Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 1η Μαΐου, 2017

  • Σε συμμετοχή στα συλλαλητήρια της Εργατικής Πρωτομαγιάς καλούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ τονίζοντας πως το μήνυμα είναι ότι οι εργαζόμενοι δεν αντέχουν άλλη λιτότητα. Συγκεντρώσεις στις 11 το πρωί της Πρωτομαγιάς στην πλατεία Κλαυθμώνος. Στις 10 το πρωί η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα.
  • Χωρίς τρόλεϊ θα μείνει η Αθήνα την ημέρα της Πρωτομαγιάς, ενώ στάσεις εργασίας έχουν προγραμματιστεί σε ΟΑΣΑ, Μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ. Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα τρένα (ΟΣΕ), ο Προαστιακός και τα πλοία. Δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια στο τμήμα της γραμμής 3 του μετρό Δουκίσσης Πλακεντίας - Αεροδρόμιο. 
  • Έναν τυχερό ανέδειξε η κλήρωση του Τζόκερ το βράδυ της Κυριακής. Ο νικητής κερδίζει 600.000 ευρώ.
  • Απάντηση σε δημοσιεύματα περί ενδεχόμενης νέας διάσκεψης στη Γενεύη για το Κυπριακό πριν από τα τέλη Ιουλίου, προκειμένου να παγώσουν οι ενεργειακοί σχεδιασμοί της Λευκωσίας, έδωσε την Κυριακή η κυπριακή κυβέρνηση. Μια νέα διάσκεψη εξαρτάται από την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις και ο διάλογος για το Κυπριακό δεν επηρεάζει την άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, αναφέρεται στην ανακοίνωση.
  • Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην περιοχή Πούντα Αιγιαλείας. Παράλληλα, κατασβέστηκε νέα πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής στην περιοχή Μάρμαρα Αιγείρας.

Κόσμος

  • Τουλάχιστον 352 άμαχοι σκοτώθηκαν σε επιδρομές που διεξήγαγε ο υπό τις ΗΠΑ διεθνής συνασπισμός εναντίον στόχων της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στη Συρία από τότε που άρχισε η επιχείρηση το 2014, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.
  • Ο Εμανουέλ Μακρόν δεν αναμένει στον β' γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών ότι θα δημιουργηθεί ένα δημοκρατικό μέτωπο υπέρ του, ανάλογο με εκείνο του 2002 υπέρ του Σιράκ απέναντι στον Λεπέν. Εκτιμά, δε, ότι εάν κερδίσει, δεν θα είναι με ποσοστά της τάξης του 80%, όπως συνέβη με τον Σιράκ.
  • Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε σήμερα, Κυριακή, την απογοήτευσή του επειδή αμερικανικά στρατιωτικά οχήματα περιπολούν κοντά στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία μαζί με μαχητές των κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), μιας οργάνωσης που η Άγκυρα χαρακτηρίζει «τρομοκρατική».
  • Ο βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ-Ουν είναι «παμπόνηρος» γιατί κατάφερε να επιβληθεί στην εξουσία παρά το νεαρό της ηλικίας του και τις ανταγωνιστικές φιλοδοξίες των υψηλόβαθμων μέσα στη χώρα του, δήλωσε σήμερα ο Ντόναλντ Τραμπ.
  • Ένας Ελβετός συνελήφθη από τις γερμανικές αρχές με την υποψία ότι κατασκόπευε τα στελέχη των γερμανικών φορολογικών υπηρεσιών που ασχολούνταν με την αγορά δεδομένων γερμανών πολιτών που εμπλέκονται σε υποθέσεις φοροδιαφυγής, υποστηρίζει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Die Welt.

Οικονομία

  • Έως τη μια μετά το μεσημέρι σήμερα, Δευτέρα, η ελληνική πλευρά θα έχει στα χέρια της τα καθαρογραμμένα κείμενα των θεσμών στα οποία υπάρχει συμφωνία, και αμέσως μετά θα ακολουθήσει νέος γύρος διαπραγματεύσεων για τα κείμενα στα οποία υπάρχουν διαφορές.
  • Την Τρίτη 2 Μαΐου θα ξεκινήσουν οι ενδιάμεσες εαρινές εκπτώσεις και θα διαρκέσουν έως τη Δευτέρα 15 Μαΐου.
  • Από 1ης Μαΐου τίθεται σε εφαρμογή το θερινό ωράριο για το νυχτερινό τιμολόγιο ρεύματος, υπενθυμίζει ο ΔΕΔΔΗΕ με ανακοίνωσή του.
  • Στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών υπάρχει συμβιβαστική πρόταση για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, με επίκεντρο τον ορισμό τουριστικών περιοχών και τουριστικής περιόδου. Συμβιβασμός επιτεύχθηκε και για τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα. Οι διαβουλεύσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών αναμένονται μαραθώνιες, καθώς υπάρχει σειρά ζητημάτων που πρέπει να «κλειδώσει» απόψε.
  • «Η Γερμανία επιθυμεί να παραμείνει το ΔΝΤ (στο ελληνικό πρόγραμμα) έως τις εκλογές του φθινοπώρου» υποστηρίζει σε δημοσίευμα η γερμανική εφημερίδα Die Welt. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «οι Γερμανοί θα ήταν διατεθειμένοι να υποχωρήσουν στην εξής απαίτηση του ΔΝΤ: να απαριθμήσει η γερμανική κυβέρνηση σε ένα λεπτομερές έγγραφο τα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους». Αυτό σημαίνει, όπως διευκρινίζεται, ότι «θα αναλάμβανε την υποχρέωση απέναντι στην Αθήνα και το ΔΝΤ για τον καθορισμό χαμηλών επιτοκίων, για μεγάλης διάρκειας παράταση (λήξης των δανείων) συν αναβολές (στην καταβολή τόκων) και μάλιστα γραπτώς, δηλαδή θα δεσμευτεί».

Αθλητισμός

  • Με γκολ του Χούμπνερ στο 90΄ η Χόφενχαϊμ υπέταξε 1-0 την Αϊντραχτ και εκμεταλλεύτηκε με ιδανικό τρόπο τη χθεσινή απώλεια της Ντόρτμουντ (0-0 με Κολονία), για να «σκαρφαλώσει» στην τρίτη θέση που οδηγεί απευθείας στους ομίλους του Champions League. Τα πάντα, ωστόσο, θα κριθούν την επόμενη εβδομάδα στην πολύ σπουδαία αναμέτρηση Χόφενχαϊμ - Ντόρτμουντ.
  • Στο ματς της χρονιάς, εκεί όπου έπρεπε να δείξει αν αντέχει την πίεση, η Τσέλσι νίκησε 3-0 την Εβερτον στο «Γκούντισον Παρκ» για την 35η αγωνιστική της Premiership και θα πρέπει πλέον να συμβούν απίθανα πράγματα για να χάσει τον τίτλο στην Αγγλία. Η Τότεναμ διανύει την καλύτερη σεζόν των τελευταίων 50 χρόνων, όμως αυτό πιθανότατα δεν θα αποδειχθεί αρκετό για να της χαρίσει τον τίτλο. Οι «Πετεινοί» νίκησαν 2-0 την Αρσεναλ στο ντέρμπι του βόρειου Λονδίνου. Χαμένοι βαθμοί για όλο το Μάντσεστερ, αφού τόσο η Γιουνάιτεντ, όσο και η Σίτι έμειναν σε ισοπαλίες.
  • Η Ξάνθη νίκησε εύκολα εντός έδρας την Βέροια με 3-0 σε αναμέτρηση για την 30η αγωνιστική της Super League. Τα γκολ για τους Ακρίτες σημείωσαν οι Γιουνές (20΄, 75΄ πεν.) και Σολτάνι (45΄).
  • Ο Αστέρας Τρίπολης αναδείχθηκε ισόπαλος εντός έδρας με τον Ηρακλή με 2-2 σε αναμέτρηση για την 30η αγωνιστική της Super League. Τα γκολ για τους γηπεδούχους πέτυχαν οι Κυριακίδης (37΄) και Γκοντό (53΄ πεν.), ενώ για τον «Γηραιό» σκόραραν οι Ζιάμπαρης (26΄) και Δώνης (76΄).
  • O ΠΑΟΚ διέλυσε την Κέρκυρα στην Τούμπα με 5-1 σε αναμέτρηση για την 30η αγωνιστική της Super League. Τα γκολ για τους γηπεδούχους πέτυχαν οι Κάτσε (30΄), Κουλούρης (32΄), Μπίσεσβαρ (45+2΄), Ουάρντα (62΄) και Πρίγιοβιτς (83΄). Το μοναδικό τέρμα της Κέρκυρας πέτυχε ο Παμλίδης στο 31΄.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου