Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 10 Μαΐου, 2017

  • Με κύριο θέμα τις εξελίξεις στον τομέα της ενέργειας συγκαλείται αύριο, Τετάρτη, στις 12 το μεσημέρι, το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ) υπό την προεδρία του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά και την συμμετοχή του υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Γιώργου Σταθάκη.
  • Τα συγχαρητήριά του για την εκλογή του στο ύπατο αξίωμα της χώρας του, έδωσε στο νέο Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αποστέλλοντας σχετική επιστολή. Σε αυτήν, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης υπογραμμίζει ότι η Ευρώπη χρειάζεται ένα νέο όραμα για το κοινό μέλλον, προσθέτει ότι «πρέπει να αδράξουμε την ευκαιρία για ισχυρή και περισσότερη Ευρώπη».
  • «Τα αντίμετρα της κυβέρνησης είναι μια δημαγωγική απάτη», «είναι το καμουφλάζ μιας νέας ιδεολογικοπολιτικής απάτης», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και τόνισε πως «το βασικό πολιτικό πρόβλημα της οικονομίας είναι η ύπαρξη αυτής της κυβέρνησης».
  • Επιπλέον έγγραφα από κείνα που περιέχονται στις τρεις δικαστικές αποφάσεις - από τις οποίες προκύπτει ότι ο Γιάννος Παπαντωνίου, είχε υποβάλλει αναληθές πόθεν έσχες - θα ζητήσει η Προανακριτική Επιτροπή, που διερευνά τις συμβάσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων κατά την περίοδο 2001 - 2004, οπότε διετέλεσε υπουργός Εθνικής 'Αμυνας.
  • «Η Ευρώπη πρέπει να προχωρήσει στην ομοσπονδιακή ενοποίηση» στη βάση της «αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας» και της «ενότητας των λαών», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, στη μεγάλη γιορτή για την επέτειο της «Ημέρας της Ευρώπης».

Κόσμος

  • Παρά τις έντονες αντιδράσεις της Τουρκίας, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενέκρινε την προμήθεια όπλων στην πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), «όσο είναι αναγκαίο για να διασφαλιστεί μια καθαρή νίκη» στην σχεδιαζόμενη επιχείρηση ανακατάληψης της συριακής πόλης Ράκα, ντε φάκτο πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους στην Συρία.
  • Λίγες μόλις ημέρες μετά την ήττα της θείας της στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, η ανιψιά της Μαρίν Λεπέν και εγγονή του Ζαν-Μαρί Λεπέν, η Μαριόν Μαρεσάλ-Λεπέν, ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την πολιτική ζωή, αποδυναμώνοντας περαιτέρω το Εθνικό Μέτωπο ενόψει των βουλευτικών εκλογών.
  • Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα ανακοινώσει την απόφασή του για το εάν η χώρα του θα συνεχίσει να αποτελεί μέρος της συμφωνίας του Παρισιού για το Κλίμα αφού επιστρέψει από τη Σύνοδο της Ομάδας των Επτά (G7), την 26η και 27η Μαΐου, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
  • Η προεκλογική εκστρατεία για τις εκλογές του Ιουνίου στη Βρετανία έχει ξεκινήσει και ο Τζέρεμι Κόρμπιν, ηγέτης των Εργατικών, δήλωσε βέβαιος για τη νίκη του κόμματός του, αν και αυτό βρίσκεται πολύ πίσω στις δημοσκοπήσεις. Πάντως, ερωτηθείς εάν θα οδηγήσει την Βρετανία εκτός ΕΕ, αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ότι θα το κάνει.
  • Συγχαρητήριο μήνυμα για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές απέστειλε στον Εμανουέλ Μακρόν η Βόρειος Κορέα εκφράζοντας ταυτόχρονα την ελπίδα ο νέος ηγέτης του γαλλικού κράτους να δώσει ώθηση «στην ανάπτυξη και στην ευημερία».

Οικονομία

  • Ο Σόιμπλε προειδοποίησε ότι κάποιες από τις προτάσεις του Εμανουέλ Μακρόν, όπως ένας υπουργός Οικονομικών της Ευρωζώνης, απαιτεί αλλαγές στις ευρωπαϊκές συνθήκες, που ο Γερμανός υπουργός δεν θεωρεί ότι είναι ρεαλιστικές αυτή την στιγμή.
  • Εφαρμογή της ενιαίας ψηφιακής αναγνώρισης, καθιέρωση της ψηφιακής υπογραφής, παροχή στοχευμένων και οριζόντιων φορολογικών κινήτρων για τη χρήση ψηφιακών υπηρεσιών και απλούστευση του ρυθμιστικού πλαισίου αδειοδότησης ευρυζωνικών δικτύων σταθερής και κινητής, είναι ορισμένες από τις (συνολικά 60) δράσεις που περιλαμβάνονται στη μελέτη του ΣΕΒ για την ψηφιακή οικονομία, που όπως υποστηρίζει ο Σύνδεσμος θα μπορούσαν να φέρουν 50.000 θέσεις εργασίας ως το 2021.
  • Για «κακόγουστη, προαποφασισμένη φάρσα» κατηγορεί την κυβέρνηση το Οικονομικό Επιμελητήριο σε ό,τι αφορά τον νέο τρόπο υπολογισμού των εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες, που θα έρθει προς ψήφιση στην Βουλή. «Οι αλλαγές αυτές οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην ολοκληρωτική εξόντωση των ελευθέρων επαγγελματιών και, κατά συνέπεια, στη διεύρυνση της τρύπας για τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης», τονίζει και καλεί την κυβέρνηση να μην καταθέσει τη διάταξη.
  • Την έντονη αντίθεσή της εκφράζει η ΕΣΕΕ για την επικείμενη αλλαγή στον υπολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών, που φέρεται ως προαπαιτούμενο (prior action) στο κείμενο της συμφωνίας με τους δανειστές. «Πρακτικά, αυτό ανατρέπει τους μέχρι σήμερα υπολογισμούς, αφού συγκριτικά με τις εισφορές του 2017 δημιουργούνται νέες επιβαρύνσεις της τάξεως του 18% και 37% για το 2018 και 2019 αντίστοιχα» εξηγεί η ΕΣΕΕ.
  • Ο κινεζικός όμιλος Fosun International, που συμμετέχει στο εγχείρημα μετατροπής της περιοχής του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό σε ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα αξιοποίησης ακινήτων στην Ευρώπη, στρέφει τώρα την προσοχή του στον ελληνικό τουρισμό, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Αθλητισμός

  • Δύο χρόνια μετά την ήττα στο Βερολίνο από τη Μπερτσελόνα (1-3) η Γιουβέντους επιστρέφει σε τελικό Champions League. Η «Γηραιά Κυρία» έκανε «περίπατο» στον δεύτερο ημιτελικό με την Μονακό στο Τορίνο, νίκησε με 2-1 (είχε επικρατήσει με 2-0 στο «Λουί Ντε») και στις 3 Ιουνίου στο Κάρντιφ θα επιδιώξει (εκτός θαύματος κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης) να ανέβει για τρίτη φορά στην κορυφή της Ευρώπης και πρώτη μετά από 21 χρόνια (1996).
  • Μέσα στις προσεχείς 20 ημέρες θα έχει εγκριθεί η υψομετρική μελέτη που αφορά την κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ. Ετσι, θα ξεπεραστεί οριστικά και ο τελευταίος σκόπελος πριν από την έκδοση της πολυποθητης οικοδομικής άδειας για την ανέγερση της «Αγιάς Σοφιάς». Ολα αυτά προέκυψαν από τη σύσκεψη στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στην οποία συμμετείχε ο project manager του έργου, Δημήτρης Ανδριόπουλος.
  • Μια πρωταθλήτρια Ευρώπης θα αντιμετωπίσει μια κάτοχο του Champions League στο σπουδαίο ματς που θα διεξαχθεί το Παγκρήτιο τον Ιούνιο. Συγκεκριμένα, η εθνική Ελλάδας που κατέκτησε τον τίτλο στο αξέχαστο EURO 2004 και η Ιντερ του Ζοζέ Μουρίνιο που έφτασε στο τρεμπλ το 2010 θα παίξουν στο Ηράκλειο στις 7 Ιουνίου.
  • Παρέμβαση της εισαγγελίας του Βόλου προκάλεσαν τα σοβαρά επεισόδια στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, μεταξύ οπαδών του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την λήξη του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος στο ποδόσφαιρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου