Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 11 Μαΐου, 2017

  • Συμβολικό αποκλεισμό στο υπουργείο Οικονομικών, στο Σύνταγμα, πραγματοποιπούν νωρίς το πρωί της Πέμπτης μέλη του ΠΑΜΕ.
  • Πλήρη ανατροπή των σχεδιασμών της κυβέρνησης για τους χιλιάδες συμβασιούχους στους δήμους φέρνει απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που κρίνει αντισυνταγματική τη μονιμοποίησή τους.
  • Πανελλαδική στάση εργασίας για τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση προκήρυξε η ΠΟΕ-ΟΤΑ για σήμερα, Πέμπτη από τις 7 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, αντιδρώντας στις εξαγγελίες για υποχρεωτική ένταξη των παιδιών ηλικίας 4 ετών στα νηπιαγωγεία.
  • Δριμύτατη κριτική άσκησε στην κυβέρνηση αλλά και τη ΝΔ ο Γιώργος Παπανδρέου, λέγοντας ότι νοιάζονται μόνο για την παραμονή και την κατάληψη της εξουσίας. Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι στρατηγική επιδίωξη του Κινήματος Δημοκρατών και Σοσιαλιστών ήταν και παραμένει η συνολική αλλαγή της χώρας.
  • Ολοκληρωτική είναι η καταστροφή που υπέστησαν περίπου 30.000 στρέμματα καλλιεργειών, κυρίως με βαμβάκι και ηλίανθο, στις περιοχές του Διδυμοτείχου και της Ορεστιάδας, από τη χθεσινοβραδυνή έντονη χαλαζόπτωση.

Κόσμος

  • Σεισμός 5,5 βαθμών σημειώθηκε λίγο πριν τη 1 μετά τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδος) στα βορειοδυτικά της Κίνας με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οκτώ άνθρωποι.
  • Κατηγορίες απαγγέλθηκαν την Τετάρτη σε τρεις γυναίκες από το Λονδίνο, ανάμεσά τους μια μητέρα και την κόρη της, για σχεδιασμό τρομοκρατικής επίθεσης και για συνωμοσία για φόνο, ανακοίνωσε η Μητροπολιτική Αστυνομία.
  • Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες τόνισε ότι κανένας δεν θα βγει νικητής από τον πόλεμο στη Συρία και κάλεσε τα εμπλεκόμενα μέρη να καταλήξουν σε μια πολιτική λύση, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Λονδίνο.
  • Μία ακριβώς ημέρα πριν από τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, ο Ντόναλντ Τραμπ απέλυσε αιφνιδιαστικά τον αρχηγό του FBI προκαλώντας σοκ στην Ουάσινγκτον, όπου μέλη του Κογκρέσου αρχίζουν να βλέπουν να πλανάται το φάντασμα του Watergate.
  • Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ υπέβαλε την Τετάρτη την παραίτησή του και αυτή της κυβέρνησής του στον απερχόμενο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, κατά την πολιτική παράδοση στη χώρα, μετά την επίσημη ανακοίνωση από το Συνταγματικό Συμβούλιο της εκλογής του Εμανουέλ Μακρόν στην προεδρία της Δημοκρατίας.

Οικονομία

  • Αξιωματούχοι των της G-7 θα συζητήσουν αυτή την εβδομάδα για τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση του αμερικανικού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στα πεδία της φορολογίας και του κανονιστικού πλαισίου, για τις προσπάθειες καταπολέμησης της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, την εικόνα της οικονομίας που βελτιώνεται, αλλά και το ζήτημα της Ελλάδας, δήλωσε ανώτερο στέλεχος του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.
  • Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τόνισε ότι ο εκλεγμένος πρόεδρος της Γαλλίας είναι αντιμέτωπος με «τρομερά δύσκολες» προκλήσεις, ενώ επανέλαβε ότι προτάσεις του, όπως αυτή περί κοινού προϋπολογισμού και υπουργού Οικονομικών της Ευρωζώνης, θα προϋπέθεταν αλλαγές στις ευρωπαϊκές Συνθήκες.
  • Ως πολύ εποικοδομητική και με μεγάλη συναίνεση για την εθνική ενεργειακή στρατηγική χαρακτήρισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, τη συζήτηση για τα ενεργειακά που πραγματοποιηθηκε στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ), στο υπουργείο Εξωτερικών.
  • Τα ΕΛΠΕ εξετάζουν την προοπτική εξαγοράς λιγνιτικών μονάδων ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ, εφόσον κριθεί ότι το γενικό πλαίσιο της συναλλαγής είναι ελκυστικό. Παράλληλα, η εταιρία βρίσκεται εν αναμονή των εξελίξεων για τον ΔΕΣΦΑ, αποκλείει το ενδεχόμενο πώλησης του μεριδίου στη ΔΕΠΑ και επενδύει στο δίκτυο της λιανικής.
  • Πολύ σημαντική για την βιωσιμότητα της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης αποτελεί η άρση των επιφυλάξεων της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Κομισιόν, σχετικά με τη χρηματοδότηση, 30 εκατ., ύστερα από συντονισμένες προσπάθειες του υπουργείου Οικονομίας, όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός, Αλέξης Χαρίτσης, που συναντήθηκε με τα μέλη του ΔΣ της επιχείρησης. Παρά τις δυσκολίες ο στόχος της εξυγίανσης της ΕΒΖ είναι εφικτός και πραγματοποιήσιμος, τόνισε.

Αθλητισμός

  • Η Ατλέτικο Μαδρίτης ήθελε να αποχαιρετήσει το «Βιθέντε Καλντερόν» με μια μεγάλη πρόκριση στον τελευταίο διεθνή αγώνα στην ιστορική έδρα της, αρκέστηκε όμως σε νίκη γοήτρου απέναντι στην άσπονδη συμπολίτισσα Ρεάλ, της οποίας επιβλήθηκε 2-1 στη ρεβάνς του 0-3 στο «Μπερναμπέου». Έτσι, η ομάδα του Ζιντάν προκρίθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά στον τελικό του Champions League και θα επιχειρήσει την back to back κατάκτησή του, στον τελικό της 3ης Ιουνίου στο Κάρντιφ, με αντίπαλο τη Γιουβέντους.
  • Λίγο πριν από την έναρξη των πλέι οφ, η διοίκηση της ΑΕΚ θέλησε να τονώσει την ψυχολογία του ποδοσφαιρικού τμήματος και έτσι μετά από μια κρίσιμη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης, η διοίκηση αποφάσισε να ανανεώσει το συμβόλαιο του Μανόλο Χιμένεθ! Οι Δημήτρης Μελισσανίδης, Μηνάς Λυσάνδρου (α’ αντιπρόεδρος της ΠΑΕ) και ο 53άχρονος τεχνικός, είχαν ένα καθοριστικό ραντεβού, όπου όπως έγινε γνωστό αποφασίστηκε η ενεργοποίηση την οψιόν ανανέωσης της συνεργασίας τους.
  • Ο Λιονέλ Μέσι θα νυμφευθεί τη σύντροφό του, Αντονέλα Ροκούτσο, στις 30 Ιουνίου στο Ροζάριο, τη γενέτειρα πόλη των δύο μελλοντικών συζύγων, όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της ισπανικής «Hola».
  • Ο Χαράλαμπος Καλογερόπουλος του συνδέσμου Αθηνών ορίστηκε να διευθύνει την αναμέτρηση ΠΑΟΚ-ΑΕΚ για την πρεμιέρα των πλέι-οφ της Super League, που θα διεξαχθεί την Κυριακή στην Τούμπα, οκτώ ημέρες μετά τον επεισοδιακό τελικό κυπέλλου μεταξύ των ίδιων ομάδων στο Βόλο. Στο άλλο ματς της ημέρας, ανάμεσα στον Πανιώνιο και τον Παναθηναϊκό, διαιτητής θα είναι ο Δημήτρης Στυλιαράς από την Αιτωλοακαρνανία.
  • Από σήμερα, Τετάρτη, ξεκίνησε η προετοιμασία της ΑΕΚ για τα play off της Super League. Οι παίκτες συγκεντρώθηκαν στα Σπάτα μετά το ρεπό της Τρίτης και προπονήθηκαν σε έντονους ρυθμούς αφού την Κυριακή ανοίγει η αυλαία στην Τούμπα, στο ματς με τον ΠΑΟΚ. Το ευτύχημα είναι ότι υπολογίζει σε όλους τους ποδοσφαιριστές πλην του Χρήστου Αραβίδη (θλάση) που συνέσισε το ατομικό του πρόγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου