Αλεξάνδρα Μπαλού, στέλεχος του ΚΚΕ. «Δεν χαστούκισα και δεν γρονθοκόπησα, την κ. Μπαλού. Σύμβουλος του ΚΚΕ επιτέθηκε να με χτυπήσει» δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Τζήμερος.
  • Πυκνό θα είναι το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα στην Κίνα όπου θα βρίσκεται από την Παρασκευή έως και τη Δευτέρα. Ο πρωθυπουργός θα έχει σειρά διμερών συναντήσεων, μεταξύ των οποίων με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τσινπίνγκ, με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, τον Ταγίπ Ερντογάν και την Κριστίν Λαγκάρντ.
  • Δίχως σαφές χρονοδιάγραμμα για την διαγωνιστική διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών έληξε η ενημέρωση από το ΕΣΡ των μελών της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής. Ο πρόεδρος της Αρχής και ο αντιπρόεδρος επικαλέστηκαν για την καθυστέρηση νομικά κενά και τεχνικά προβλήματα, που πρέπει να ξεπεραστούν. Σύμφωνα με τους ίδιους θα μπορούσαν να υπάρχουν εννέα έως έντεκα τηλεοπτικές άδειες εν συνόλω, ειδησεογραφικές και θεματικές.

Κόσμος

  • Το κόμμα République En Marche του Εμανουέλ Μακρόν και το MoDem επικρατούν έναντι των αντιπάλων τους στο ερώτημα της πρόθεσης ψήφου ενόψει των βουλευτικών εκλογών του Ιουνίου και προηγούνται της συμμαχίας Les Républicains/UDI και του Εθνικού Μετώπου, καταδεικνύει δημοσκόπηση του Harris Interactive.
  • Η Τουρκία πραγματοποίησε την Πέμπτη στη Μαύρη Θάλασσα δοκιμή του πρώτου εγχώριας κατασκευής πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της χώρας.
  • Το όχημα όπου επέβαινε ο ηγέτης των Εργατικών της Βρετανίας Τζέρεμι Κόρμπιν τραυμάτισε έναν εικονολήπτη του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου BBC την Πέμπτη. Το όχημα τού πάτησε το πόδι την ώρα που κατευθυνόταν προς τον χώρο όπου επρόκειτο να διεξαχθεί το συνέδριο του κόμματος ενόψει των πρόωρων βουλευτικών εκλογών της 8ης Ιουνίου.
  • Ο γενικός γραμματέας του κόμματος του Εμανουέλ Μακρόν, Ρισάρ Φεράντ, ανακοίνωσε σήμερα τα ονόματα των 428 υποψηφίων του République en marche στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου, εκ των οποίων το 52% προέρχεται από την κοινωνία των πολιτών, ενώ οι μισές είναι γυναίκες.
  • Η Επιτροπή Πληροφοριών της αμερικανικής Γερουσίας κλήτευσε τον Μάικλ Φλιν, πρώην σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ζητώντας του να της παρουσιάσει έγγραφα που συνδέονται με τη Ρωσία. Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά την απόλυση του διευθυντή του FBI και γίνεται στο πλαίσιο των ερευνών για τη φερόμενη ανάμειξη της Μόσχας στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Οικονομία

  • H Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα μπορούσε να αρχίσει τις αγορές ελληνικών ομολόγων από τον Ιούλιο, εφόσον κρίνει ότι υπάρχουν τα κατάλληλα μεσοπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους, αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal που επικαλείται πηγή με γνώση του θέματος.
  • Σχετικά λίγα είναι αυτά που απομένει να γίνουν στο τελευταίο στάδιο των μνημονίων σε σχέση με το μεγάλο όγκο των αλλαγών που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί από το 2010 μέχρι σήμερα, τόνισε την Πέμπτη ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.
  • Τη διαχείριση καταγγελθέντων δανείων ύψους 1,331 δισ. ευρώ αποφάσισε να αναθέσει σε ειδική ξένη εταιρεία η διοίκηση της Attica Bank, προκειμένου να εξυγιάνει το χαρτοφυλάκιό της. Το ποσό που πρόκειται να εξασφαλίσει ανέρχεται σε 70 εκατ. ευρώ, όσα δηλαδή προβλέπει και το δυσμενές σενάριο της τελευταίας ανακεφαλαιοποίησης της Τράπεζας. Η Aldridge EDC έχει καταθέσει δεσμευτική προσφορά για να αποκτήσει τη διαχείριση αυτών των κόκκινων δανείων.
  • «Η Ελλάδα έχει κάνει έναν μαραθώνιο λιτότητας, αλλά πιστεύω ότι βρίσκεται στο τελευταίο χιλιόμετρο, υπό τον όρο ότι θα δώσει την δέουσα προσοχή στην ενιαία ψηφιακή αγορά» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για την ψηφιακή αγορά, Άντρους Άνσιπ.
  • Υπεραμύνεται της νέας ρύθμισης για τον υπολογισμό των εισφορών για 1,4 εκατ. ελεύθερους επαγγελματίες το υπουργείο Εργασίας. Υποστηρίζει ότι δεν θα επιβαρυνθεί το 70% των ασφαλισμένων ακόμα και το 2019 που δεν θα ισχύσει η έκπτωση 15% που προβλέπεται για το 2018.

Αθλητισμός

  • Τέσσερις φορές έχουν βρεθεί αντίπαλοι Άγιαξ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στα ευρωπαϊκά Κύπελλα με το... σκορ να είναι ισόπαλο 2-2 (έστω και αν υπάρχει ένα φιλικό το 2006 με νίκη των Άγγλων 1-0, αλλά αυτό δεν «πιάνεται»). Έτσι, στις 24 Μαΐου στο «Friends Arena» της Στοκχόλμης οι δυο τους θα έχουν την ευκαιρία να λύσουν τις «διαφορές» τους σε ένα πραγματικά μεγάλο τελικό του Europa Leauge. Οι «ιπτάμενοι» Ολλανδοί τα… χρειάστηκαν στην ήττα με 3-1 στη Λιόν, αλλά προκρίθηκαν χάρη στο 4-1 του Αμστερνταμ. Όσο για τους «μπέμπηδες» του βρετανικού ποδοσφαίρου, μετά τη νίκη τους στην Ισπανία, έφεραν ισοπαλία 1-1 με τη Θέλτα και «καθάρισαν».
  • Η Πειθαρχική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας επέβαλε πρόστιμο 32.500 ευρώ στον ΠΑΟΚ, για τον αγώνα ρεβάνς της ημιτελικής φάσης στο Κύπελλο Ελλάδας με τον Παναθηναϊκό.
  • Πειθαρχική δίωξη σε βάρος των ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, αλλά και του τεχνικού διευθυντή του «δικεφάλου του βορρά», Λούμπος Μίχελ, άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, για τα θλιβερά επεισόδια που σημάδεψαν τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας στο Βόλο. Η αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ θα καλέσει άμεσα σε απολογία τις δύο ΠΑΕ και τον κ. Μίχελ και πλέον κινδυνεύουν με βαριά τιμωρία.
  • Το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ έκανε μεν δεκτή την έφεση του Παναθηναϊκού για τον Στάθη Ταυλαρίδη, υποχρεώνει όμως τους «πράσινους» να καταβάλουν στον πρώην ποδοσφαιριστή τους ένα σεβαστό ποσό και συγκεκριμένα 115.000 ευρώ ως αποζημίωση και οφειλόμενα ύψους 157.000 ευρώ.
  • Την ανάκληση του πιστοποιητικού συμμετοχής της ΠΑΕ Ηρακλής, λόγω μη συμπληρώσεως της μερικώς καταπεσούσας εγγυητικής επιστολής της, αποφάσισε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού κατά τη σημερινή συνεδρίασή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου