Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

NEA - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Μεγάλη Πέμπτη, 13 Απριλίου, 2017

  • Σε επιφυλακή βρίσκονται οι Αρχές για την έξοδο των εκδρομέων του Πάσχα. Από το μεσημέρι της Μ.Πέμπτης τίθενται σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα της Τροχαίας στο εθνικό οδικό δίκτυο. Αυξημένη η κίνηση σε αεροδρόμια, λιμάνια και σταθμούς ΚΤΕΛ.
  • Κοντέινερ στήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην πλατεία Εξαρχείων και θα λειτουργήσει, όπως γράφτηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, για την επιμόρφωση όσων μάχονται κατά του συστήματος.
  • Με καλό καιρό θα κυλήσουν οι υπόλοιπες μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας μέχρι την Κυριακή του Πάσχα. Καλές θερμοκρασίες, άνεμοι που δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες και ήλιος. Πού θα σημειωθούν κάποιες μπόρες...
  • Καλά στην υγεία τους είναι οι 10 επιβαίνοντες τουριστικού επιβατικού σκάφους, στο οποίο τα μεσάνυχτα εκδηλώθηκε πυρκαγιά από αδιευκρίνιστη αιτία στο μηχανοστάσιό του, με αποτέλεσμα να βυθιστεί στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου Ψαρού της Μυκόνου, 100 μέτρα από την ακτή.
  • Σήμα επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου αναμένεται να στείλει αύριο, Μ.Πέμπτη, το Μέγαρο Μαξίμου, σε μια συγκυρία καθοριστική για το κλείσιμο της αξιολόγησης. Για το σκοπό αυτό συγκαλείται στις 9 το πρωί στη Βουλή το Υπουργικό Συμβούλιο, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Κόσμος

  • Αφού ανησύχησε τους Ευρωπαίους σχετικά με την αναγκαιότητα ύπαρξης του ΝΑΤΟ και αφού κατηγόρησε τη Γερμανία ότι χρωστά χρήματα στη Συμμαχία, ο Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε ότι το ΝΑΤΟ είναι απαραίτητο και πρέπει να κάνει περισσότερα για την ασφάλεια.
  • Οι σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών σηματοδοτούνται από ένα «χαμηλό επίπεδο εμπιστοσύνης» παραδέχτηκε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον μετά τις συνομιλίες που είχε με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.
  • Η Ρωσία άσκησε για πολλοστή φορά βέτο ενάντια στο σχέδιο απόφασης που προέβλεπε τη διεξαγωγή διεθνούς έρευνας και απαιτούσε «την πλήρη συνεργασία» από το συριακό καθεστώς στην έρευνα για την επίθεση με χημικά όπλα που φέρεται να εξαπέλυσαν δυνάμεις του συριακού καθεστώτος.
  • Οι μουσουλμάνοι που μεταναστεύουν στην Ευρώπη θα πρέπει να κατανοήσουν ότι υπάρχουν καλύτερα μέρη για αυτούς για να ζήσουν αν δεν θέλουν να αποδεχτούν τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
  • Οι βορειοκορεάτικες Αρχές ενημέρωσαν τους ξένους δημοσιογράφους που επισκέπτονται την Βόρεια Κορέα, προσκεκλημένοι για την κάλυψη της εθνικής εορτής της χώρας, να ετοιμαστούν για ένα «μεγάλο και σημαντικό γεγονός» που θα λάβει χώρα αύριο, Πέμπτη, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν ενδείξεις ότι υπάρχει κάποια άμεση σύνδεση με τις εντάσεις στην περιοχή.

Οικονομία

  • Στη διάθεση των δικαιούχων τέθηκε η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή της αίτησης (έντυπο Α21) για τη χορήγηση του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων και του ειδικού επιδόματος τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών.
  • Το παγκόσμιο εμπόριο αναμένεται να αυξηθεί κατά 2,4% φέτος, αν και υπάρχει «βαθιά αβεβαιότητα» για τις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις, ιδιαίτερα στις ΗΠΑ, όπως ανέφερε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου (ΠΟΕ). Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΕ Ρομπέρτο Αζεβέντο δήλωσε ότι χρειάζεται ακόμα σαφήνεια για τις εμπορικές πολιτικές του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ενώ ζήτησε να υπάρξει αντίσταση απέναντι στον προστατευτισμό.
  • Σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εύρεση χρηματοοικονομικού συμβούλου σχετικά με την αξιοποίηση των ποσοστών του στην ΕΥΔΑΠ και στην ΕΥΑΘ, προχωρεί το ΤΑΙΠΕΔ. Η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος εκπνέει στις 3 Μαϊου.
  • Τέλος στο χαρτοβασίλειο των αποδείξεων βάζει, με απόφασή του ο διοικητής της ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, απαλλάσσοντας τους φορολογούμενους από την υποχρέωση να κρατούν τις αποδείξεις πώλησης αγαθών ή παροχής υπηρεσιών για να χτίζουν το αφορολόγητο.
  • Σε νέα υψηλά έτους έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά την Μ.Τετάρτη, με μοχλό το επενδυτικό ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε προς το τέλος της συνεδρίασης για τις τραπεζικές μετοχές. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 685,19 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,75%.

Αθλητισμός

  • Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης και αποφασισμένη να διατηρήσει τον τίτλο της, όπως έδειξε με την εντυπωσιακή εμφάνιση και νίκη στο Μόναχο επί της Μπάγερν με 2-1. Η Ατλέτικο κράτησε απόρθητο το «Βιθέντε Καλντερόν» απέναντι στη Λέστερ, την οποία νίκησε με το ισχνό αλλά πολύτιμο 1-0 και θα παίξει στη ρεβάνς του «Κινγκ Πάουερ» την ερχόμενη Τρίτη (18/4) έχοντας πλεονέκτημα απέναντι στις «αλεπούδες». Προβάδισμα πρόκρισης για τα ημιτελικά του Champions League απέκτησε η εκπληκτική Μονακό του Ζαρντίμ, που νίκησε στο «Signal Iduna Park» με 3-2 τη σοκαρισμένη από τα χθεσινά γεγονότα Ντόρτμουντ και θα παίξει με σαφές πλεονέκτημα τη ρεβάνς στο «Louis II», στις 19 Απριλίου.
  • Ενας... κανονικός Παναθηναϊκός (μετά την κάκιστη εμφάνιση της περασμένης Κυριακής στην Τούμπα) νίκησε με 2-0 τον ΠΑΟΚ στο «Απόστολος Νικολαΐδης» με σκόρερ τους Μολέδο (21'), Λέτο (83'), στον πρώτο ημιτελικό της σειράς για το Κύπελλο Ελλάδας. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρέταξε αυτή τη φορά το βασικό σχήμα του και οι «πράσινοι» πήραν μια πολύ σημαντική νίκη και σαφέστατο προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό, ενόψει της ρεβάνς στις 27 Απριλίου.
  • Συνέντευξη Τύπου για όλα τα τρέχοντα θέματα του ποδοσφαίρου, του μπάσκετ, αλλά και του ερασιτεχνικού αθλητισμού παραχώρησε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, στον ραδιοφωνικό σταθμό Sport 24 103.3, όπου μεταξύ άλλων τόνισε ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειές του για να λυθούν τα προβλήματα των ομάδων και να υπάρξει διαφάνεια και ισονομία. Για τον νέο Αθλητικό νόμο επεσήμανε πως «αν όλα πάνε καλά, με μια μίνι διαβούλευση με τους φορείς που εμπλέκονται, θα είμαστε σε θέση να κατεβάσουμε το νομοθέτημα πριν από το καλοκαίρι», ενώ χαρακτήρισε «ατόπημα» τη δήλωση Ζουράρι για τον Ολυμπιακό.
  • Παίκτες της ΑΕΚ θα παραμείνουν τουλάχιστον μέχρι το 2020 ο Βασίλης Λαμπρόπουλος και ο Μιχάλης Μπακάκης. Οι δύο αμυντικοί ανανέωσαν την συνεργασία τους με την «Ενωση» για ακόμη δύο χρόνια, με την ΠΑΕ να διατηρεί δικαίωμα επέκτασης της συνεργασίας για μία επιπλέον αγωνιστική περίοδο.
  • Την μεθεπόμενη Πέμπτη 20 Απριλίου, ο Σεμπάστιαν Λέτο θα απολογηθεί ενώπιον του αθλητικού δικαστή της Super League, για την συμπεριφορά του (σ.σ. έφτυσε) προς τον Πέτρο Μάνταλο, κατά την διάρκεια του ντέρμπι Παναθηναϊκός-ΑΕΚ. Παράλληλα, με πρόστιμο 13.500 ευρώ τιμωρήθηκε η ΠΑΕ ΑΕΚ από τον αθλητικό δικαστή για όσα συνέβησαν στο αθηναϊκό ντέρμπι, ενώ μικρότερα πρόστιμα θα πληρώσουν οι ΠΑΕ Ολυμπιακός (10.000), Πανιώνιος (4.000) και ΠΑΟΚ (6.000).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου